Yrittäjän talousapu 0295 024 880

Yrittäjän talousapu logo

Ajankohtaista

Tapahtumat

 • ​​​Oikein lopetettu yritys säästää rahaa ja mahdollistaa sujuvan uuden alun. Koulutus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille yksinyrittäjille ja työllistäville yrittäjille.

  Millaisia toimenpiteitä tehdä silloin, kun tulot eivät enää kata menoja? Koulutus tarjoaa konkreettisia vinkkejä erilaisista sopeuttamistoimista, joiden avulla saattaa yritys takaisin kannattavalle uralle. Näkökulmana ovat osakeyhtiö ja omistajien vastuut (toiminimiyrittäjille on oma koulutuksensa). Koulutuksessa käydään läpi myös yrityssaneeraus: mitä se tarkoittaa ja mihin tilanteisiin soveltuu.

  ​Millaisia toimenpiteitä tehdä silloin, kun tulot eivät enää kata menoja? Koulutus tarjoaa konkreettisia vinkkejä erilaisista sopeuttamistoimista, joiden avulla saattaa yritys takaisin kannattavalle uralle. Näkökulmana on toiminimiyrittäjyys (osakeyhtiöille on oma koulutuksensa). Ratkaisuista pureudutaan erityisesti velkajärjestelyyn: mitä se tarkoittaa ja mihin tilanteisiin soveltuu?

  Millainen on yrittäjän sosiaaliturva, kun firmalla ei menekään hyvin? Voiko yritystoimintaa jatkaessa saada tukea, että saa voita leivän päälle? Milloin yrittäjä voi saada työttömyysturvaa? Entäs miten yrittäjän ansiosidonnainen työttömyysturva? Mm. näihin kysymyksiin saat vastauksia tässä koulutuksessa. Koulutus on tarkoitettu kaikille yrittäjille, joita aihepiiri kiinnostaa.

  Koulutus on tarkoitettu yrityksensä kehittämisestä kiinnostuneille pk-yrittäjille. Koulutuksesta saat tiiviin tietopaketin ja käytännön vinkkejä yleisimmistä pk-yrittäjän käytössä olevista rahoitusvaihtoehdoista.

  Koulutuksessa käydään läpi perusasioista YEL-vakuutuksesta sekä yksinyrittäjän ja työllistävän yrittäjän eläketurvasta. Opit mm. miten vakuutustasoon voi vaikuttaa, ja kuinka se vaikuttaa erilaisiin etuuksiin. Lisäksi kuulet ajankohtaista tietoa YEL-vakuutukseen 1.1.2023 alkaen tulevista muutoksista.

  Mistä toimeentulo, kun sairastuu? Entä jos sairaus viekin työkyvyn pidemmäksi aikaa? Muun muassa näistä aiheista kuulet Yrittäjän turva sairastaessa -koulutuksessa.

  Yrittäjät-akatemia on maksuton ja avoin kaikille yrittäjille. Talous haltuun tunnissa ajasta ja paikasta riippumatta! Uusi yrittäjille suunnattu verkkokoulutus opastaa muun muassa mitä yrityksen numerot kertovat, kuinka tunnistaa kannattavat liiketoiminta-alueet ja miten hinnoitella oikein. Koulutus on maksuton ja suunnattu pienyrittäjille.  Yrittäjät-akatemia on yrittäjille ja yritysten henkilöstölle suunnattu kokonaisuus koulutuksia, webinaareja ja verkkokursseja. Koulutussisällöt ovat saatavilla oppimisalusta Clanedissa Yrittäjät-akatemiaan ilmoittautumisen jälkeen.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 20.12.2023: Yrittäjän talousavun vuosikatsaus

  Yrittäjän talousavun asiantuntijawebinaarissa keskiviikkona 20.12.2023 klo 12–13 tehdään katsaus vuoden 2023 tuloksiin ja keskustellaan vuoden 2024 tavoitteista ja toiveista Yrittäjän talousapu -palvelulle.

  Webinaari tallennetaan ja materiaalit toimitetaan ilmoittautuneille tilaisuuden jälkeen. Yrittäjän talousavun asiantuntijawebinaarit ovat suunnattuja erityisesti yrittäjien tukena toimiville, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet!

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 15.11.2023: Ennakoiva muutosturva yrityksen tukena muutostilanteissa

  Yrittäjän talousavun asiantuntijawebinaarissa aiheena ennakoiva muutosturva. Vieraana Kainuun TE-toimiston asiantuntija Jussi Riikonen ja Kainuun ELY-keskuksen yritysasiantuntija Anu Meriläinen. Webinaarissa kuullaan myös ajankohtaista Yrittäjän talousapu -palvelusta.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 25.10.2023: Takuusäätiö & Suomen Pankki

   

  Yrittäjän talousavun asiantuntijawebinaarissa aiheena Takuusäätiön palvelut ja Suomen Pankin toimet suomalaisten talousosaamisen kasvattamiseksi. Vieraana Sosiaalisten rahoituspalveluiden johtaja Minna Backman Takuusäätiöstä ja Suomen Pankin viestintäpäällikkö Jenni Hellström.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 20.9.2023: Yrityssaneeraus ja velkajärjestely

