Oikopolut

Kaakkois-Suomen yrityspalvelut

Tukena yrityksesi eri vaiheissa Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa

Rekrytointi ja muutostilanteet

Työnvälitys- ja rekrytointipalvelut

TE-toimisto neuvoo kaikissa rekrytointiin liittyvissä asioissa ja opastaa tekemään työpaikkailmoituksen, joka tavoittaa sopivat hakijat. TE-toimisto etsii työnantajan tarpeiden perusteella sopivia työnhakijoita. TE-toimisto voi myös esitellä sopivia ehdokkaita suoraan työnantajalle ilman julkista työpaikkailmoitusta. Työnantaja tekee valinnan ja päätöksen rekrytoinnista. Apua työntekijän palkkaamiseen ja työnantajana toimimiseen saat myös valtakunnallisen Työllistä taidolla -palvelun kautta.

TE-live tarjoaa rekrytoinnillesi näkyvyyttä, säästää aikaasi ja tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti työnantajamielikuvaan. Rekrylähetyksessä pääset kertomaan syvemmin edustamasi organisaation arvoista ja työkulttuurista sekä vastailemaan hakijoiden kysymyksiin yhdellä kertaa, jolloin hakijat ymmärtävät paremmin, mitä oikeasti tarvitsette.

Kaakkois-Suomen TE-toimisto auttaa kansainvälisen työvoiman hankinnassa, ja EURES-neuvojat auttavat sopivan työntekijän etsimisessä Euroopan talousalueelta.TE-toimisto järjestää myös rekrytointitilaisuuksia ja -kampanjoita, joissa työnantajalla on mahdollisuus esitellä työtä hakeville yrityksen toimintaa ja avoimia työpaikkoja.

Työnantajana voit saada TE-toimistosta myös tukea palkkakustannuksiin ottaessasi töihin työttömän työnhakijan. Palkkatukea voidaan myöntää myös oppisopimuskoulutukseen. Palkkatuki on uudistumassa 1.7.2023 alkaen.

Työnantajana voit tukea nuorta tai ammatinvaihtajaa ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkiyttämisessä tai työmarkkinoille palaavaa henkilöä työmarkkinoille pääsyssä tarjoamalla mahdollisuuden työkokeiluun työpaikalla. Samalla työnantaja voi löytää itselleen uuden työntekijän. Työkokeilusta tehdään sopimus, jonka allekirjoittavat työkokeiluun osallistuva, TE-toimiston edustaja sekä työkokeilun järjestäjä. Työkokeiluun osallistuva ei ole työsuhteessa työkokeilun järjestäjään eikä työkokeilun järjestäjä maksa palkkaa työkokeiluun osallistuvalle. Työkokeiluun osallistuva saa työkokeilun ajalta pääsääntöisesti työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Muutosturva​​​​​

Kaakkois-Suomen TE-toimisto tarjoaa apua, tukea ja neuvontaa sekä työnantajalle että irtisanottaville tai lomautettaville työntekijöille myös henkilöstön vähentämistilanteissa tai organisaation muutostilanteissa. Tarvittaessa neuvonta voidaan järjestää myös tiedotustilaisuuksina työnantajan tiloissa. Irtisanomistilanteessa TE-toimistojen valtakunnallinen muutosturva-asiantuntijoiden verkosto on työnantajan ja työntekijän tukena muutosturvaan liittyvissä asioissa.

Yhteishankintakoulutukset

TE-toimisto toteuttaa yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa yhteishankintakoulutuksia.

Muualla verkossa

Päivitetty: 10.08.2023