Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Rengasasiat ja autonhuolto menevät käsi kädessä. Tietyt autonhuoltotoimet ajoittuvat kevääseen ja syksyyn, jolloin myös rengasralli on kiivaimmillaan, toteaa yrittäjä Ari Sulkakoski.

Evijärven keskustassa, Kaustisentien varrella toimiva yritys työllistää tällä hetkellä yrittäjän ja hänen avopuolisonsa lisäksi huoltamon puolella kaksi ulkopuolista työntekijää, ja avoneuvojen pesusta ja vahauksesta vastaa yksi työntekijä.

AP Rengastarvikkeella on yritystilojen yhteydessä rengashotelli.

– Yrityksen toiminta painottuu ajoneuvojen korjaus- ja huoltotoiminaan. Rengashotelli on hyvä lisä toimintaan ja asiakkaalle helppoa ja huoletonta. Asiakas tulee meille vaihdattamaan renkaat, ja meiltä löytyy hyvin tilaa toisten renkaiden säilyttämiseen. Renkaat ovat rengashotellissa pestyinä ja pinossa. Jos on tarvetta, niin myymme uudet renkaat.

Yritys on kehittänyt toimintaansa Leader-hankkeella. Investointituella on hankitut rengaskone, tasapainotuskone, 2-pilarinosturi, 4-pilarinosturi sekä 3D-mallinen suuntauslaite.

– Investointituella oli meille erittäin tärkeä merkitys. Investointituen hakemista suunnittelevan yrittäjän kannattaa kuitenkin selvittää paljon asioita ja varautua myös siihen, että systeemistä johtuen voi mennä pitkäkin aika siihen, kun tuen viimein saa, Sulkakoski opastaa.

– Jos asiat eivät etene, kannattaa ottaa yhteyttä, eikä vain jäädä odottelemaa, lisää Sulkakoski.

AP Rengastarvike kuuluu Autoasi-korjaamoketjuun. 

– Autojen uusi tekniikka vaati kouluttautumista. Sähköiset huoltokirjat ovat jo tätä päivää. Autoasi -korjaamoketjuun kautta pystymme kouluttamaan työntekijöitämme. Saamme myös varaosatoimituksia ketjun kautta. Autoasi-korjaamon määräaikaishuoltoihin ja korjauksiin kuuluu aina takuu, toteaa Ari Sulkakoski.

Yrittäjä on tyytyväinen yrityksen kehitykseen. Tulevaisuutta tarkasteltaessa yrittäjällä on suunnitelmia niin investointien, uuden työntekijän palkkaamisen, markkinoinnin sekä yritysten välisen yhteistyön suhteen.

Yritys on kehittänyt toimintaansa Leader-hankkeella. Investointituella on hankitut rengaskone, tasapainotuskone, 2-pilarinosturi, 4-pilarinosturi sekä 3D-mallinen suuntauslaite.