Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Kortesjärven Yrittäjät vauhdittaa tapahtumajärjestämistä 

Kortesjärven Yrittäjät ry:n hankkeet, siirrettävä esiintymislava ja wc-trailer, ovat helpottaneet yhdistyksen markkinatapahtuman järjestämistä. Samalla hankinnat ovat synnyttäneet pitäjään kaksi uutta kesätapahtumaa sekä Kortesjärven kulttuurin arvostajat -yhdistyksen. 

Esteettömyyttä ja saavutettavuutta edistämässä

Esteettömyys ja saavutettavuus niin fyysisessä maailmassa kuin verkossa ovat tärkeitä edellytyksiä sille, että vammaiset henkilöt voivat elää itsenäisesti ja osallistua täysimääräisesti kaikilla elämän osa-alueilla. Kuudestaan ry:n toimialueen vammaisjärjestöt ovat nostaneet esille huolen siitä, että alueen palveluiden esteettömyyttä ja saavutettavuutta tulisi kehittää.

Nuoret kehittäjinä ilmastoasioissa

Liiverin alueella toteutettiin kesällä 2022 Ilmastoviisas – nuoret kehittäjinä -teemahanke, jonka aikana neljä yhdistystä palkkasi nuoria erilaisiin kehittämistehtäviin. Hankkeen taustana oli ilmastonmuutoksen aiheuttamat muutokset sekä tarve toimille, joilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä. Nuorilla on ideoita, joita hankkeen myötä oli mahdollista viedä käytäntöön.

Lähileipää Lapualta 

Tuoreen leivän tuoksu Lapuan Leivän tehtaanmyymälässä saa veden herahtamaan kielelle. Työt Härsilän teollisuusalueella sijaitsevassa leipomossa on aloitettu jo puoli kahden aikaan aamulla, kuuteen mennessä työn tohinassa ovat kaikki leipomon työntekijät. Leipää ja pullaa leivotaan viitenä päivänä viikossa.  

Kestävä ja energinen tulevaisuus

Suupohjan koulutusyhtymä Vuoksi tarttui uusiutuvan energian käyttöön liittyviin kehittämistoimiin Uusiutuvat energiat käyttöön Leader-hankkeella. Hankkeen tarkoituksena oli nimensä mukaisesti parantaa uusiutuvan energian käyttöä ja markkinoida sen mahdollisuuksia niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. 

Digitaalisuuden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen säästää aikaa ja pienentää hiilijalanjälkeä 

Digitaalisten viestintävälineiden hyödyntäminen vähentää kustannuksia, säästää aikaa ja pienentää hiilijalanjälkeä, kun pitkien välimatkojen vaikutus poistuu. Digiviestintä haltuun –hankkeen tavoitteena on tuoda Kuudestaan ry:n alueen toimijoille uutta osaamista ja rohkeutta digitaaliseen viestintään.

Voihan Vuohi maistattaa uutuudet jäätelönnälkäisillä

Leader Suupohjan hallitus myönsi vuonna 2021 yritystukipuolella historiansa ensimmäisen kokeilurahan. Kokeiluraha myönnettiin Kurikan Lohiluomalla suurella sydämellä vuohenmaitopohjaisia tuotteita valmistavalle Voihan Vuohi -yritykselle tuotteen kysynnän kartoittamiseen.

Avoimet kylät -päivä järjestettiin jo kahdeksatta kertaa

Kaikki tiet veivät kylille lauantaina 11.6.2022, jolloin vietettiin valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää jo kahdeksatta kertaa. Koko maassa järjestettiin yli 600 tapahtumaa. Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke oli mukana aktivoimassa alueidensa kyliä ja auttamassa tiedottamisessa ja markkinoinnissa.

Kotiseutuyhdistys kunnostaa Härmän käräjätalon

Härmä-seura ry kunnostaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Härmän käräjätalon. Talkootöitä on tehty paljon. Kesällä talkoisiin saapuu kansainvälisen Euroopan solidaarisuusjoukkojen tiimileiriläisiä.

Suupohjassa tehdään tulevaisuutta

Tulevaisuuden tekijät -hanke tekee tutuksi nuorille niin media- kuin ympäristötaidot.

Päivitetty: 27.09.2021