Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Seikkaile Suupohjassa on nyt Visit

”Kylät, metsät, sinä ja suo. Tule lähemmäs, tule luo!” Näin Visit Suupohja -verkkosivusto houkuttelee kävijää kurkistamaan Kurikan, Kauhajoen, Teuvan, Isojoen ja Karijoen matkailullisiin helmiin. Juuri julkaistu matkailusivusto on tuotettu osana Leader Suupohjan Suupohjan Helmet -kehittämishanketta.

Visit Suupohja toimii seudullisen matkailun ja markkinoinnin kärkenä. Matkailun näkökulmasta Suupohjan alue on ollut pitkään heikosti tunnettua, mutta yhteisen matkailullisen vision, lähi- ja luontoliikuntabuumin sekä Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkille myönnetyn Unescon Geopark-statuksen myötä asia tulee muuttumaan. Näin Suupohjassa uskotaan!

Uudelle sivustolle on tuotettu alueen matkailupalveluista sekä upeista luonto- ja kulttuurikohteista nykymatkailijan ja -retkeilijän vaatimuksiin vastaavaa sisältöä. Kohteet tuodaan esiin niin tekstejä, kuvaa, videoita kuin ääniraitojakin hyödyntäen. Tavoitteena on, että alueen asukas, lähempää tai kauempaa tuleva matkailija löytää helposti alueen käyntikohteet ja niiden palvelutason, majoitus-, ravintola- ja aktiviteettipalvelut sekä tapahtumat ja muun matkailuinfon. Suupohjan helmien löytämiseksi on tehty aktiivista yhteistyötä alueen kuntien, yhdistysten ja seurojen sekä asiasta kiinnostuneiden yksityishenkilöiden kanssa.

Kuvituskuva
Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Kurikan ja Teuvan matkailulliset helmet on koottu uudelle Visit Suupohja -matkailusivustolle. Sivusto on tuotettu Leader Suupohjan Suupohjan Helmet -hankkeessa.

Suupohjan Helmet -hankkeella nostatetaan matkailun ja markkinoinnin lisäksi alueen muuta digitaalista kehittämistoimintaa. Alueen kunnissa (pl. Kurikka) otettiin vuoden 2020 aikana käyttöön kuntakohtaiset mobiilisovellukset, kuntaäpit, joilla parannettiin kuntien palveluiden saatavuutta ja näkyvyyttä. Matkailusivusto ja mobiilisovellukset toimivat matkailuteeman alla toisiaan täydentäen ja näkyvyyttä maksimoiden. Samalla seudullinen matkailusivusto tukee myös Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin toimintaa.

Suupohjan Helmet on Leader Suupohjan hallinnoima kehittämishanke, jonka toteutusaika loppuu tämän vuoden lopussa. Hankkeen päätyttyä Leader Suupohja jatkaa Visit Suupohja -sivuston ylläpitoa yhteistyössä alueen kuntien kanssa. Hankkeen vetäjänä toimii media-alan osaaja, ammattivalokuvaaja Aili Raudla-Majakangas.

Tervetuloa seikkailemaan Suupohjaan! Visit Suupohja!

Rahoittaja: Leader Suupohja
Tukityyppi: Kehittämishanke

Päivitetty: 27.09.2021