  Yrittäjän talousavun asiantuntijawebinaarissa aiheena yrityssaneeraus sekä elinkeinonharjoittajan ja yksityishenkilön velkajärjestelyt. Mihin tilanteeseen ne sopivat ja millaisia lakimuutoksia niihin liittyen on tullut viime aikoina? Vieraana erityisasiantuntija Johanna Mäkitalo oikeusministeriöstä.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 23.8.2023: Työkaluja yrittäjän tukemiseen ja jaksamiseen

  Yrittäjän talousavun asiantuntijawebinaarissa tarjolla työkaluja yrittäjän tukemiseen ja jaksamiseen. Miten tukea yrittäjää vaikeassa paikassa ja huolehtia samalla omasta jaksamisestaan? Vieraana Virve Lähdemäki Yrittäjän Kriisikeskuksesta.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 15.6.2023: Ajankohtaista pk-yritysten taloudesta ja toimintaympäristöstä

  Aiheena pk-yritysten talous ja toimintaympäristö kesällä ja loppuvuonna 2023. Vieraana Suomen Yrittäjien ekonomisti Petri Malinen.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 17.5.2023: Yrittäjän talousavun viestintä ja työkalut yrittäjien tukemiseen

  Yrittäjän talousavun asiantuntijawebinaarissa aiheena Yrittäjän talousavun viestintä ja työkalut yrittäjien tukemiseen.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 12.4.2023: Yrityksen talousvaikeuksien varoitusmerkit

  Miten ennakoida yrityksen talousvaikeuksia ja miten suunnan voi kääntää? Yrittäjän talousavun asiantuntijawebinaarissa aiheena yrityksen talousvaikeuksien varoitusmerkit. Vieraana Sami Koikkalainen Yrittäjän talousapu -neuvontapalvelusta.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 30.3.2023: Yrityksen myyminen

  Yrittäjän talousavun asiantuntijawebinaarin aiheena yrityksen myyminen. Vieraana omistajanvaihdosasiantuntija Anneli Komi Suomen Yrittäjistä.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 22.2.2023: Ulosotto yrittäjän näkökulmasta

  Aiheena ulosotto yrittäjän näkökulmasta. Asiantuntijavieraana hallintovouti Emmi Salo Ulosottolaitoksesta.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 18.1.2023: Liiketoiminnan uudelleen suuntaaminen

  Aiheena liiketoiminnan uudelleen suuntaaminen. Miten kehittää ja uudistaa yrityksen toimintaa niin, että liiketoiminta on kannattavaa ja kasvu on mahdollista? Mistä muutostilanteisiin ja kehittämiseen saa apua?

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 20.12.2022: Yrittäjän talousapu -palvelun sisältö ja tavoitteet

  Vuoden viimeisessä asiantuntijawebinaarissa kuullaan ajankohtaista Yrittäjän talousavusta ja kerrataan palvelun sisältöä. Yrittäjän talousavussa on tapahtunut vuoden aikana paljon. Webinaarissa kerromme palvelun sisällöstä, vuoden tuloksista ja seuraavista tavoitteista.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 23.11.2022: Yrityksen lopettaminen

  Marraskuun asiantuntijawebinaarissa aiheena yrityksen lopettaminen. Mitä yrityksiä neuvovien ja yrittäjien on hyvä tietää yrityksen lopettamisesta? Yrityksen yhtiömuoto vaikuttaa siihen, millainen prosessi yrityksen lopettaminen on. Jokaisen yritysmuodon kohdalla yrityksen lopettamisesta ilmoitetaan Verohallintoon sekä Patentti- ja rekisterihallituksen kaupparekisteriin. Asiantuntijawebinaarissa käymme yrityksen lopettamisen prosessia läpi tiivistetysti. Vieraana lakimies Saila Blomster Patentti- ja rekisterihallituksesta.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 19.10.2022: Työkaluja yrittäjille ja yrittäjien tukena toimiville

  Lokakuun asiantuntijawebinaarissa käytiin läpi yrittäjille ja yrittäjien auttamiseen tarkoitettuja hyödyllisiä työkaluja sekä Yrittäjän talousavun ajankohtaisia asioita. Vieraana DDV:n erityisasiantuntija Olli Hurskainen, joka esitteli Yrityksen talousvaikeudet -opasta. Opas on tuotettu Yrittäjän talousapu -verkoston yhteistyönä.

   

  Yrittäjän talousapu -asiantuntijawebinaari 21.9.2022: Pk-yrityksen rahoitusmahdollisuudet

  Yrittäjän talousavun webinaarissa vieraana Suomen Yrittäjien ekonomisti Petri Malinen. Webinaarissa tehdään tiivis katsaus rahoitusmaailman nykytilanteeseen ja siihen, miten tilanne on vaikuttanut yritysrahoituksen saatavuuteen.

   

  Yrittäjän talousavun tietoisku yrittäjille: Yrittäjä, ennakoi!

