Yrityspalvelut - Etelä-Pohjanmaa

Yrittäjien kertomuksia kasvusta ja kehittämisestä

Täältä löydät esimerkkejä yrityspalveluja hyödyntäneistä yrittäjistä sekä heidän kokemuksistaan kasvusta ja kehittämisestä.

Härmän Liikenne – Rekrykoulutus ja TE-live

Härmän Liikenne Oy on tarjonnut palveluitaan jo vuodesta -65 lähtien. Vuosikymmenten kokemuksella toimivan liikennealan yrityksen päämääränä on tuottaa asiakkailleen maakunnan parasta palvelua sekä olla kaikin puolin reilu ja joustava työnantaja. Osana rekrykoulutusta Härmän Liikenne osallistui TE-liveen, joka mahdollistaa laajan näkyvyyden yrityksille rekrytoinnin tueksi.

Kuljettaja laittaa laukkua Härmän Liikenteen bussin tavaransäilytystilaan.

Laadukkaita joukkoliikennepalveluita vuosikymmenten kokemuksella

– Me Härmän Liikenteellä olemme keskittyneet joukkoliikenteeseen; palveluista löytyy kaupunkiliikennettä, maaseudulle suuntautuvaa reittiliikennettä, tilausliikennettä sekä kuntien ostamaa koululaisliikennettä. Tällä hetkellä operoimme sadalla autolla ja työntekijöitä on noin 130, toimitusjohtaja Sami Heinimäki kertoo. Härmän Liikenteen ydintoimialana on Etelä-Pohjanmaa, mutta tilausajoa ajetaan koko Suomen alueella.

– Työnantajana pyrimme olemaan joustava ja oikeudenmukainen. Pyrimme esimerkiksi ottamaan työntekijöiden erilaiset elämäntilanteet huomioon mahdollisimman hyvin työaikojen suunnittelussa, Heinimäki kertoo.

– Haluamme pitää huolta työntekijöistämme. Näemme, että työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen on myös sijoitus yritystoiminnalle. Haluamme tuottaa maakunnan parasta palvelua ja työntekijöiden hyvinvoinnin takaaminen on osa sitä.

TE-palveluista tukea rekrytointiin

– Härmän Liikenne on kasvanut viime vuosina voimakkaasti, mikä on lisännyt työvoiman tarvetta. Myös työntekijöiden eläköityminen ja uusien työnhakijoiden määrän väheneminen on lisännyt pulaa työntekijöistä, Heinimäki kertoo. Myös pandemian vaikutukset näkyvät kuljetusalalla: tilausajokuljettajia on siirtynyt muille aloille ja sitä kautta kadonnut työmarkkinoilta.

Uusien kuljettajien löytämiseksi Härmän Liikenne järjesti rekrykoulutuksen yhteistyössä TE-palvelujen ja Sedun kanssa. Osana rekrykoulutusta Härmän Liikenteelle tarjottiin mahdollisuutta osallistua TE-liveen. TE-palvelujen järjestämä TE-live tarjoaa yritysten rekrytoinnille lisää näkyvyyttä helposti ja nopeasti.

– Haasteena työnhaussa meidänkin alalla on nykyään se, että potentiaalisia työntekijöitä on vaikea tavoittaa vain yhden kanavan kautta. Halusimme siis hyödyntää mahdollisimman monipuolisesti saatavilla olevia kanavia, jotta potentiaaliset työnhakijat saadaan tavoitettua.

Henkilö istuu bussin ohjaamossa kädet ratilla.

TE-livestä tehokkaasti lisää näkyvyyttä

– Näen TE-liveen osallistumisen pelkästään positiivisena rekrykoulutuksen kannalta. Yllätyin, kuinka paljon yleisöä TE-live keräsi ja kuinka paljon sitä on katsottu vielä jälkeenpäinkin, Heinimäki kertoo. TE-liven ja rekrykoulutuksen hakuajan päätyttyä hakemuksia kertyi reilu 50, ja kaikki tarvittavat paikat saatiin täytettyä.

– Liven tuotannon ammattimaisuus yllätti myös positiivisesti. Liven tekeminen ei ollut mitään puuhastelua vaan paikalla oli ammattitaitoisia alan tekijöitä. Vaikka paljon ei ole tullut oltua tällaisissa suorissa lähetyksissä mukana, niin TE-live oli kaikin puolin miellyttävä kokemus. Liveen osallistuminen oli myös TE-palvelujen puolelta tehty todella helpoksi eikä osallistuminen vaatinut yrittäjältä paljoa aikaa.

Rekrytointitarpeen markkinoimisen lisäksi TE-live tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti omaan työnantajamielikuvaan. TE-live suunnitellaan yrityksen kanssa yhteistyössä siten, että yritys saa mahdollisuuden tuoda itseään esille uusista näkökulmista ja sitä kautta herättää mielenkiinnon potentiaalisissa työnhakijoissa.

– TE-live oli kaikin kaikkiaan positiivinen kokemus, joka varmasti vaikutti yrityksestä työnantajana saatavaan mielikuvaan. Uskon, että yrityksen brändi vaikuttaa suuresti työntekijöiden saatavuuteen, ja myös siitä syystä koimme TE-liveen osallistumisen hyvänä mahdollisuutena, Heinimäki toteaa.

TE-live on valtakunnallinen palvelu yrityksille, joka mahdollistaa työnantajan ja työnhakijan välisen vuoropuhelun livelähetyksessä sekä tehokkaan rekrytoinnin. TE-liveen osallistuminen on työnantajalle maksutonta ja liveen valmistautuminen vie vain muutaman tunnin. Lue lisää TE-livestä osoitteesta te-live.fi.

Päivitetty: 16.01.2024