Talent Coastline
Boosting Growth in Ostrobothnian Regions
- ELY-keskus
- Talent Coastline
- For employers
- News from the region
- 25.3. & 26.3. 13-16 Yhdenvertaisuuden edelläkävijät: Käytännön työkaluja monimuotoisen työyhteisön johtamiseen
News from the region
Some of the news are available only in Finnish and Swedish.
Keskinäinen kunnioitus, luottamus ja arvostus ovat olennaisia tekijöitä hyvien väestösuhteiden ja siten myös alueiden elinvoimaisuuden, turvallisuuden, hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden taustalla.
Työpaikat hyötyvät monimuotoisuudesta. On tärkeää osata toimia yhdessä ja tuoda esille kaikkien osaaminen ja potentiaali.
Hyvät väestösuhteet -hanke, Pohjanmaan ELY-keskus ja Talent Coastline yhdessä järjestävät kaksi Yhdenvertaisuuden edelläkävijät -työpajaa: Vaasassa ja Kokkolassa.
Tilaisuuksissa alueen toimijat kertovat työelämän monimuotoisuuden kehittämiseen liittyvistä työkaluista sekä Hyvät väestösuhteet -hanke kertoo eri puolilla Suomea toteutetuista työelämän monimuotoisuutta ja syrjimättömyyttä edistävistä pilotoinneista (esim. nuorten mentorointimallit ja työelämädialogit työyhteisöille).
Työpajan osallistujana sinulla on mahdollisuus verkostoitua ja jakaa muille oman organisaatiosi hyviä käytäntöjä. Pohditaan yhdessä, voisiko näitä tilaisuudessa esiteltyjä toimintamalleja ja työkaluja soveltaa omaan toimintaan!
MILLOIN?
25.3.2025 klo 13–16, Vaasa, Valtion virastotalo, Wolffintie 35 B, 65200 Vaasa
26.3.2025 klo 13–16, Kokkola, Centria, Talonpojankatu 2, 67100 Kokkola
KOHDERYHMÄ: Yritysten ja muiden organisaatioiden hr-asiantuntijat, esihenkilöt ja johtajat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.
Ilmoittaudu mukaan työpajaan 17.3.2025 mennessä Vaasaan tai Kokkolaan! Lisätietoja ohjelmasta löydät ilmoittautumislomakkeesta.
Tule mukaan yhdenvertaisuuden edelläkävijöiden joukkoon ja nappaa mukaan uusimmat ideat ja vinkit monimuotoisen työyhteisön johtamiseen! Nähdään Vaasassa tai Kokkolassa!
Vaasassa mukana:
Sara Nyyssölä, Projektipäällikkö, VAMK
Sara Nyyssölä toimii Ready for Talents -hankkeen projektipäälikkönä. Hankkeessa vahvistetaan kansainvälisten osaajien työllistymistä Pohjanmaan pk-yrityksiin. Hankkeessa parannetaan yritysten rekrytointivalmiutta kv-osaajien osalta. Saralla on yrittäjätausta kestävän kehityksen parissa toimimisesta ja erityisosaamisena kansainvälinen liiketoiminta.
Sofia Mitts-Björkblom, projektledare & Melina Saari, projektplanerare, Yrkesakademin i Österbotten
Vi har båda under flera års tid arbetat med frågor gällande integration, kulturell mångfald, flerspråkighet, delaktighet och sysselsättning. Vi har erfarenheter från olika organisationer och olika utvecklingsprojekt.
Kokkolassa mukana:
Josefin Siermala, Työhyvinvointikoordinaattori, Työplus
”Nimeni on Josefin ja työskentelen työhyvinvointikoordinaattorina Työplussassa Kokkolassa. Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri, työterveyshoitaja sekä työkykykoordinaattori. Työhyvinvointikoordinaattorina työskentelen yhdessä moniammatillisten tiimiemme ja asiakasorganisaatioidemme kanssa tavoitteenamme terveellisemmät, turvallisemmat ja miellyttävämmät työympäristöt. Työtehtävässäni kehitän, luon ja suunnittelen palveluita asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin, koordinoin markkinointia, luennoin, sekä toimin asiantuntijana. Arvostan läsnäoloa käytännön työterveyshuollon toiminnoissa, minkä vuoksi vietän pienen osan työajastani myös työterveyshoitajana.”
Heidi Matinlassi, TKI-kehittäjä, Centria
Heidi Matinlassi, TKI-kehittäjä, työskentelee Centria-ammattikorkeakoulun Yrittäjyys ja liiketoiminta -tiimissä. Tällä hetkellä hänen molemmat hankkeensa keskittyvät kansainvälisten opiskelijoiden ja osaavan työvoiman osallisuuden edistämiseen sekä työpaikkojen monimuotoisuuteen. Heidillä on aiempaa kokemusta sekä EU-rahoitteisesta hanketyöstä että alueen elinkeinoelämän kehittämisestä.
Mona Groop-Sjöholm, TKI asiantuntija, Centria
Mona Groop-Sjöholm (EM) työskentelee TKI-asiantuntijana Hyvinvointi ja terveys -tiimissä. Hän työskentelee sekä yritysten että kolmannen sektorin kanssa ja keskittyy osallisuuteen, monimuotoisuuteen ja monialaiseen yhteistyöhön. Monalla on taustaa kansainvälisestä kehitysyhteistyöstä, ja hänellä on laaja kokemus hankehallinnosta.
Molemmissa työpajoissa mukana myös Hyvät väestösuhteet -hankkeen asiantuntijat:
Nexhat Beqiri, erikoissuunnittelija, Uudenmaan ELY-keskus
Tuttavallisemmin Neksu on tehnyt töitä yhdenvertaisemman Suomen puolesta yli 20 vuotta, niin ministeriöissä kuin hankkeissa, ja pitää vuorovaikutusta ja yhdessä tekemistä merkittävänä osana muutoksen aikaansaamisessa.
Liisa Päkki, suunnnittelija, Uudenmaan ELY-keskus
Valtakunnallisessa hankkeessa työhön kuuluu koordinaatiota, viestintää, hallintoa ja toimijoiden tukemista. On ilo nostaa esille, mitä, ja millä innolla, alueellisella ja paikallisella tasolla toimijat voivat tehdä osallisuutta, vuorovaikutusta ja parempia asenteita vahvistavia toimintoja yhdessä!
Hyvät väestösuhteet -hankkeen tavoitteena on vahvistaa hyvien väestösuhteiden edistämistä osana kotoutumista edistävää työtä valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti. Yhtenä toimintonaan hanke tukee työpajoilla, sparrauksella ja ostopalvelurahalla alueellisten toimijoiden yhteistyössä toteuttamia toimenpiteitä, joiden avulla väestösuhteita, antirasismia ja yhdenvertaisuutta pyritään edistämään eri puolilla Suomea.
Tutustu hankkeeseen: https://www.ely-keskus.fi/hyvat-vaestosuhteet
- Publish Date
- 04/03/25
ely-updated 20.03.2025