Pirkanmaan ELY-keskuksen vesienhoitoverkostot

Verkostoidu ja vaikuta vesien kuntoon Pirkanmaalla!

Pirkanmaan ELY-keskuksen vesienhoitoverkostot

Verkostot tuovat vesienhoidosta ja vesiensuojelusta kiinnostuneet ihmiset ja organisaatiot saman pöydän ääreen. Tervetuloa mukaan työhön hyvinvoivien ja vetovoimaisten vesistöjen puolesta!

Kuva, jossa ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelman logo.

Verkostotyön taustalla on ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelma (ym.fi).

 

 

 

Ajankohtaista

null Pirkkavesien syysretki Alhaisten tilalle 19.10.2023

Tervetuloa Pirkkavesien syysretkelle Alhaisten tilalle Iittalaan torstaina 19. lokakuuta!

Kuva: Samuli Hellman/KuviaSuomesta.fi

 

Alhaisten perhetila on sijainnut vuodesta 1855 lähtien Pirttikosken kylässä Hämeen järviylängöllä. Tilaa isännöi jo kuudes sukupolvi, ja päätuotteena on tilan oma hunaja. Isäntä Mikko Alhainen työskentelee Suomen Riistakeskuksessa ja on vastannut esimerkiksi Kotiseutukosteikko LIFE+ -hankkeesta.

Tilalla on panostettu luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen, mikä näkyy myös maa- ja metsätalouden vesienhallinnassa. Retkellä tutustutaan kävellen tilan pihapiiriin, tilalla sijaitsevaan monivaikutteiseen lintukosteikkoon ja muihin vesienhallintaratkaisuihin. Alhaisten tilalla on Wildlife Estates Label -tunnus, jonka myöntää Euroopan maanomistajajärjestö ELO (European Landowners' Organisation). Tunnus voidaan antaa riistatiloille, joilla on pitkäjänteisesti edistetty luonnon monimuotoisuuden hoitoa. 

Retkelle kannattaa varautua säänmukaisella ulkoiluvarustuksella. Kävelyä tulee yhteensä noin 1,5 kilometriä. Pirkanmaan ELY-keskus tarjoaa kahvia ja teetä. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle viimeistään keskiviikkona 18.10. joko ilmoittautumislomakkeella (https://link.webropol.com/s/pirkkavedet-syysretki) tai suoraan vesienhoidon asiantuntija Anna Tuoviselle (yhteystiedot alla).

Retken ajankohta: to 19.10. klo 15.30–18.00
Alhaisten tilan osoite: Uurtaanharjuntie 144, 14500 Iittala

Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja:

​​Vesienhoidon asiantuntija Anna Tuovinen, Pirkanmaan ELY-keskus
anna.tuovinen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 036 077

Alhaisten tilan verkkosivut

Päivitetty: 27.11.2023