Uudenmaan Yrityspalvelut

 

 

 

 

 

 

 

 

Web-sisällön esitys (Usein kysytyt kysymykset - UKK)

Meiltä usein kysyttyä

Kasvuväylä -palvelut

 • Kasvuväylä on Uudenmaan TE-toimiston maksuton asiantuntijapalvelu yrityksille.  Autamme kasvuhaluisia yrityksiä liiketoiminnan kehittämisen eri tarpeissa ja neuvomme yrityksen kehittymistä tukevat etenemisvaihtoehdot. Kasvuväylä auttaa esimerkiksi kun yrityksessä tarvitaan uutta, osaavaa työvoimaa tai näköpiirissä on uutta osaamista vaativa muutostilanne tai yritys tarvitsee rahoitusta kehittämisprojektiin. 

  Kun yrityksesi on kasvussa, muutostilanteessa tai etsit asiantuntija-apua liiketoiminnan kehittämiseen, Kasvuväylä on oikea osoite. Asiantuntijapalvelu on suunnattu yrittäjille ja yrityksille, ja se auttaa kaikissa liiketoiminnan kehitystarpeissa eteenpäin. Saat henkilökohtaista palvelua asiantuntijoiltamme, ja pääset etenemään nopeasti yrityksesi tarpeiden mukaisesti. Kasvuväylän asiantuntijat neuvovat sinua kasvokkain, puhelimitse tai sähköisissä kanavissa.  

 • Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston kasvuväylän asiantuntijaan saat yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Lisätietoja voit lukea Uudenmaan TE-toimiston kasvupalveluista verkkosivuilta: Kasvuväylän palvelut (te-palvelut.fi) 

Muutosturva

 • Muutosturva on toimintamalli, joka tehostaa työnantajan, työntekijöiden ja TE-hallinnon yhteistyötä. 

  1. Tärkein asia työnantajan kannalta tietää, on ilmoittaa aina kaikista henkilöstövähennyksiin tähtäävistä muutosneuvotteluista (muutosneuvottelut = YT-neuvottelut, joissa aiheena on mahdolliset henkilöstövähennykset) TE-toimistoon, joka neuvoo tarkemmissa yksityiskohdissa, jotka voivat vaihdella tilanteen mukaan.  

  1. Muutosneuvotteluilmoitukset ja vapaamuotoiset yhteydenotot voi laittaa osoitteeseen: [email protected]

 • TE-toimisto neuvoo ja auttaa myös pienempiä ja YT-lain ulkopuolelle jääviä yrityksiä, vaikka velvoitteet ovat kevyemmät. 

 • Ei tarvitse, vain yksi ilmoitus riittää. Uudenmaan muutosturvatiimi osoitteessa [email protected] välittää tarvittaessa tiedon valtakunnallisesti kollegoillemme eteenpäin. 

Yrittäjien maahanmuutto

 • Vastaus

 • Olet kevytyrittäjä, jos työllistät itsesi ja toimit yrittäjämäisesti. Tarjoat palveluja tai myyt tuotteita omille asiakkaillesi alustayrityksen kautta (esim. Foodora, Freska, Uber, Wolt). 

  Freelancerina tai kevytyrittäjänä tarvitset yrittäjän oleskeluluvan. Hae työntekijän oleskelulupaa vain silloin, kun teet työtä työsuhteessa johdon ja valvonnan alaisena.

  Yrittäjän oleskelulupaa varten sinulla pitää olla y-tunnus. Jos olet yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimiyrittäjä, y-tunnuksen saamisen edellytyksenä on rekisteröity kotipaikka ETA-maassa.

  Lisätietoa saat Maahanmuuttoviraston sivuilta (migri.fi)

 • Vastaus

Yhteistyössä

Päivitetty: 13.03.2024