Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

FINEST Media -hankkeessa nuoret esittelevät omaa aluettaan eri mediamuodoissa


Viime keväänä alkaneessa FINEST Media -nuorisohankkeessa nuoret ovat päässeet esittelemään omaa aluettaan eri mediamuodoissa.

Hankkeen kansainvälisenä toimenpiteenä järjestetyissä mediapajoissa alueen nuoret ovat päässeet nauhoittamaan podcastejä sekä suunnittelemaan mainosvideoita. Samaan aikaan Viron hankekumppanin nuorista keräämä joukko tekee samat mediatehtävät.

Leader Suupohjan alueen nuorisovaltuustot pääsivät ääneen helmikuussa järjestetyssä podcast -mediapajassa. Podcastin teemaksi sovittiin nuorten osallisuus ja kuntavaalit.

Mediapajan aikana nuoret kertoivat kokemuksiaan siitä, mitä nuorisovaltuustossa toimiminen on heille mahdollistanut ja millaisiksi he kokevat vaikuttamismahdollisuudet omassa kunnassaan.

Entä kuinka nuorten ääni kuuluu kunnassa?

-Meillä on hyvä tilanne, kun meitä oikeesti kuunnellaan. Jos on jokin asia joka vähänkin koskee meitä nuoria, niin heti on kunnan työntekijä kysymässä meidän mielipidettä asiaan, Teuvan nuvan PJ Luukas Kormano sanoo.

Reilun tunnin pituinen nuorten tekemä podcast on kuunneltavissa täältä.

Hankesuunnittelija juontamassa podcastiä Kurikan pääkirjastossa. Paikalla Kauhajoen, Kurikan sekä Teuvan nuorisovaltuustojen edustajat.

Kauhajoen mediapajojen nuoret ovat aloittaneet mainosvideon suunnittelun hankevetäjän johdolla. Nuoret pääsevät kokemaan videon tekemisen sisällön suunnittelusta kuvakäsikirjoitukseen ja aina videokuvaamiseen asti. Tarkoituksena on yhdessä nuorten kanssa tuottaa jokaisesta alueen kunnasta esittelyvideo syksyyn mennessä.

Tomi Saarijärvi Islandlake Filmsistä mediapajassa opettamassa nuorille kuvakokoja sekä kuvakäsikirjoituksen perusteita.

Päivitetty: 27.09.2021