Yhteistyössä

Valtakunnallinen ilmastoyksikkö

kuvituskuva

Främmande växtarter och skogsskadeinsekter – identifiera i fält och hantera i myndighetsarbete -webbinarium 11.6.2025

Är detta hönshirs? Har trädet drabbats av skarptandad barkborre? Välkommen att lära dig om främmande växtarter och skogsskadeinsekter i webbinariet onsdagen den 11.6.2025 kl. 9–11.30.

Kosteikot, alueellinen ilmastoyhteistyö, valuma-alueet, sateet, suometsät – ilmastoyksikön keväässä 2025 tietoa, tapahtumia ja työkaluja

Ilmastoyksikkö tarjoaa keväällä 2025 Suomen kaikille alueille ja niillä toimiville ilmastotyötä tukevaa tietoa: ennakointia tulevista kehityskuluista, vinkkejä rahoituskanavista ja mahdollisuuksia yhteistyötä rakentavaan keskusteluun. Olemme myös tuottaneet monenlaisia työkaluja. Tule kuulolle ja nappaa parhaat vinkit vapaasti käyttöösi!  

Vieraslajikasveja ja metsien tuhohyönteisiä -webinaari 2.6.2025

Onko tämä rikkakananhirssi? Iskikö puuhun okakaarnakuoriainen? Tervetuloa oppimaan vieraslajikasveista ja metsien tuhohyönteisistä webinaarissa maanantaina 2.6.2025 klo 13–15.30.

Sopeutumisen missioverkosto kokoontuu Rovaniemellä 13.5.2025 

Sopeutumisen missioverkoston tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia sopeutumisen asiantuntijoiden kesken ja tutustua toisiin NOCCA2025-konferenssivieraisiin. NOCCA2025-konferenssi järjestetään Rovaniemellä 14.–15.5.2025.

Ilmastobarometri 2025: Suomalaisilta tukea maa- ja metsätalouden ilmastotyölle ja sen tekijöille

Maa- ja metsätalouden kestävyyssiirtymän kannalta on tärkeää, että yhteiskunnassa vallitsee yhteisymmärrys suurista linjoista ja luottamus eri osapuoliin. Tuore ilmastobarometri osoittaa, että tilanne on tässä suhteessa kohtuullisen hyvä: enemmistö suomalaisista kannattaa metsänomistajien ja viljelijöiden tukemista ja kannustamista ilmastotoimissa. Myös metsien hakkuumääriin ja hoitotapoihin pitäisi enemmistön mielestä kiinnittää huomiota hiilinielujen säilyttämiseksi. 

Miltä Hiilestä kiinni -ohjelman tutkimustulokset näyttävät tekoälyn tulkitsemana?

Jotta nopeasti kehittyvä tutkimustieto saadaan maanomistajien, yrittäjien, neuvojien ja opettajien käyttöön, tiedon pitää olla helposti saatavilla ja asiakaslähtöisessä muodossa. Lisäksi kaivataan vaikuttavuutta ja kustannusten aisoissa pitämistä. Voisiko tekoäly olla osa ratkaisua? 

EU:n maaperämissio nappaa hiilestä kiinni

Maaperällä on merkittävä rooli sekä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa että ilmastonmuutoksen hillinnässä: Suomessa erityisesti turvemaat ovat maatalouden ja maankäyttösektorin ilmastotavoitteiden saavuttamisen avain. Ne ovat monella mittarilla valtava kysymys, niin pinta-alaltaan, hiilivarastoltaan kuin monimuotoisuudeltaankin.  

Miksi sateisuuden muutoksella on väliä? Tuore raportti valottaa alueellisia muutoksia päätöksenteon tueksi

Tieto ja ennakointi ovat avainasemassa aina, kun halutaan tehdä ilmastonmuutokseen sopeutumista edistäviä viisaita ja kestäviä päätöksiä.

Lisää ymmärrystäsi vedestä – Valuma-aluesuunnittelun abc-kurssi tuo vesienhallinnan perusteet jokaisen ulottuville

Vesi ei tunne kiinteistöjen rajoja, joten vesienhallintaa on paras suunnitella yhteistyössä, yhteisellä vesistön valuma-alueella. Julkaisimme valuma-aluesuunnittelun perusteista maaliskuun alussa kaikille avoimen verkkokurssin, joka etenee valuma-alueen tunnistamisesta valuma-aluesuunnittelun hyötyjen tunnistamiseen ja yhteistyön ensi askeleisiin.

Ilmastoyhteistyön parhaat ideat – ota talteen ja vie käytäntöön. Tervetuloa webinaariin 23.4.2025!

Missä ilmastoyhteistyössä mennään eri puolilla Suomea, mitkä ovat suurimmat haasteet ja mitkä ratkaisut todella toimivat? Jos työssäsi kehität ilmastoyhteistyötä ja etsit uusia tekemisen tapoja, saat tästä webinaarista käyttökelpoisia työkaluja. Tervetuloa kuulolle!

Päivitetty: 25.02.2025