Joukkis - Itä-Suomen joukkoliikenne

Linja-autoliikennettä yhteiskäyttöisellä lipulla

Oikopolut

 

Osta Joukkis-liput

Matkahuollon matkakorttikauppa, josta Joukkis-liput ovat ostettavissa (matkahuolto.fi)

Aikataulut ja reitit

Katso voimassaolevat aikataulut talviaikataulusivulta. Viimeisimmät tiedotteet ajankohtaisista asioista löytyvät ohjeita ja tietoa -sivulta. Joukkis-lipulla voit maksaa matkasi useilla yhteysväleillä Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueilla. 

Joukkis-liikenteen autot on merkitty Joukkis-kyltillä.  Kuva Joukkis-bussikyltistä

Tiesitkö millainen vaikutus arjen matkustamisella on hiilijalanjälkeesi?

Liikenteen osuus Suomen kasvihuonekaasupäästöistä on noin viidennes ja valtaosa näistä päästöistä syntyy tieliikenteessä. Itse kukin meistä voi vaikuttaa omiin liikkumisesta syntyviin päästöihinsä valitsemalla mahdollisimman vähäpäästöisen matkustusmuodon. Arjen työ- ja opiskelumatkat muodostavat ison osan tieliikenteen päästöistä.

Teimme puolestasi vertailun matkustamisen vuosittaisista kasvihuonekaasupäästöistä viidellä Joukkis-liikenteen yhteysvälillä bussia tai autoa käytettäessä. Vertailussa on mukana päivittäisen lähityön ja osittaisen etätyön matkojen päästövaikutus bussilla sekä autolla matkustettaessa. Katso alla olevasta kuvasta kuinka liikkumistapasi valinta vaikuttaa hiilijalanjälkeesi!

Kuva matkustamisen vuosittaisten kasvihuonekaasupäästöjen vertailusta Joukkis-linjoilla bussia tai autoa käytettäessä

Jos haluat tietää enemmän mistä arjen hiilijalanjälkesi muodostuu voit tutustua Suomen ympäristökeskuksen Ilmastodieetti-laskuriin. Lisätietoa tehdystä kasvihuonekaasupäästöjen vertailusta löydät ohjeita ja tietoa -sivulta.

Koronaepidemian vaikutukset

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Joukkis-vuoroihin on tullut muutoksia. Lisätietoja ajettavista vuoroista saa parhaiten liikenteenharjoittajilta. Ennen matkustamista kannattaa aina varmistaa liikennöitävät vuorot Matkahuollon aikatauluhausta.

Muualla verkossa

Paikallisliikenteen aikataulut