Parempi työelämä!

Valtakunnallinen työelämän kehittämisen koordinaatiohanke

Mainoskuva Paremman työelämän jäljillä verkkokeskustelusarjan toisesta jaksosta: Konttorirotan kohtalonhetket - korvaako teknologia minut tulevaisuudessa?

Paremman työelämän jäljillä - virtuaalinen verkkokeskustelusarja

 

Ei oo helppoo! Välillä duuni saa kehräämään tyytyväisyydestä, toisinaan se silittää vastakarvaan. Nyt nostetaan kissa työpöydälle. Virtuaalinen keskustelusarja Paremman työelämän jäljillä tuo työelämän puhuttavimmat aiheet asiantuntijoiden ruodittavaksi. Kaikille avoimissa Teams-sessioissa on luvassa näkemystä, kokemusta ja kulmahammasta.

Paremman työelämän jäljillä -keskustelusarjan järjestää Parempi työelämä! -koordinaatiohanke, joka kehittää suomalaista työelämää valtakunnallisesti. Keskustelusarjan avulla lisätään turvallista keskustelua hankalistakin aiheista ja ilmiöistä. Sarjan jokaisessa jaksossa ääneen pääsee joukko työelämän asiantuntijoita eri aloilta. 

Toivotamme lämpimästi kaikki seuraamaan Microsoft Teams -alustalla toteutettavaa virtuaalista keskustelusarjaamme! Osallistuminen vaatii kuitenkin ennakkoon rekisteröitymisen. Kaikki osallistujat sitoutuvat noudattamaan tapahtumassa turvallisemman tilan periaatteitamme. Keskustelusarjan jaksot tallennetaan ja ne julkaistaan ELY-keskuksen YouTube-kanavalla.

 

Jakso 2. Konttorirotan kohtalonhetket - korvaako teknologia minut tulevaisuudessa? 

 

22.5.2024 klo 15-16, Microsoft Teams

Keskustelusarjan toisessa jaksossa, Konttorirotan kohtalonhetket - korvaako teknologia minut tulevaisuudessa?, keskustellaan ihmisen ja teknologian välisistä tulevaisuuden skenaarioista.

Teknologian roolista tulevaisuuden työelämässä puhutaan paljon. Meille maalataan samanaikaisesti mielikuvia lähes rajattomista mahdollisuuksista sekä dystooppisia kauhukuvia. Mutta mikä on lopulta totta? Yksinkertaistaako tekoäly ajatteluamme vai auttaako se näkemään laajemmalle? Miten pysyä kuskin paikalla digitalisaation kiivaassa kehityksessä, eikä vain vikistä kun kone vie?

Jaksossa herättelemme kuulijoita pohtimaan teknologian merkitystä työelämälle useammasta näkökulmasta sananvalmiiden ja mielenkiintoisten puhujien avulla.

Valokuvassa Tero Huhtala

Tero Huhtala. Tero toimii tutkijatohtorina Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun markkinoinnin, johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan yksikössä. Tero on tutkinut väitöskirjassaan, miten organisaatiot pystyvät hyödyntämään viime aikoina massiiviseksi kasvanutta datan määrää tehokkaasti. Terolla on myös opettajan työnsä kautta kattava näkemys siitä, minkälaisia digi- ja teknologiataitoja opiskeluaikoina opetetaan työelämään valmistuville ja minkälaisia odotuksia, ennakkoluuloja, pelkoja, toiveita, mahdollisuuksia ja innostusta tähän liittyy.

 

Kuvassa Heidi Kananen

Heidi Kananen (KTM, YTM) toimii Kaleva Median yrityspalveluiden johtajana sekä yrittäjänä AI Optio Oy:ssa. Hän on tekoälyn liiketoiminnallisen hyödyntämisen kouluttaja. Heidi on toiminut myös talousjohtamisen konsulttina ja yrityssparraajana. Heidi on kirjoittanut kirjan "Tekoäly – Bisneksen uudet työkalut", yhdessä Harri Puolitaipaleen kanssa.

Heidillä on kyky kuvata monimutkaisia asioita selkeästi ja inspiroivasti. Hän uskoo, että datan ja tekoälyn hyödyntäminen lisää yritysten kannattavuutta ja mahdollistaa parempien palvelujen kehittämisen.

 

Janina Fagerlund-Landtman toimii SOK:lla Design Competence Lead -tittelillä ja hänen erityisosaamistaan on vastuullisuuden näkökulman huomioiminen digitalisissa ratkaisuissa. Janina on ollut keskeisessä roolissa kehittämässä Elements of AI -koulutusta, ja hänellä on monipuolisesti osaamista, joka ulottuu konsultoinnista startup-maailmaan ja suuryrityksiin.

