Yrittäjän talousapu 0295 024 880

Yrittäjän talousapu logo

Ajankohtaista

Tiedotteet

Uutiset

Tapahtumat

Yrittäjän talousavun tietoisku yrittäjille 24.8.2022 klo 12–12.30: Yrittäjä, ennakoi!

Yrittäjän talousavun asiantuntijat kertovat, miten yrittäjä voi varautua vaikeisiin tilanteisiin ja huolehtia yrityksensä kannattavuudesta. Aiheena mm. talousvaikeuksien ennaltaehkäisy, budjetointi ja poikkeaviin tilanteisiin varautuminen. Tietoisku tallennetaan. Linkki tallennukseen sekä esitysaineisto lähetetään osallistujille jälkeenpäin. Tervetuloa mukaan!

Yrittäjän talousapu -webinaari: Yrittäjän talous- ja maksuvaikeustilanteisiin liittyvät lakimuutokset

EU:n maksukyvyttömyysdirektiivin toimeenpanon lisäksi Suomen nykyisessä hallitusohjelmassa on useita toimia, joissa kiinnitetään huomiota yritysten talous- ja maksuvaikeuksiin ja pyritään keinoihin, jotka antavat yrittäjille paremman mahdollisuuden uuteen alkuun. Webinaarissa käydään läpi myös erilaisia talous- ja maksuvaikeustilanteisiin liittyviä lainsäädännön perusteita yrittäjän näkökulmasta. Webinaarivieraana Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Tiina Toivonen.

Yrittäjän talousapu -webinaari: konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyt

Yrittäjän talousavun toukokuun webinaarivieraana Konkurssiasiamiehen toimistosta konkurssiylitarkastaja Marina Vatanen, joka tarjoaa tiiviin tietopaketin konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyistä.

Yrittäjän talousapu -webinaari: Yrittäjän neuvominen verotuksen näkökulmasta

Mitkä ovat ne sudenkuopat, joihin yrittäjä saattaa astua verotuksen näkökulmasta? Aihetta käsitellään Verohallinnon asiantuntijavieraiden kanssa Yrittäjän talousavun webinaarissa, jossa käydään läpi yrityksen koko elinkaari yrityksen aloittamisesta lähtien yrityksen lopettamiseen ja siihen liittyviin verotuksen haasteisiin asti.

Yrittäjän talousapu -webinaari: ELY-keskuksen yritysrahoitus: yrityksen kehittämisavustus ja maaseudun yritysrahoitus

ELY-keskuksen kautta haettavia yritysrahoituksia ovat mm. yrityksen kehittämisavustus ja maaseudun yritysrahoitus. Näistä ajankohtaista asiaa Yrittäjän talousavun maaliskuun 2022 webinaarissa:

Yrittäjän talousapu -webinaari: yrityssaneerauksen ja yksityishenkilön velkajärjestelyn uudistaminen

Hallitus esittää yrityssaneerauksen ja yksityishenkilön velkajärjestelyn uudistamista, jonka tavoitteena on parantaa yrittäjien ja yritysten asemaa helpottamalla velkajärjestelyyn ja yrityssaneeraukseen pääsyä. Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan viimeistään tämän vuoden heinäkuussa. Vieraana lainsäädäntöneuvos Mari Aalto oikeusministeriöstä ja  lainsäädäntöasioiden päällikkö Tiina Toivonen Suomen Yrittäjistä.

Yrittäjän talousapu -webinaari: yksinyrittäjän jaksaminen ja hyvinvointi

Yrittäjän talousavun vuoden 2022 ensimmäisessä webinaarissa keskusteltiin yksinyrittäjän jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Vieraana Yrittäjän kriisikeskuksen Tuomo Kallio.

Yrittäjän talousapu -webinaari: yrittäjän verotus ja maksuvaikeudet

Verohallinnon ylitarkastaja Antti Heikonen kertoo yrittäjän veroista ja verovelkojen perinnästä talousvaikeuksissa olevan yrittäjän näkökulmasta.

Yrittäjän talousapu -webinaari: oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvoja Tanja Saarinen Pirkanmaan oikeusaputoimistosta esittelee talous- ja velkaneuvontaa erityisesti talous- ja maksuvaikeuksissa olevan yrittäjän näkökulmasta.

Yrittäjän talousapu -webinaari: työsuhteen haastavat tilanteet yrittäjän näkökulmasta

Suomen Yrittäjien neuvontalakimies, varatuomari Iivari Järvinen kertoo Suomen Yrittäjien pienyritysten työsuhdeneuvonnasta ja työsuhteen haastavista tilanteista. Lisäksi Uudenmaan TE-toimiston johtava asiantuntija Riku Hautamäki esittelee TE-palveluiden muutosturva-toimintamallia ja projektipäällikkö Eleni Mizaras kertoo lyhyesti sen kehittämistyöstä.

Yrittäjän talousapu -webinaari: ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut

Mitä ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut tarjoavat ja kenelle palvelu on tarkoitettu?  Hämeen ELY-keskuksen kehittämispäällikkö Markku Kauneela esittelee palvelua.

Aiemmat Yrittäjän talousapu & Early Warning -webinaarit

Aiemmat webinaarit ovat katsottavissa Suomen Yrittäjien Vimeo-sivulla, salasana on earlywarningtallenteet2020:

Yrittäjän talousapu TE-livessä

Yrittäjän talousapu vieraili TE-livessä, jossa keskusteltiin Yrittäjän talousapu -palvelusta ja sen merkityksessä tilanteessa, jossa omat neuvot eivät riitä ratkomaan yrityksen talouteen liittyviä huolia. Katso tallenne:

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus - Työ ja elinkeinoministeriö - Yrittäjät - Early Warning Europe