Yrityspalvelut - Etelä-Pohjanmaa

Yrittäjien kertomuksia kasvusta ja kehittämisestä

Täältä löydät esimerkkejä yrityspalveluja hyödyntäneistä yrittäjistä sekä heidän kokemuksistaan kasvusta ja kehittämisestä.

NM-Wipes – kuitupyyhkeitä ammattilaisille

Kaksi henkilöä seisoo tehdas tiloissa pöydän edessä, jossa pyyhkeitä

Etelä-Pohjanmaalla Lappajärvellä sijaitseva NM-Wipes on valmistanut kuitupyyhkeitä jo vuosikymmenten ajan. Lappajärven Värjäämö Oy osti NM-Wipesin vuonna 2019 tarkoituksena laajentaa toimialaansa entisestään.

– Täällä on oma toimialajohtaja, tuotantopäällikkö sekä omat työntekijät tuotannon puolella. NM-Wipes työllistää yhteensä seitsemän työntekijää. Tuotanto Lappajärven Värjäämön kanssa ei kuitenkaan ole samaa, mutta molemmissa on yhteinen taloushallinto, Mikko Puro, Lappajärven Värjäämön tuotantojohtaja ja osaomistaja kertoo.

– NM-Wipes valmistaa kuituliinoja esimerkiksi terveysalalle, teollisuuteen, ravintola- ja parturialalle sekä myös vähittäiskäyttäjille, Puro kertoo. Yrityksen päätoiminta-alueena on kotimaa ja jonkin verran vientiä on myös Viroon.

ELY-keskuksen yritysrahoituksesta tukea yritystoiminnan laajentamiseen

Rahoitusasiantuntijat Eetu Puntala ja Juha Koski seivovat tehdastilojen edessä NM-Wipesin edustajan kanssa.

Uudelle toimialalle kasvaminen vaati uudenlaisia tiloja ja tekniikoita, sillä kuituliinojen valmistukseen vaaditaan paljon väljää ja puhdasta tilaa. NM-Wipesin hankkeen tavoitteena oli kehittää yrityksen kasvumahdollisuuksia uuden hallin rakentamisen myötä.

– Halusimme laajentua uudelle toimialalle ja sitä kautta kasvaa yrityksenä. Uuden hallin rakentaminen mahdollistaa kasvun nyt ja myös tulevaisuudessa. Investointi tukee ja mahdollistaa meidän kasvumme jatkossakin, mitä se ikinä tulee olemaankaan.

Investoinnissa oli kyse hallitusta riskinotosta ja yrityksen pitkäaikaisen strategian tukemisesta. ELY-keskus oli mukana tukemassa NM-Wipesin uutta tuotantohallia. Maaseudun yritystukien tarkoituksena on tukea maaseudun yritysten kasvua ja kehittymistä.

– ELY-keskuksen myöntämä tuki helpotti päätöksentekoa huomattavasti. Rahoituksen kautta saatu tuki auttaa isompien investointien tekemistä. Monet hankkeet ja investoinnit jäisivät varmasti tekemättä ilman tarjottua tukea ja rahoitusmahdollisuuksia, Puro kertoo.

Päivitetty: 05.01.2024