Monipaikka

Paikasta riippumattoman työn edistäjä

Blogikirjoitukset

 

Vuosi on pian lopuillaan, ja kiitämme yhteistyökumppaneitamme ja hankkeen osallistujia vuodesta 2022. 

Kuluneen vuoden aikana olemme päässeet rakentamaan yhteistyötä etätyön kehittämisen tiimoilta useiden kumppaneiden kanssa Keski-Suomessa. Hankkeen webinaarit, työpajat ja tietoiskut ovat saaneet kiitosta käytännönläheisyydestä, ja niissä käyty keskustelu on ollut ilahduttavan vilkasta.  Vaikka etätöitä on tehty jo pian kolme vuotta, olemme yhdessä osallistujien kanssa todenneet, että vielä on tehtävää työhyvinvointia lisätäksemme.
 

Kuva 1. Monipaikan vuosi 2022 lukuina.​​​​​​


Meillä on ollut mahdollisuus käydä myös kymmeniä keskusteluja keskisuomalaisten mikro- ja pk-yritysten kanssa etä- ja monipaikkaisen työn kehittämiseen liittyen. Yhä uudelleen keskusteluissa nousee esille se, kuinka tärkeää on huolehtia toimivasta vuorovaikutuksesta myös etänä, olipa kyse sitten perehdyttämisestä, viestinnän työkaluista tai yhteisöllisyyden ylläpitämisestä. Vuorovaikutus-teemaan paneudummekin heti alkuvuodesta 1.2.2023 järjestettävässä Etätapaamiset haltuun-hybriditapahtumassamme, tervetuloa mukaan!

Etätyön kehittämiskohteisiin on pureuduttu myös konsultoinneissamme. Näissä on erityisesti korostunut, että yritykset haluavat kehittää etätyön käytäntöjä ja varmistua siitä, että nk. ”kotipesä on kunnossa”. Toimivat etätyökäytännöt varmistavat, että työntekijät sitoutuvat työnantajaan. Toisaalta toimivat ja selkeät etätyön käytännöt voivat auttaa myös houkuttelemaan uusia osaajia erityisesti silloin, kun osaavaa työvoimaa on haasteellista löytää omalta alueelta.

Lopuksi haluamme toivottaa niin hankkeemme osallistujille kuin yhteistyökumppaneillemme rentouttavaa joulun aikaa ja palataan etätyön merkeissä jälleen tammikuussa! 

 

Päivitetty: 16.12.2022