Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Ajankohtaista

Maaseutuparlamentti onnistui virtuaalisena ja monipaikkaisena. 

Virtuaalisena ja monipaikkaisena tapahtumana järjestetty Maaseutuparlamentti sai aikaan innostunutta pöhinää ja valtavan kehuvyöryn. Tapahtuma striimattiin suorana maailman maaseutupääkaupungista, Etelä-Pohjanmaan Kurikasta. Vaikka yleisöä ei ollut paikan päällä, kertyi ruutujen taakse pitkin Suomea runsaslukuinen joukko osallistujia. Tapahtuma tavoitti virtuaalisella alustalla lähes tuhat osallistujaa, livestriimin kautta parhaimmillaan yli 3000 henkilöä ja somessa jopa yli puoli miljoonaa!

Tapahtuma koostui livelähetyksen lisäksi kymmenistä inspiroivista työpajoista ja tietoiskuista sekä monipaikkaisesta ohjelmasta, jota järjestettiin eri puolilla Suomea niin livenä kuin verkon välitteisesti. Virtuaalisella alustalla pystyi katsomaan myös erilaisia videotervehdyksiä ja esittelyitä. Yhteinen keskustelu soljui päälähetyksen aikana aktiivisena tapahtuma-alustalla – osallistujien välille syntyi aitoa vuorovaikutusta ja tapahtumatunnelmaa etäisyyksistä huolimatta. (teksti: Maaseutuparlamentti.fi/Susanna Korkiatupa)

Keskusteluista runsaasti kiitosta ja tanssihaasteesta iloa

Kolmen päivän aikana keskusteluja käytiin laaja-alaisesti; reilusta siirtymästä, lähikouluista, sukupolvenvaihdoksista, laajakaistasta, yhteisöllisyydestä sekä hiiliviisaasta maaseudusta. Keskustelijat olivat valtakunnallisia vaikuttajia eri toimialoilta.

Menoa ja meininkiä Maaseutuparlamenttiin saatiin myös nuorten tanssihaasteesta. Elonkerjuu -yhtyeen kesällä ilmestyneeseen Tulessa -kappaleeseen nuoret tekivät koreografian ja tanssihaastetta levitettiin ympäri Suomea organisaatioille ja toimijoille. Haasteeseen kiitettävästi vastattiinkin ja riemukkaita tanssivideoita saatiin ihastella monitulkinnallisin koreografioin.

Monipaikkaisesti live-tilaisuuksia ja esittelyvideoita

Monipaikkaista ohjelmaa oli tarjolla lukuisilla paikkakunnilla. Osa ohjelmasta oli videoituja esittelyjä, osa livenä. Paikallisina live -tapahtumina oli mm. keskusteluja matkailun mahdollisuuksista, maaseudun mahdollisuuksista nuorten näkökulmasta, kylätalojen esittelyä ja sydäniskuri -kurssi. Suupohjan Leaderin alueella oli tarjolla laajakaista infotilaisuus Päntäneellä, kylmävesiuintiin tutustumista Hiukkajärvellä, kyläkierroksia Isojoella, Alpon Savannilla työstettiin Savannin ruusua ja Kauhanevalla oli mahdollisuus osallistua oppaan johdolla teemaretkeen: Suo meissä-menneessä ja tulevassa.

Tapahtuma sai kiitettävän yleisarvosanan


Maaseutuparlamentin palautekyselyn perusteella virtuaalinen ja monipaikkainen tapahtuma onnistui hienosti. Tapahtumaa väsymättä aamusta myöhään iltapäivään juontaneet Inari Fernándes ja Christoffer Strandberg saivat arvosanan 4,6, asteikkolla 1-5, ja tapahtuma yleisesti arvion 4,2. Arviota voidaan pitää erinomaisena, kun otetaan huomioon kaikki monet koronasta johtuneet vaiheet ja muutokset tapahtuman suunnitteluvaiheessa.

Maaseutuparlamentin aineistot löytyvät Maaseutuparlamentin sivuilta (avautuu uuteen välilehteen). Katso tapahtuman tallenteet ja tiedä, mistä aiheista keskusteltiin. 

Päivitetty: 22.11.2021