Yrityspalvelut - Etelä-Pohjanmaa

Yrittäjien kertomuksia kasvusta ja kehittämisestä

Täältä löydät esimerkkejä yrityspalveluja hyödyntäneistä yrittäjistä sekä heidän kokemuksistaan kasvusta ja kehittämisestä.

Joustavaa TäsmäKoulutusta yrityksen tarpeisiin – Manor Oy:n haastattelu

Henkilökuva Manor Oy:n Petri Saarijärvestä

Kun Manor Oy:tä lähestyttiin TäsmäKoulutukseen liittyen, tilaisuus vaikutti alusta alkaen kannattavalta.

– Ajattelin, että ei se hukkaan mene, vaikka mukaan lähdetään. Näyttää myös asiakkaan suuntaan hyvältä, kun voidaan osoittaa, että koulutusta pintakäsittelyn osalta on käyty, tuotantopäällikkönä toimiva Petri Saarijärvi kertoo. Manor Oy valmistaa erilaisia teräsrakenteita jo vuosikymmenten kokemuksella.

– Meidän päätuotteitamme ovat voimalaitosten teräksiset putkistot sekä huoltotasot. Toki tehdään myös muutakin.

TäsmäKoulutus on yrityksen tarpeisiin räätälöityä ammatillista koulutusta, jonka kautta henkilöstöä voidaan kouluttaa uusiin tai muuttuviin tarpeisiin. Manor Oy:n TäsmäKoulutuksen toteutuksesta vastaa Tavastia Koulutus Oy.

– Ensin täytettiin lomakkeita, että mikä meitä kiinnostaa ja missä haluisimme olla mukana. Sitten tuli kutsu koulutuksen lähipäiviin ja sinne mentiin. Meidän yrityksestämme koulutuksessa on ollut mukana kolme työntekijää.

Petri Saarijärvi tutkii kädessään olevaa laitetta tehtaassa

Koulutus on joustavaa ja monipuolista

Koulutus on ollut sisällöltään tähän asti hyvin monipuolista: erilaisten tekniikoiden lisäksi koulutuksessa on käyty läpi pintakäsittelyn standardeja, työturvallisuutta sekä laadunvalvontaan liittyviä asioita. Pitkään työelämässä olleilta kouluttajilta löytyy laajaa ammattitaitoa erilaisista tehtävistä, joten he osaavat opettaa hyvien käytännön esimerkkien kautta.

Koulutuspäivät ovat olleet mukavia: kouluttajat ovat helposti lähestyttäviä ja yleistunnelma tilaisuuksissa on ollut rento. Saarijärven mielestä on hienoa, kun samassa tilassa on kouluttautumassa työntekijöitä eri tehtävistä ja taustoista.

– Koulutuksissa päästään jakamaan omaa ammattitaitoa muille ja opitaan näin toinen toisiltamme. Koulutuspäiviltä on myös mahdollista löytää esimerkiksi alihankintatoimijoita ja muita hyödyllisiä kontakteja.

Yrityksen omiin tarpeisiin mukautetun sisällön lisäksi TäsmäKoulutus on ollut myös toteutukseltaan joustavaa.

– Kouluttajat ovat tulleet myös tarvittaessa tänne meidän luo paikan päälle katsomaan tilannetta, jolloin asioita on voitu käydä vielä käytännössä läpi, Saarijärvi kertoo. Joustavuutta tuo myös mahdollisuus uusia väliin jääneet koulutukset.

– Kaikki meistä eivät ole aina päässeet koulutustilaisuuksiin paikalle. Kouluttajan puolesta on kuitenkin tarjottu mahdollisuutta päästä vielä suorittamaan rästissä olevat päivät. Vielä meneillään oleva TäsmäKoulutus on koettu jo tässä vaiheessa hyödyllisenä.

– Kiva, että myös johtoporrasta on otettu mukaan tällaiseen koulutukseen. Osallistuminen lisää tietoutta ja antaa enemmän näkökulmia omaan työhön. Saa myös erilaista käytännön kokemusta, jota voi vielä tarvita tulevaisuudessa, Saarijärvi toteaa.

– Jos ja kun tulee uusia pintakäsittelijätarpeita, niin voisimme kyllä hyvin käyttää heidän koulutuspalveluitaan myös uusien työntekijöiden kouluttamiseen.

Päivitetty: 21.08.2023