Pirkanmaan lumo

Luonnon monimuotoisuusohjelma 2022-2030

Pirkanmaan LUMO - luonnon monimuotoisuusohjelma 2022-2030:

Pilotti. Pirkanmaa on saanut ensimmäisenä maakuntana Suomessa alueellisen luonnon monimuotoisuusohjelman ja siihen liittyvän toimenpidesuunnitelman. Ohjelman ja toimenpidesuunnitelman ovat laatineet yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan liitto.

Tavoite. Ohjelma pyrkii torjumaan luonnon monimuotoisuuskatoa. Se hyödyntää olemassa olevaa tietoa ja asiantuntemusta. Laaja toimijajoukko keskittyy ratkaisuihin ja yhteistyöhön.

Tausta. Suomen uhanalaisten lajien säilymisen kannalta Pirkanmaa on erittäin merkittävä maakunta.

Tutustu LUMO-ohjelmaan:

 

 

Varpuspöllö on yksi Pirkanmaan vastuulinnuista, sillä sen suomalaisesta pesimäkannasta jopa neljännes elää juuri Pirkanmaalla. Kuva: Taru Suninen

​​​​​​

Ajankohtaista

Tutustu Pirkanmaan LUMO-seminaarin tallenteisiin

Luonnon monimuotoisuuden toimenpidesuunnitelman työstäminen jatkuu Pirkanmaalla myös vuonna 2023. Mukaan etsitään uusia toimijoita ja toimenpiteitä. Viime vuonna valmistunutta Pirkanmaan luonnon monimuotoisuusohjelmaa ja toimenpidesuunnitelmaa esiteltiin tammikuussa pidetyssä lanseeraustilaisuudessa, jossa kuultiin myös näkökulmia kansainväliseltä, kansalliselta ja kaupunkitasolta sekä mm. nuorison ja kulttuurivaikuttajien puheenvuoroja. Tilaisuuden esitykset on tallennettu ja katsottavissa Pirkanmaan liiton YouTube-kanavalla.

 

 

Päivitetty: 21.02.2023