Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

You Are Star - Nuoret pääroolissa

Nuoret, kansainvälisyys, yrittäjyys ja digitalisaatio yhdistyvät You Are Star -hankkeessa. Se on Kauhajoen 4H-yhdistyksen hanke, joka on jatkoa aiemmalle Työelämän tähti -hankkeelle. Leader Suupohja on myöntänyt rahoitusta hankkeeseen.  Hanketyöntekijänä toimii Ronja Kuokkanen. Aiemmin hän asui Porissa. Kuokkanen oli jäänyt opinahjoonsa Porin yliopistokeskukseen tekemään tutkimus- ja kehittämistyötä.

– Sitten perhe muutti Honkajoelle ja katselin, mitä työtä tällä seudulla olisi. Silloin huomasin tämän hanketyöntekijän paikan. Leader-rahoitus on mahtava työkalu maaseudun kehittämiseen, Kuokkanen kertoo.

Maaliskuussa alkaneen hankkeen tavoitteena on tarjota nuorille, 14–18-vuotiaille, tukea työllistymiseen ja suunnata heidän katseitaan kohti kansainvälistymistä.

– Tässä lähdetään liikkeelle nuorten kiinnostuksen kohteista. Nuorille järjestetään koulutuksia, jotka lisäävät heidän osaamistaan ja valmiuksiaan työelämässä. Heitä tuetaan itsensä työllistämiseen heille sopivalla tavalla.

Kuokkasen mukaan kaikessa korostuu nuorten kanssa yhdessä tekeminen.

– Nuorten kanssa lähdetään työstämään mm. 4H-yritysten markkinointia ja nuorisovaihtoon liittyvää hakemusta, jota varten koottiin 10 nuoren tiimi. Heidän kanssaan valitaan kohdemaa ja ideoidaan vaihtoviikon ohjelmaa teemalla yrittäjyys. Vaihto järjestetään syyslomalla Eurooppaan.

You Are Star -hankkeessa järjestetään kesää kohti mentäessä myös markkinointitapaamisia 4H-yrittäjille.

– Kursseille ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita. Niillä pohditaan mm. omaa yrittäjyyttä, Kuokkanen sanoo.

You Are Star -hankkeen vetäjä Ronja Kuokkanen kertoo, että nuorisovaihtoa ja kursseja ideoidaan yhdessä nuorten kanssa. – Toiveena on myös se, että nuoret ”kaappaisivat” meidän somekanavat ja kokeilisivat rohkeasti vaikuttamista sekä kertoisivat näistä jutuista muille nuorille.

Päivitetty: 27.09.2021