Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamiseen liittyviin pohdintoihin ja toimenpiteisiin on apua tarjolla suomi.fi-verkkopalvelussa Yritykselle-osiossa ja Yritys-Suomi-puhelinpalvelussa. Myös paikalliset uusyrityskeskukset auttavat yrityksen perustamisvaiheissa.

ELY-keskus voi rahoittaa aloittavan yrityksesi toimintaa ja auttaa kehittämään yritystoimintaa eteenpäin. Mahdollisuudet aloittavan yrityksen rahoitukseen ja muihin palveluihin selviävät Yritys-suomi-palveluista.

Y-tunnus eli yritys- ja yhteisötunnus on viranomaisten yritykselle ja yhteisölle antama tunnus. Patentti- ja rekisterihallituksen ja verohallinnon yhteinen yritystietojärjestelmä YTJ mahdollistaa tietojen ilmoittamisen yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille.

TIETOA ALUEELTA

Yrityksen perustaminen - Pohjois-Pohjanmaa

ELY-keskuksen teknologia-asiantuntijat tuovat Tekesin rahoitus- ja asiantuntijapalvelut sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen kansainväliset ja alueelliset verkostot maakunnan asiakkaiden ulottuville.

Pohjois-Pohjanmaan alueen pk-yritysten kansainvälistymiseen on saatavilla runsaasti erilaisia neuvonta-, asiantuntija- ja muita tukipalveluita.


Päivitetty