› Takaisin graafiseen esitykseen

Yksityistieavustukset 

Tiekunta voi hakea avustusta yksityistien parantamiseen tai erityiskohteen kuten lossin tai talvitien ylläpitoon ja kunnostamiseen.

Avustukset ovat harkinnanvaraisia ja myöntämisen ehtona on, että tie on todettu valtionavustuskelpoiseksi.

Avustusta ei voida myöntää jälkikäteen. Kiireellisessä, äkillisiä toimenpiteitä edellyttävässä tapauksessa, esim rummun sortuminen, tiekunnan tulee olla välittömästi yhteydessä ELY-keskukseen, liikenteen asiakaspalveluun: liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi tai 0295 020 603.

Lue tärkeää lisätietoa: Poikkeusmenettelyjä ELY-keskusten yksityisteiden valtionavustuskäsittelyssä poikkeusolojen kokoontumisrajoitusten vuoksi (traficom.fi)

Avustusohjeen päivitys:

Yksityisteiden valtionavustukset -ohjetta (TRAFICOM/136002/03.04.03.06/2020) on päivitetty avustuksen vastaanottamisen osalta. Avustuksen vastaanottamisesta ilmoittamisen voi tehdä tiekunnan toimivaltainen toimielin ilman uutta tiekunnan kokouspäätöstä, mikäli tiekunta ei ole aiemmin päättänyt uuden kokouksen järjestämisestä mahdollisen valtionavustuksen vastaanottamiseksi.

Tarkempi ohjeistus kokonaisuudessaan luettavissa Traficomin verkkosivuilta löytyvästä avustusohjeesta: Yksityisteiden valtionavustukset (traficom.fi)

TIETOA ALUEELTA

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.
Päivitetty

ALUEELLISET LINKIT

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.