Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee noin 50 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

 

 

Etämyyjän tuottajavastuu Euroopassa – katso tallenne tietoiskusta verkkokauppaa käyville yrityksille

Käykö yrityksesi verkossa kuluttajakauppaa, jossa asiakkaat tai osa heistä on Suomen rajojen ulkopuolella? Katso tallenne joulukuun tietoiskusta ja kuule tuoreimmat vinkit tuottajavastuun hoitamiseen muissa Euroopan maissa.

Koristeellinen

Myykö yrityksesi ulkomaille suoraan kuluttajille tuottajavastuun alaisia tuotteita, kuten akkuja, paristoja, sähkö- ja elektroniikkalaitteita tai mitä vain pakattuja tuotteita? Tiesitkö, että etämyyjänä olet vastuussa tuotteidesi jätehuoltokustannuksista kohdemaassa?

Katso ELY-keskuksen tietoiskun tallenne, jossa kuulet perusfaktat tuottajavastuusta ja opit hoitamaan tuottajavastuusi etämyyjänä Euroopassa. Tallenteessa on saatavilla tekstitykset ruotsiksi ja englanniksi.

Tuottajavastuun alaisia tuotteita ovat koko Euroopan unionin alueella sähkö- ja elektroniikkalaitteet, akut ja paristot, pakkaukset ja autot. Vuosina 2023–2024 lainsäädäntö laajenee koskemaan myös kertakäyttöisiä muovituotteita. Useissa maissa on myös omia kansallisia tuottajavastuualoja, joten etämyyjän vastuut voivat koskea myös muiden tuotteiden etämyyjiä.

 

Ohjelma

Etäkauppa ja tuottajavastuu EU:n lainsäädännössä (Tarja-Riitta Blauberg, Ympäristöministeriö)
Jätehuollon tuottajavastuu Suomessa (Teemu Virtanen, ELY-keskus)
Näin hoidat tuottajavastuusi etämyyjänä Euroopassa (Tiina Vermaete, ELY-keskus)

Lisätietoja

Tiina Vermaete, ylitarkastaja, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, [email protected], 0295 036 271

Päivitetty: 25.03.2024