  Yrittäjän talousavun asiantuntijat kertovat, miten yrittäjä voi varautua vaikeisiin tilanteisiin ja huolehtia yrityksensä kannattavuudesta. Aiheena mm. talousvaikeuksien ennaltaehkäisy, budjetointi ja poikkeaviin tilanteisiin varautuminen.

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: Yrittäjän talous- ja maksuvaikeustilanteisiin liittyvät lakimuutokset

  EU:n maksukyvyttömyysdirektiivin toimeenpanon lisäksi Suomen nykyisessä hallitusohjelmassa on useita toimia, joissa kiinnitetään huomiota yritysten talous- ja maksuvaikeuksiin ja pyritään keinoihin, jotka antavat yrittäjille paremman mahdollisuuden uuteen alkuun. Webinaarissa käydään läpi myös erilaisia talous- ja maksuvaikeustilanteisiin liittyviä lainsäädännön perusteita yrittäjän näkökulmasta. Webinaarivieraana Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Tiina Toivonen.

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyt

  Yrittäjän talousavun toukokuun webinaarivieraana Konkurssiasiamiehen toimistosta konkurssiylitarkastaja Marina Vatanen, joka tarjoaa tiiviin tietopaketin konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyistä.

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: Yrittäjän neuvominen verotuksen näkökulmasta

  Mitkä ovat ne sudenkuopat, joihin yrittäjä saattaa astua verotuksen näkökulmasta? Aihetta käsitellään Verohallinnon asiantuntijavieraiden kanssa Yrittäjän talousavun webinaarissa, jossa käydään läpi yrityksen koko elinkaari yrityksen aloittamisesta lähtien yrityksen lopettamiseen ja siihen liittyviin verotuksen haasteisiin asti.

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: ELY-keskuksen yritysrahoitus: yrityksen kehittämisavustus ja maaseudun yritysrahoitus

  ELY-keskuksen kautta haettavia yritysrahoituksia ovat mm. yrityksen kehittämisavustus ja maaseudun yritysrahoitus. Näistä ajankohtaista asiaa Yrittäjän talousavun maaliskuun 2022 webinaarissa:

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: yrityssaneerauksen ja yksityishenkilön velkajärjestelyn uudistaminen

  Hallitus esittää yrityssaneerauksen ja yksityishenkilön velkajärjestelyn uudistamista, jonka tavoitteena on parantaa yrittäjien ja yritysten asemaa helpottamalla velkajärjestelyyn ja yrityssaneeraukseen pääsyä. Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan viimeistään tämän vuoden heinäkuussa. Vieraana lainsäädäntöneuvos Mari Aalto oikeusministeriöstä ja lainsäädäntöasioiden päällikkö Tiina Toivonen Suomen Yrittäjistä.

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: yksinyrittäjän jaksaminen ja hyvinvointi

  Yrittäjän talousavun vuoden 2022 ensimmäisessä webinaarissa keskusteltiin yksinyrittäjän jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Vieraana Yrittäjän kriisikeskuksen Tuomo Kallio.

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: yrittäjän verotus ja maksuvaikeudet

  Verohallinnon ylitarkastaja Antti Heikonen kertoo yrittäjän veroista ja verovelkojen perinnästä talousvaikeuksissa olevan yrittäjän näkökulmasta.

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta

  Talous- ja velkaneuvoja Tanja Saarinen Pirkanmaan oikeusaputoimistosta esittelee talous- ja velkaneuvontaa erityisesti talous- ja maksuvaikeuksissa olevan yrittäjän näkökulmasta.

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: työsuhteen haastavat tilanteet yrittäjän näkökulmasta

  Suomen Yrittäjien neuvontalakimies, varatuomari Iivari Järvinen kertoo Suomen Yrittäjien pienyritysten työsuhdeneuvonnasta ja työsuhteen haastavista tilanteista. Lisäksi Uudenmaan TE-toimiston johtava asiantuntija Riku Hautamäki esittelee TE-palveluiden muutosturva-toimintamallia ja projektipäällikkö Eleni Mizaras kertoo lyhyesti sen kehittämistyöstä.

   

  Yrittäjän talousapu -webinaari: ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut

  Mitä ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut tarjoavat ja kenelle palvelu on tarkoitettu?  Hämeen ELY-keskuksen kehittämispäällikkö Markku Kauneela esittelee palvelua.

   

  Aiemmat Yrittäjän talousapu & Early Warning -webinaarit

  Aiemmat webinaarit ovat katsottavissa Suomen Yrittäjien Vimeo-sivulla, salasana on earlywarningtallenteet2020:

   

  Yrittäjän talousapu TE-livessä

  Yrittäjän talousapu vieraili TE-livessä, jossa keskusteltiin Yrittäjän talousapu -palvelusta ja sen merkityksessä tilanteessa, jossa omat neuvot eivät riitä ratkomaan yrityksen talouteen liittyviä huolia. Katso tallenne:

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus - Työ ja elinkeinoministeriö - Yrittäjät - Early Warning Europe

Päivitetty: 04.12.2023