Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamiseen liittyviin pohdintoihin ja toimenpiteisiin on apua tarjolla suomi.fi-verkkopalvelussa Yritykselle-osiossa ja Yritys-Suomi-puhelinpalvelussa. Myös paikalliset uusyrityskeskukset auttavat yrityksen perustamisvaiheissa.

ELY-keskus voi rahoittaa aloittavan yrityksesi toimintaa ja auttaa kehittämään yritystoimintaa eteenpäin. Mahdollisuudet aloittavan yrityksen rahoitukseen ja muihin palveluihin selviävät Yritys-suomi-palveluista.

Y-tunnus eli yritys- ja yhteisötunnus on viranomaisten yritykselle ja yhteisölle antama tunnus. Patentti- ja rekisterihallituksen ja verohallinnon yhteinen yritystietojärjestelmä YTJ mahdollistaa tietojen ilmoittamisen yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille.

TIETOA ALUEELTA

Yrityksen perustaminen - Etelä-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tarjoaa yhdessä seudullisten yrityspalvelujen ja TE-toimiston kanssa monipuolisia palveluja henkilöille, jotka suunnittelevat uuden yritystoiminnan käynnistämistä.

Neuvontaa saat ELY-keskuksen ja TE-toimiston yhteisestä yrityspalvelukeskuksesta, TE-toimistosta, oman seutukuntasi yrityspalvelusta, työ- ja elinkeinotoimiston toimipaikasta sekä uusyrityskeskuksesta.

Yrityksen perustamisasioissa palvelee ELY-keskuksen ja TE-toimiston yhteinen yrityspalvelukeskus, esitteestä löydät lyhyet katsaukset palveluihin ja yhteystietoja.

Eteläpohjalaisten yritysten parhaaksi, ELY-keskuksen yrityspalvelut-esite (pdf)

Ota yhteyttä sähköpostilla: yrityspalvelukeskus.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi

Yritys-Suomi -verkkopalvelusta ja -puhelinneuvonnasta saat käytännön perustietoa yrityksen perustamisesta ja yritystoiminnan käynnistämisestä.


Päivitetty