Monipaikka

Paikasta riippumattoman työn edistäjä

Täältä löydät Monipaikka -hankkeen materiaalit.


Rekrytoi, perehdytä ja sitouta etänä -oppaassa esitellään rekrytointia, perehdyttämistä ja työntekijän sitouttamista erityisesti etänä työskenneltäessä. Opas tarjoaa vinkkejä, kuinka yleisimmät näihin liittyvät haasteet voidaan taklata ja lisätä sitä kautta etätyöntekijän hyvinvointia ja organisaation tuottavuutta. Opas on suunnattu organisaatioille, jotka haluavat kehittää etätyön käytäntöjään. Oppaan on tehnyt Monipaikka -hanke (ESR).

Rekrytoi, perehdytä ja sitouta etänä -opas


Tunnista etätyö -menetelmää voi käyttää etätyön mahdollisuuksien tunnistamiseen. Tunnistamalla mitkä kaikki työtehtävät voi tehdä paikasta riippumatta voidaan paremmin mahdollistaa työn joustavuus.

Pääset lataamaan Tunnista etätyö -pohjan tästä.

Pääset lataamaan ohjeen Tunnista etätyö -pohjan käyttämiseen tästä


Yhteisöllisyys ja menestyvä etätiimi -tallenteessa käymme läpi miten voit rakentaa luottamusta ja menestystä etätiimeissä. Tallenteessa asiasta kertovat ESR-rahoitteisen Keski-Suomen ELY-keskuksen vetämän Monipaikka-hankkeen projektisuunnittelija Satu Hovisalmi ja projektipäällikkö Jaana Mähönen.

Pääset katsomaan Youtube-videon tästä.


Työhyvinvointi etänä -tallenteessa käymme läpi, miten työhyvinvointia voidaan parantaa etätyössä. Tallenteessa asiasta kertovat ESR-rahoitteisen Keski-Suomen ELY-keskuksen vetämän Monipaikka-hankkeen projektipäällikkö Jaana Mähönen ja projektisuunnittelija Satu Hovisalmi.

Pääset katsomaan Youtube-videon tästä. 


Etätyö nyt ja tulevaisuudessa -tallenteessa käydään läpi missä mennään etätyön osalta nyt ja aavistellaan tulevaisuuden suuntaviivoja. Tallenteessa asiasta kertovat ESR-rahoitteisen Keski-Suomen ELY-keskuksen vetämän Monipaikka-hankkeen projektipäällikkö Jaana Mähönen ja projektisuunnittelija Satu Hovisalmi.

Pääset katsomaan Youtube-videon tästä.

 

Monipaikan loppuraportin voit ladata alla olevasta linkistä. Monipaikka-hanke toimi 1.9.2021-31.12.2023. Hankkeen aikana pidettiin 17 webinaaria, 11 hybridi- ja lähikoulutusta ja 9 lyhyempää 
tietoiskua etätyön kehittämiseen liittyen. Lisäksi keskisuomalaiset mikro- ja pk-yritykset 
hyödynsivät 27 hankkeen myöntämää konsultointia etätyön käytäntöjen kehittämiseen.  Voit lukea lisää loppuraportistamme:

Monipaikan loppuraportti

Päivitetty: 07.12.2023