Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Fano auttaa somemarkkinnoinnissa

Mira Nyrhisen luotsaama Fano on kasvanut monipuolisia viestintä- ja markkinointipalveluita tarjoavaksi yritykseksi.

AP Rengastarvike palvelee monipuolisesti

Kevät ja syksy ovat evijärveläisessä AP Rengastarvike Oy:ssä kiireistä aikaa. – Rengasasiat ja autonhuolto menevät käsi kädessä. Tietyt autonhuoltotoimet ajoittuvat kevääseen ja syksyyn, jolloin myös rengasralli on kiivaimmillaan, toteaa yrittäjä Ari Sulkakoski.

Ruonan Rinkirantaa on kehitetty Leader-rahoituksella

Kuortaneella Ruonan kylässä on Leader-rahoituksen ja talkootyön voimin toteutettu monenlaista. Vuosien aikana on kyläyhdistys Ruonan ringin toimesta toteutettu niin kehittämis- kuin investointihankkeitakin. Kylän keskuspaikkana toimii Rinkiranta, kylätalosta ja saunarakennuksesta koostuva kokonaisuus. Rinkiranta tarjoaa mahdollisuuden tilaisuuksien järjestämiseen, kokoontumiseen, avantouintiin ja jopa vierailuun Suomen sodan opastuskeskuksessa.

Kun kaksi toisilleen tuntematonta palkattiin toimimaan Suupohjan alueen kesätaitelijoina, syntyy puu ja kuu

Viime kesänä Kauhajoen kaupunki aktivoi alueen kulttuurielämää uusin osallistavin ja yhteisöllisyyttä lisäävin keinoin. Suupohjan alueen asukkailta ja yhteisöiltä lähdettiin keräämää puu- ja kuuaiheisia tuotoksia (tarinoita, runoja, piirustuksia, valokuvia, musiikkia, liikettä…) kesätaiteilijoiden Saila Reiniö ja Mikki Paajanen innoittamina. 

238 porrasta pistetään kökällä pystyyn!

Useamman vuoden ajan sosiaalisen median kanavista sai lukea, kuinka Kauhajoelle kaivataan kuntoportaita yhdeksi ulkoliikuntapaikaksi. Etenkin, kun Kristiinankaupunkiin Pyhävuorelle nousi kuntoportaat, moni kauhajokinen ihmetteli, milloin tänne saataisiin vastaavat.  ”Kuntosotka Ry otti haasteen vastaan”, kiittelee hankkeeseen aktiivisesti osallistunut Riitta Alapiha. 

Hakojärvellä on saatu paljon aikaan Leader-hankkeilla

Hakojärvi on noin 500 asukkaan kylä Alavuden Töysässä. Kylälle omaleimaista on sen nuori ikärakenne ja aktiivinen ote yhteisten asioiden hoitamiseen. Kylän vahva yhteisöllisyys näkyy talkooperinteenä, joka on ollut keskeisessä roolissa myös kylällä toteutuneissa Leader-hankkeissa.

Riemukas lastenkulttuuritapahtuma teki paluun

Mukula-tapahtuma järjestettiin pitkän tauon jälkeen viime elokuussa Jalasjärvellä uusien tekijöiden voimin. Yhteisöllisyydellä ja yhdessä tekemisellä on pitkät perinteet Mukulan historiassa ja järjestäjät halusivat jatkaa samalla hyväksi havaitulla linjalla osallistamalla järjestämiseen mukaan paikallisia tahoja.

Kylien hyväksi yhteistyöllä

Kylille-hanke on koko maakunnan kattava kylien aktivointihanke, jolla on jo kolmen hankkeen jatkumona tehty työtä maakunnan kylien hyväksi kesäkuusta 2015 lähtien. Hanke kehittää maaseudun uutta tulevaisuutta yhteistyössä kylien kanssa.

Bioenergiaratkaisut esillä FRANSU-hankkeessa

FRANSU-hankkeen ydintavoitteena on tiedonvaihto erilaisten uusiutuvien energiajärjestelmien ja -ratkaisujen sekä metsäenergian tehokkaamman hyödyntämisen osalta Leader Aisaparin ja ranskalaisen Dinan Agglomération alueen kesken.

Vaatelaastarin maailmanvalloitus

Arkisesta tarpeesta alkunsa saanutta Vaatelaastaria on valmistettu jo puoli miljoonaa kappaletta. Vaateteollisuuden aiheuttamat päästöt puhuttavat ja yhä useampi kiinnittää huomiota vaatteidensa elinkaareen. Käsityötaidot ovat katoavaa kansanperinnettä ja kiireisessä arjessa helppoutta arvostetaan.