Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Voihan Vuohi maistattaa uutuudet jäätelönnälkäisillä

Leader Suupohjan hallitus myönsi vuonna 2021 yritystukipuolella historiansa ensimmäisen kokeilurahan. Kokeiluraha myönnettiin Kurikan Lohiluomalla suurella sydämellä vuohenmaitopohjaisia tuotteita valmistavalle Voihan Vuohi -yritykselle tuotteen kysynnän kartoittamiseen.

Avoimet kylät -päivä järjestettiin jo kahdeksatta kertaa

Kaikki tiet veivät kylille lauantaina 11.6.2022, jolloin vietettiin valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää jo kahdeksatta kertaa. Koko maassa järjestettiin yli 600 tapahtumaa. Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke oli mukana aktivoimassa alueidensa kyliä ja auttamassa tiedottamisessa ja markkinoinnissa.

Kotiseutuyhdistys kunnostaa Härmän käräjätalon

Härmä-seura ry kunnostaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Härmän käräjätalon. Talkootöitä on tehty paljon. Kesällä talkoisiin saapuu kansainvälisen Euroopan solidaarisuusjoukkojen tiimileiriläisiä.

Suupohjassa tehdään tulevaisuutta

Tulevaisuuden tekijät -hanke tekee tutuksi nuorille niin media- kuin ympäristötaidot.

Digiviestintä haltuun Kuudestaan alueella

Digiviestintä haltuun –hankkeen tavoitteena on tuoda Kuudestaan ry:n alueen toimijoille uutta osaamista ja rohkeutta digitaaliseen viestintään.

FINEST Median nuoret mediatuottajina

Suupohjalaisten nuorten kansainvälisyys- ja mediakasvatusta on tehty Leader Suupohjan FINEST Media -nuorisohankkeessa vuosina 2020-2022. Sen kansainvälisiin toimenpiteisiin kuuluivat Viron hankekumppanin Valgamaa Partnersluskogun kanssa suunnitellut mediapajat.

SaYouth kokoaa nuoria seitsemästä eri maasta

Kansainvälinen SaYouth-projekti edistää nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua päätöksentekoon. Projektin ensimmäinen opintovierailu Italiaan toteutui 26.–30.4.2022.

Valontaitaja-hankkeessa kuvataan kesäkuussa

Kansainvälisessä valokuvaukseen ja elokuvantekoon keskittyvässä Valontaitaja -hankkeessa nuoret kuvaavat Lapualla ja Irlannin Kilkennyssä kesäkuussa.

Nuorisovaihtoja valmistellaan jälleen

Nuoriin halutaan panostaa yhä enemmän maaseudun kehittämistyössä. Kansainvälinen kasvatus on luonteva tehtävä Leader-ryhmille. Kuluvalla ohjelmakaudella Leader Kuudestaan on toteuttanut nuorille suunnattuja kehittämishankkeita. Nuorten ensisijaisena toiveena on ollut mahdollisuus kansainvälistyä, niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Nuoret valokeilassa Euroopassa

Tänä vuonna on monta syytä nostaa nuorten asiat esiin Euroopassa. Euroopan unionissa on jo pitkään panostettu nuoriin, ja nyt heidät on asetettu erityiseen valokeilaan julistamalla vuosi 2022 Euroopan nuorison teemavuodeksi.