Tulvat Pohjanmaa

Pohjalaismaakuntien tulvatietoa

Tulvavaroituspalvelu

Vettä on tulvinut pellolle ja ladot ovat veden ympäröimiä.

Palveluiden tavoitteet ja kattavuus

Tulvavaroituspalveluiden tarkoituksena on parantaa maanomistajien ja asukkaiden mahdollisuuksia omatoimiseen varautumiseen tulvatilanteen sattuessa. Palvelun kautta lähetetään varoitusviesti, mikäli ennusteiden viittaavat haittaa aiheuttavan tulvatilanteen kehittymiseen. Varoitusviestit lähetetään matkapuhelimeen tekstiviestinä (SMS), mutta viesteihin ei voi vastata. Varoitusviestin vastaanottaminen on tilaajille maksuton. Lapväärtin taajamaa koskeva tulvavaroituspalvelu avattiin huhtikuussa 2017 ja Lapuan- ja Kyrönjoen pengerrysalueita koskeva tulvavaroituspalvelu avattiin helmikuussa 2016.

Vesistöennusteita voi seurata myös verkossa:

Liittyminen Lapväärtin taajaman tulvavaroituspalveluun

Palveluun voi liittyä täyttämällä alla olevan ilmoittautumislomakkeen tai soittamalla virka-aikana 0295 027 646 tai 0295 027 689. Liittymisen yhteydessä tarvitaan seuraavat tiedot: nimi, matkapuhelinnumero (GSM), sähköpostiosoite (jos on) sekä kielivalinta (suomi/ruotsi). Kyselylomake toimii parhaiten Firefox- ja Chrome-selaimissa. Jos lomakkeen lähettäminen ei onnistu, ilmoittauduthan soittamalla virka-aikana.

Lapväärtin taajamaa koskeva tulvavaroituspalvelu avattiin huhtikuussa 2017. Palvelun kautta lähetetään varoitusviesti, mikäli ennusteiden mukaan Lapväärtinjoen vedenpinta nousee niin korkealle, että siitä on odotettavissa haittoja Lapväärtin taajamassa.

Liittyminen Lapuan- ja Kyrönjoen pengerrysalueiden tulvavaroituspalveluun

Palveluun voi liittyä täyttämällä alla olevan ilmoittautumislomakkeen tai soittamalla virka-aikana 0295 027 646 tai 0295 027 689. Liittymisen yhteydessä tarvitaan seuraavat tiedot: nimi, matkapuhelinnumero (GSM), sähköpostiosoite (jos on) sekä pengerrysalue(et), joihin henkilö kuuluu. Kyselylomake toimii parhaiten Firefox- ja Chrome-selaimissa. Jos lomakkeen lähettäminen ei onnistu, ilmoittauduthan soittamalla virka-aikana.

Lapuan- ja Kyrönjoen pengerrysalueita koskeva tulvavaroituspalvelu avattiin helmikuussa 2016. Palvelun kautta lähetetään varoitusviesti, mikäli Lapuanjoen tai Kyrönjoen vedenpinta nousee niin korkealle, että pengerrysalueille joudutaan päästämään vettä.

Tulvavaroituspalvelusta eroaminen tai yhteystietojen muuttaminen

Mikäli haluat erota tulvavaroituspalvelusta tai muuttaa yhteystietojasi, ota yhteyttä virka-aikana puh. 0295 027 646 tai 0295 027 689 tai [email protected].

Muutosta varten tarvitaan tilaajan nimi ja puhelinnumero. Jos haluat vaihtaa puhelinnumeron, tarvitaan sekä vanha että uusi numero.

Viesti puhelimen näytöllä: Testi: Lapuan- ja Kyrönjoen tulvavaroituspalvleun testiviesti. Älä vastaa tähän viestiin!

YHTEISTYÖSSÄ

Yhteistyössä

Kyrönjokirahaston logo.

Lapuanjokirahaston logo.

Etelä-Pohjanmaan liiton logo.

Keski-Pohjanmaan liiton logo.

Pohjanmaan liiton logo.

 

Päivitetty: 30.12.2021