Janinan työssä vastuullisuus on läpileikkaava teema, joka kattaa niin ihmisten kuin luonnon näkökulmat. Janinan tavoitteena on edistää työntekijöiden kehittymistä siten, että motivaatio ja työnhyvinvointi säilyvät, ja hän on vahvasti sitoutunut elinikäiseen oppimiseen sekä sen mahdollistamiseen organisaatioissa.


Ilmoittautuminen tapahtuu rekisteröitymällä tapahtumaan. 
Kaikissa tapahtumissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.Tule kuulemaan näkökulmia paremman työelämän tekemiseksi! 

Lisätietoja voit kysyä Tiina Lintunen, [email protected].

Tervetuloa paremman työelämän jäljille!

  • Tilaisuudessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita  

    Paremman työelämän jäljillä -keskustelutapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Haluamme luoda paikan rehelliselle työelämäkeskustelulle, jossa jokainen osallistuja sitoutuu kohtaamaan muut osallistujat avoimesti, kunnioittamaan heidän erilaisuuttaan ja antamaan kaikille tilaa määritellä omat kokemuksensa. 

    Olemme sitoutuneet turvallisemman tilan periaatteisiin, jotta tapahtuman keskustelijoilla ja kuuntelijoilla olisi mahdollisimman turvallinen ja hyväksytty olo. Jokainen sitoutuu omalta osaltaan rakentamaan avointa, keskustelevaa ja kunnioittavaa ilmapiiriä. 

    Turvallisemman tilan periaatteet Paremman työelämän jäljillä -tapahtumassa:  

    • kuuntelen muiden mielipiteitä ja kokemuksia avoimesti  

    • annan kaikille puhujille tilaa osallistua keskusteluun tasa-arvoisesti 

    • osoitan omissa puheenvuoroissani ja kommenteissani avoimuutta, hyväntahtoisuutta ja ymmärrystä 

    • annan jokaiselle tilaa olla oma itsensä ja kunnioitan ihmisten erilaisuutta 

    • vältän tekemästä oletuksia toisista ja annan heidän määritellä itse omat kokemuksensa  

    • jos loukkaan toista, pyydän anteeksi ja pyrin myös itse antamaan toisille anteeksi, jos he tarkoituksettomasti loukkaavat minua 

    Paremman työelämän jäljillä -tapahtuma on vapaa kaikenlaisesta syrjinnästä, häirinnästä, kiusaamisesta ja naurunalaiseksi tekemisestä sekä uhkaavasta käyttäytymisestä.  

    Turvallisemman tilan periaatteita rikkovan keskustelijan ja osallistujan käytökseen puututaan  

    Tapahtuman järjestävä taho, Parempi työelämä -koordinaatiohanke, valvoo tapahtumassa turvallisemman tilan periaatteiden noudattamista. Jos keskustelija tai osallistuja omissa puheenvuoroissaan tai kommenteissaan rikkoo turvallisemman tilan periaatteita, hänelle kerrotaan tästä heti ja muistutetaan siitä, että jokainen osallistuja on sitoutunut tapahtuman sääntöihin.  

    Jos keskustelija tai osallistuja vielä huomautuksen jälkeenkin rikkoo turvallisemman tilan periaatteita, joudumme poistamaan kyseisen henkilön tapahtumasta, jotta voimme turvata kaikille mahdollisimman turvallisen osallistumiskokemuksen.  

Aikaisemmat jaksot

 

Jakso 1. Elefantti kahvihuoneessa - onko työyhteisötaidoilla enää merkitystä?

Keskustelusarjan ensimmäisessä jaksossa, Elefantti kahvihuoneessa - Onko työyhteisötaidoilla enää merkitystä?, keskustellaan ihmisistä työpaikoilla. Työkaverit voivat luoda joko unelmatyöpaikan tai painajaisen. Työyhteisön merkityksestä meille työntekijöille on useita tutkimuksia, mutta mitä me oikeastaan tarkoitamme työyhteisötaidoilla? Mitkä taidot ovat työntekijöille erityisen tarpeellisia tulevaisuudessa?

Jaksossa herättelemme kuulijoita pohtimaan työyhteisötaitoja useammasta näkökulmasta sananvalmiiden ja mielenkiintoisten puhujien avulla. Keskustelemassa:

- Väitöskirjatutkija Ella Autti, Lapin yliopisto
- Kirjailija ja journalisti Mirja Hämäläinen
- Kokemusasiantuntija ja kouluttaja Paula Laurila
- Johtava asiantuntija Kaija Ojanperä, Työturvallisuuskeskus

Katso tallenne 14.2.2024 klo 15-16 järjestetystä tapahtumasta. Mikäli upotus ei näy, löydät tallenteen myös ELY-keskuksen YouTube-kanavalta

ely-updated 30.04.2024