Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Hoitokalastusta talkoovoimin

Osakaskunta valmisti itse katiskat hoitokalastusta varten. Niillä nostettiin kalaa 16000kg Alajärvestä, Ojajärvestä ja Kaartusjärvestä.

Päättyvä ohjelmakausi kertoo eteläpohjalaisten kehittämisinnosta

Tämän vuoden loppuun päättyvällä ohjelmakaudella (2014-2022) eteläpohjalaiset Leader-ryhmät ovat päässeet rahoittamaan suuren määrän hankkeita. Kiitos alueen aktiivisen kehittämistyön, myönteisen päätöksen saaneita hankkeita on Leader-ryhmien hallituksissa käsitelty syyskuun 2022 loppuun mennessä yhteensä 1410 kappaletta ja hankkeiden kokonaisrahoitus on ollut yhteensä 80 miljoonaa euroa. Into kehittämistyöhön on säilynyt korkeana myös ohjelmakauden loppua kohden haastavissa, muuttuvissa toimintaolosuhteissa.  

Leader Kuudestaan kehitti kotiseutua monipuolisesti

Viime vuodet ovat radikaalisti muuttaneet toimintaympäristöä ja tuoneet uusia tarpeita, joihin kehittämistyöllä on mahdollista vastata. Rahoituksen kysyntä on Kuudestaan alueella säilynyt suurena ja tarpeet monipuolisina läpi ohjelmakauden. 

Leader Suupohjassa muutosten rahoituskausi

Uuden rahoituskauden kynnyksellä on hyvä hetki katsahtaa hiukan taaksepäin ja nähdä, mitä kaikkea sitä tehtiinkään ja saatiin aikaan vuosina 2014-2022. Ohjelmakauden alku lähti hitaasti käyntiin, mutta ’työvälineiden’ lähtiessä toimimaan hankkeita rahoitettiin ennätysmäärä. Hankkeilla saatiin upeita tuloksia muun muassa alueemme yritysten toimintaan ja kannattavuuteen sekä asukkaiden viihtyvyyteen ja elämänlaatuun liittyen.

Aisarissa lopetellaan vanhaa ja odotetaan uutta

Uuden ohjelmakauden kynnyksellä katseet ovat tulevassa, mutta käytännön työtä tehdään innolla vielä kesken olevien hankkeiden parissa. Aisapari on käyttänyt myöntövaltuutensa sataprosenttisesti, mikä on hyvä osoitus alueen toimijoiden aktiivisuudesta. Keskeneräisiä hankkeita on meneillään vielä sata.

Inspiroidu Liiverin kehittämistyöstä

Seuraavan kuvakavalkadin kautta esittelemme makupaloja siitä, mitä Leader Liiverin alueella on tehty vuosina 2014–2022. Samalla kuvat ohjaavat ajatuksia tulevaan ja toivottavasti inspiroivat uuteen kehittämistyöhön vuodesta 2023 eteenpäin.

Pesäpallo monessa mukana

– Oli melkoinen kesä, toteaa 100 vuotta pesäpalloa - museossa -hankkeen hanketyöntekijä Eija Koskela tyytyväisenä Suomen Pesäpallomuseon uudistamisesta sekä sen saamasta huomiosta ja runsaasta kävijämäärästä kuluneen kesän aikana. Kaiken kruunasi Vimpelin Vedon Suomen mestaruus!

Suomen toinen UNESCO Global Geopark syntyi Maaseuturahaston tuella

Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geopark rakennettiin lähes tyhjästä kuluneen Maaseuturahaston kauden 2014-2022 aikana. Alueen kehitys ja Geopark-statuksen saavuttaminen on monien tahojen hienon yhteistyön tulos.

Kotimaassa suunniteltu ja valmistettu, mutta mistä lisää myyntiä?

Meillä elää edelleen vahvana tiettyjen alojen käsityötaito. Tällä taidolla valmistetaan niin koti- kuin julkitilakohteisiin laadukkaita sisustuselementtejä aina ryijyistä sohviin. Se on jotakin todella uniikkia, jota ei kuitenkaan aina tunnisteta tai osata arvostaa.

Tatuointeja vaaleanpunaisessa KuuKartanossa

Ilmajoen Koskenkorvalla, keskellä peltolakeutta, sijaitsee vaaleanpunainen, taianomainen KuuKartano-niminen talo. Sanna Keltaniemi toimii yrittäjänä KuuKartanossa toimivassa MagaLacrima Oy:ssa. Keltaniemen päätoimialana on tatuointistudion pyörittäminen ja lisäksi yritystoimintaan kuuluu mm. suomalaiseen kansanperinnemagiaan liittyjien tuotteiden valmistaminen ja myyminen sekä ohjelmapalveluiden tuottaminen.

ely-updated 27.09.2021