Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Ilmajoen Koskenkorvalla, keskellä peltolakeutta, sijaitsee vaaleanpunainen, taianomainen KuuKartano-niminen talo. Sanna Keltaniemi toimii yrittäjänä KuuKartanossa toimivassa MagaLacrima Oy:ssa. Keltaniemen päätoimialana on tatuointistudion pyörittäminen ja lisäksi yritystoimintaan kuuluu mm. suomalaiseen kansanperinnemagiaan liittyjien tuotteiden valmistaminen ja myyminen sekä erilaisten ohjelmapalveluiden tuottaminen.

Sanna Keltaniemi tekee tatuointeja KuuKartanon tunnelmallisissa tiloissa Ilmajoen Koskenkorvalla.

Sanna Keltaniemi ehti haaveilla oman yrityksen perustamisesta useamman vuoden ajan. Keltaniemi on koulutukseltaan muotoilija ja vapaa-ajan ohjaaja. Hän teki nuorisotyötä 12 vuoden ajan.

- Vuonna 2017 tuli ajatus, että nyt tai ei koskaan. Nyt se pitää toteuttaa, jos meinaa.

Keltaniemi kävi Liiverissä juttelemassa erilaisista rahoitusvaihtoehdoista ja päätyi hakemaan tukea Liiveristä. Hän sai rahoitusta toimitilojen hankintaan, kouluttautumiseen ja nettisivujen perustamiseen.

- Olisin todennäköisesti tehnyt asiat paljon pienemmin ilman Liiverin tukea. Olisin ehkä vuokrannut tilat tai rakentanut tatuointistudion kodin yhteyteen. Hanke mahdollisti sen, että pystyin miettimään asioita isommin ja kokonaisvaltaisesti, eikä tarvinnut jäädä vain yhteen asiaan.
Muutaman kuukauden yrittäjänä toimimisen jälkeen Keltaniemi jäi virkavapaalle vanhasta työstään ja kahdeksan kuukauden jälkeen hän irtisanoutui. Siinä vaiheessa hän näki, että saa yritystoiminnan kannattamaan ja asiat menevät eteenpäin. Toiminnan sisältö on pysynyt melko samanlaisena näihin päiviin saakka.

- Alkuun tein tatuointeja ja yrttituotteita myyntiin KuuKartanon puotiin, jossa on myös käsityötuotteita ja suomalaiseen kansanperinnemagiaan pohjautuvia tuotteita. Jonkin verran tein myös ohjelmapalveluja, kuten ryhmille suunnattua historiallista jousiammuntaa, rumpupiirejä ja noitarummuntekokursseja yhteistyössä muiden yrittäjien kanssa. Se mitä alkuun lähdettiin tekemään, niin aika samoja elementtejä on mukana edelleen, mutta ne on ehkä vähän tarkentunut.

Liiverin rahoituksessa oli ehtona, että toiminnan tulee tähdätä päätoimiseen yrittäjyyteen ja se oli Keltaniemenkin tavoite alusta saakka. Tavoitteeseen on päästy, sillä tänä päivänä Keltaniemi toimii täyspäiväisenä yrittäjänä.

- Menestyminen tällä alalla vaatii luovaa hulluutta ja sinnikkyyttä. Markkinointikanavat pitää olla kunnossa ja yritys pitää löytyä netistä. Markkinointiin satsaaminen nimenomaan maaseudulla on tärkeää. Somessa pitää näkyä ja kuulua.

MagaLacrima erottuu muista tatuointistudioista ainutlaatuisien puitteiden lisäksi aidolla läsnäololla ja kiireettömyydellä.

- Täällä voi talvella laittaa tulen pystymuureihin ja kuunnella tulen rätinää ja samalla katsella ikkunasta lintujen lentoa ja naapurin kissojen juoksemista nurmikolla. Täällä käyminen on tosi rauhoittava kokemus monelle asiakkaalle, Keltaniemi kertoo.

Päivitetty: 03.10.2022