Tulvat Pohjanmaa

Pohjalaismaakuntien tulvatietoa

Suurtulvaharjoitus 2020-21

Pohjalaismaakuntien merkittäviä tulvariskialueita koskevaan suurtulvaharjoitus järjestettiin Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella vuosien 2020-21 aikana. Harjoitus toteutettiin moniviranomaisharjoituksena yhteistoiminnassa niiden tahojen kanssa, joiden toimintaan laaja-alainen tulva voi vaikuttaa, ja joiden toiminnalla tulvatilanteessa on tärkeä merkitys. Harjoitukseen osallistuneet tahot ovat tulvatilanteen kannalta keskeisiä alueellisia ja paikallisia viranomaisia, kuntien ja kaupunkien edustajia ja muita sidosryhmiä.

Pandemiatilanteen vuoksi harjoituksen alkuperäistä toteutusta jouduttiin muokkaamaan niin aikataulujen kuin järjestelyjen osalta. Harjoitus järjestettiin useassa osassa: työpajapäivä 8.9.2020 (puolipäivä), työkalupäivä 10.11.2020 (puolipäivä), ennakkotehtävä kevättalvella 2021, varsinainen harjoituspäivä 16.3.2021 sekä palaute ja yhteenveto palautteesta 4.5.2021. Kaikki harjoituksen yhteiset osiot järjestettiin etäyhdeydellä.

Harjoitukseen on kutsuttu mm. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toiminta-alueen kunnat, Pohjanmaan pelastuslaitos, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, Suomen ympäristökeskus/Tulvakeskus,
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, pelastustoimi ja varautuminen.

Lisätietoja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta:

  • Kielenkääntäjä Satu-Mikaela Burman
  • Ryhmäpäällikkö Kim Klemola
  • Vesistöyksikön päällikkö Liisa Maria Rautio
  • sähköpostit ovat muotoa [email protected]

Tietosuojaseloste

YHTEISTYÖSSÄ

Yhteistyössä

Kyrönjokirahaston logo.

Lapuanjokirahaston logo.

Etelä-Pohjanmaan liiton logo.

Keski-Pohjanmaan liiton logo.

Pohjanmaan liiton logo.

 

Päivitetty: 30.12.2021