Yrityspalvelut - Etelä-Pohjanmaa

Yrittäjien kertomuksia kasvusta ja kehittämisestä

Täältä löydät esimerkkejä yrityspalveluja hyödyntäneistä yrittäjistä sekä heidän kokemuksistaan kasvusta ja kehittämisestä.

Järviseudun Pelletti Oy, maaseudun yritysrahoitus

Alajärveläisen Järviseudun Pelletti Oy:n tarina alkoi vuonna 2005, kun Kai Ahola-Olli päätti lähteä yrittäjäksi. Alkuun yritys toimi Myllyahon sahan yhteydessä omassa rakennuksessaan. ELY-keskus on tukenut yrityksen kehitystä ja kasvua erilaisia investointeja rahoittamalla.

SAT-Cars Oy – TE-palvelut aloittavan yrityksen tukena

Kauhajokelainen SAT-Cars Oy tarjoaa monipuolisia palveluita autojen myyntiin, ostoon ja tuontiin. TE-palvelut ovat olleet yrittäjien apuna muun muassa starttirahan ja Työllistä taidolla -palvelun kautta.

Härmän Liikenne – Rekrykoulutus ja TE-live

Härmän Liikenne Oy on tarjonnut palveluitaan jo vuodesta -65 lähtien. Vuosikymmenten kokemuksella toimivan liikennealan yrityksen päämääränä on tuottaa asiakkailleen maakunnan parasta palvelua sekä olla kaikin puolin reilu ja joustava työnantaja. Osana rekrykoulutusta Härmän Liikenne osallistui TE-liveen, joka mahdollistaa laajan näkyvyyden yrityksille rekrytoinnin tueksi.

Xedi Ky – yrityksen kehittämisavustus tukena oman tuotteen kehittämisessä

Yrityksen kehittämisavustuksesta saatu tuki on ollut Xedi Ky:lle tärkeä. Elektroniikkasuunnittelija Juha Mäki kuvailee, että tuen avulla on voitu keskittyä tuotteen kehitykseen ja lopputulokseksi on saatu hyvä ja huoliteltu tuote.

NM-Wipes, maaseudun yritystuki

Etelä-Pohjanmaalla Lappajärvellä sijaitseva NM-Wipes on valmistanut kuitupyyhkeitä jo vuosikymmenten ajan. Lappajärven Värjäämö Oy osti NM-Wipesin vuonna 2019 tarkoituksena laajentaa toimialaansa entisestään.

Manor Oy, joustavaa TäsmäKoulutusta yrityksen tarpeisiin

Kun Manor Oy:tä lähestyttiin TäsmäKoulutukseen liittyen, tilaisuus vaikutti alusta alkaen kannattavalta. TäsmäKoulutus on yrityksen tarpeisiin räätälöityä ammatillista koulutusta, jonka kautta henkilöstöä voidaan kouluttaa uusiin tai muuttuviin tarpeisiin. Manor Oy:n TäsmäKoulutuksen toteutuksesta vastaa Tavastia Koulutus Oy.

Alavuden Öljynpuristamo Oy, yrityksen kehittämispalvelut

Alavuden Öljynpuristamo Oy:n toimitusjohtaja Hanna Yli-Kuha: “Mahdollisuus erilaisten tukien ja kehittämispalveluiden hyödyntämiseen on madaltanut pienen yrityksen kynnystä investoida ja kehittää toimintaansa."

Heatmac Oy, yrityksen kehittämisavustus

Kehittämisavustuksella oli suuri merkitys nuoren yrityksen kasvuun tähtäävässä isossa kehityshankkeessa - Hannu Kangas, Heatmac Oy.

Voihan Vuohi Oy, yrityksen perustamisen palvelut

Yrityksen perustamisessa hyödynnettiin monia palveluja — Voihan Vuohi Oy, toimitusjohtaja Shirin Namiq haastattelussa.

Unico Finland Oy, rekrykoulutus

Rekrykoulutuksesta saatiin joukko uusia osaajia huonekalutehtaalle – Unico Finland Oy:n haastattelu.

Maiccola, starttiraha

Starttiraha edesauttoi päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtymistä – Haastattelussa lastenvaateyritys Maiccolan perustaja Laura Uusi-Pohjola.

Saarenpää Oy, rekrykoulutus

Kohdennettua osaamista yritykseen Osaajia yrityksiin -rekrykoulutuksen kautta – Saarenpää Oy, yrittäjä Maria Saarenpään haastattelu.

Lapua-ketjut Oy, yritysten kehittämis- ja rahoituspalvelut

Lapua-ketjut Oy:n toimitusjohtaja tunnistaa ELY-keskuksen yritysten kehittämisavustusten ja -palveluiden mahdollisuudet: "Rima on madaltunut uusien kehityshankkeiden edessä".

Tikli Group Oy, yritysten kehittämis- ja rahoituspalvelut

Vauhtia kasvuun yritysten kehittämis- ja rahoituspalveluiden kautta – Tikli Group Oy:n toimitusjohtaja Pasi Arvolan haastattelu.

Pohjanmaan kiinteistöpalvelut Oy, yritysten kehittämispalvelut

Yritysten kehittämispalvelut tukena yrityksen muutostilanteissa – Pohjanmaan kiinteistöpalvelut Oy, toimitusjohtaja Riikka Kolin haastattelu.

Päivitetty: 21.08.2023