Tulvat Pohjanmaa

Suurtulvaharjoitus 2020

Pohjalaismaakuntien merkittäviä tulvariskialueita koskevaan suurtulva-harjoitus järjestetään Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella vuoden 2020 aikana. Harjoitus toteutetaan moniviranomaisharjoituksena yhteistoiminnassa niiden tahojen kanssa, joiden toimintaan laaja-alainen tulva voi vaikuttaa, ja joiden toiminnalla tulvatilanteessa on tärkeä merkitys. Harjoitukseen kutsutaan tulvatilanteen kannalta keskeisiä alueellisia ja paikallisia viranomaisia, kuntien ja kaupunkien edustajia ja muita sidosryhmiä.

Harjoitus järjestetään useassa osassa: työpajapäivä etäyhteydellä 8.9.2020 klo 12-16, koti/ennakkotehtävä syksy 2020, varsinainen harjoituspäivä 10.11.2020, palaute ja yhteenveto palautteesta 15.12.2020 (etäyhteydellä). (Alkuperäinen työpajapäivä 31.3. jouduttiin siirtämään koronatilanteen rajoitusten vuoksi.)

Harjoitukseen on kutsuttu mm. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toiminta-alueen kunnat, Pohjanmaan pelastuslaitos, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, Suomen ympäristökeskus/Tulvakeskus,
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, pelastustoimi ja varautuminen.

Lisätietoja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta:

  • Kielenkääntäjä Satu-Mikaela Burman
  • Ryhmäpäällikkö Kim Klemola
  • Vesistöyksikön päällikkö Liisa Maria Rautio
  • sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

​​​​​​​Tietosuojaseloste

YHTEISTYÖSSÄ

Yhteistyössä

​​​​​​​Kyrönjoki rahasto logo.

Lapuanjokirahasto -logo.

Etelä-Pohjanmaan liiton logo.

Keski-Pohjanmaan liitto -logo.

Pohjanmaan liitto -logo.