Pirkanmaan ELY-keskuksen vesienhoitoverkostot

Verkostoidu ja vaikuta vesien kuntoon Pirkanmaalla!

Pirkanmaan ELY-keskuksen vesienhoitoverkostot

Verkostot tuovat vesienhoidosta ja vesiensuojelusta kiinnostuneet ihmiset ja organisaatiot saman pöydän ääreen. Tervetuloa mukaan työhön hyvinvoivien ja vetovoimaisten vesistöjen puolesta!

Kuva, jossa ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelman logo.

Verkostotyön taustalla on ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelma (ym.fi).

 

 

 

Ajankohtaista

null Vesienhoitoverkostojen kevätkokouksissa asiaa säännöstelystä ja ympäristövalvonnasta – tervetuloa kuulolle!

Vesienhoitoverkostojen kevätkokouksissa asiaa säännöstelystä ja ympäristövalvonnasta – tervetuloa kuulolle!

Pirkanmaalla toimivat verkostot kokoustavat jälleen 15.3. ja 23.3. Tarjolla on mielenkiintoisia aiheita kaikille kiinnostuneille.

Kevättalven edetessä myös Pirkanmaan alueen vesienhoitoverkostot aktivoituvat kokousten merkeissä. Luvassa on jälleen jäsenistön toiveiden pohjalta valittuja kiinnostavia vesistöihin liittyviä teemoja. Laajan kiinnostuksen ja aiheiden yleishyödyllisyyden vuoksi molemmat kokoukset ovat tällä kertaa avoimia, eli kaikki aiheista kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulolle. Osallistuminen on mahdollista myös Teams-etäyhteydellä.

Eteläisellä Pirkanmaalla toimivan Pirkkavedet-verkoston 15.3. Vesilahdella järjestettävän kokouksen teema on vesistöjen säännöstely. Aihetta saapuu alustamaan ELY-keskuksen vesitalousasiantuntija, ja luvassa on lyhyitä puheenvuoroja muiltakin toimijoilta. Säännöstely on laaja teema, ja tässä tilaisuudessa on tarkoitus keskustella aiheesta yleisellä tasolla. Kokouksen ohjelmassa on myös Vesilahden kunnan vesiaiheiset kuulumiset, ja Hulauden Vesialueen Kunnostusyhdistys ry esittäytyy.

Ikaalisten reitin vesistöalueella lounaisella Pirkanmaalla toimivan vesienhoidon neuvottelukunnan kokouksessa Hämeenkyrön Pinsiössä 23.3. käsitellään ympäristövalvontaa ja ympäristölupia. Lainsäädännössä valvonta ja luvitus on jaettu eri viranomaistahojen kesken, ja omasta roolistaan saapuvat kertomaan kunnan, ELY-keskuksen ja aluehallintoviraston edustajat. Lisäksi kokouksessa kuullaan alueen ajankohtaisista tapahtumista vesienhoidon saralla.

Toivotamme kaikki kokousten aiheista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan joko paikan päälle tai etäyhteyksien välityksellä! Molemmissa kokouksissa on tarjolla kahvit ja pientä suolaista ja makeaa purtavaa. Tarjoilujen mitoittamiseksi pyydämme paikan päälle saapuvia ilmoittautumaan etukäteen alla olevien ohjeiden mukaisesti. Kokousten teemoihin liittyen voi halutessaan lähettää ennakkokysymyksiä kokouksissa käsiteltäväksi joko ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostitse, yhteystiedot löytyvät postauksen lopusta.

 

Pirkkavedet-vesienhoitoverkoston kokous

 

Ikaalisten reitin neuvottelukunnan kokous

 

Lisätietoja Pirkanmaan ELY-keskukselta:

Vesienhoidon asiantuntija Anna Tuovinen, [email protected], p. 0295 036077
​​​​​​​Vesienhoidon asiantuntija Kukka Kujala, [email protected], p. 0295 036023

Päivitetty: 27.11.2023