Yhteistyössä

Harva arvaa

Et tainnut arvata, millaisia elämyksiä Suomesta löytyy?

Muualla verkossa

Tapahtumat

Harva arvaa -seminaari kokoaa opit ja tähtää tulevaisuuden tekemiseen - tervetuloa mukaan!

Harvaan asuttujen alueiden matkailuhankkeiden (hama) loppuseminaari kerää yhteen hama-hankkeiden aktiiviset toimijat ja muun verkoston 13. syyskuuta. Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi seminaariimme klo 13.30–16.30.

Puolivillin menon takaa pohjoisen omat artistit musiikkiesityksellään sekä keksijä, futuristi Perttu Pölönen, jonka innostava tyyli puhua tulevaisuudesta ja muutoksesta ravistelee ajattelemaan isommin. Harva arvaa millaisia kehittämistoimenpiteitä luonto-, ruoka-, metsästys- ja kalastusmatkailuhankkeiden rahoitus on mahdollistanut! Miten ja kenen kanssa jatkamme tästä eteenpäin?

Tule mukaan ottamaan askelia kohti tulevaisuuden kehittämispolkuja! Tutustu ohjelmaan ja liity seminaariin Teamsin kautta. Seminaari on maksuton.

Liity mukaan napsauttamalla tästä

Jos olet jo Ylläksellä, olet mitä lämpimimmin tervetullut paikan päälle Luontokeskus Kellokkaaseen (paikan päälle tulijoille ilmoittautuminen ti 12.9. klo 12:00 mennessä: [email protected]).

Seminaariohjelma keskiviikkona 13.9.2023

13.30 Harva arvaa, kuinka paljon on tehty!
Tuuli Kinnunen ja Anne Ristioja, Lapin ELY-keskus

13.40 Mikä estää meitä kokeilemasta tai tekemästä jotain uutta? Mitä muutosjarruja meillä on?
​​​​​​Futuristi, keksijä ja tietokirjailija Perttu Pölönen 

Muutos vaatii optimismia, rohkeaa uudistumista ja toisinaan jopa olemassa olevan käytännön kyseenalaistamista. Monet innovaatiot ovat lähteneet liikkeelle umpikujista. Pessimistit vaikuttavat ehkä fiksuilta, mutta optimistit oppivat.

14.40 Ajatukset yhteen - Innostuminen on ihmisen supervoima, käytä sitä!

14.50 Puolivilli kahvi- ja kulttuuritauko

Yhdessä Puolivillit artistit antavat tämän päivän Lapille äänen – omaperäisen, monimuotoisen, puolivillin äänimaiseman, jossa kaikenlaisille lauluille on tilaa.

(striimauksessa tauko kahvin ajan klo 15.15 - 15.30)

15.30 Mitä on tässä ja nyt - ohjattu keskustelu

Harva arvaa, kuinka innovatiivisia, energisiä ja luomiskykyisiä hama-alueiden ihmiset ja toimijat ovat! Keskustelua vuoden mittaan opitusta ja pohjaa tulevaan tekemiseen.

16.25 Hama-hankkeiden vaikutuksista toteutetaan laaja selvitys
Sari Rannanpää

16.30 Lopetus

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Pääesiintyjät

Kuvassa Perttu Pölönen.
  Perttu Pölönen (kuvaaja: Jarkko Mikkonen)

Perttu Pölönen on futuristi, keksijä ja tietokirjailija.

Hän on keksinyt musiikinteorian opiskelua helpottavan Sävelkello-keksinnön, voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit.

Vuonna 2018 MIT Tech Review nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.

 

 

Puolivilleys on nykylappilaista elämänmenoa - luonnonläheistä, luovaa ja monimuotoista elämää pohjoisen kylissä.

Päivämme artistit:

Säie - Popahtavan folkahtavan Säikeen pohjoinen tunnelma hiipii vuoroin jalan, vuoroin ihon alle. Akustisen tarinoinnin taustalla ja keulassa ovat äkäslompololainen Eveliina Niva ja kittiläläinen Elina Alatörmänen.

Seitsenvuori - Rovaniemeläisen monitoimimuusikon Mikko "Hyrski" Hyyryläisen taiderock-projekti, jossa lappilainen mystisyys ja suomalainen melankolia kohtaavat progressiivisen rockin moninaisen maailman.

 

Päivitetty: 08.09.2023