Suunta selkeäksi -hanke

Tukea yksinhuoltajavanhemmille!


Suunta selkeäksi -hanke oli käynnissä Suomessa marraskuusta 2021 toukokuuhun 2023 osana kolmen toteuttajamaan muodostamaa Lone Parents Digital Activation -projektia. Hankkeen tehtävänä oli tukea yksinhuoltajaperheiden vanhempien työllisyyttä ja hyvinvointia. Se sai rahoituksensa Euroopan unionin työllisyyttä ja sosiaalista innovaatiota tukevasta EaSI-ohjelmasta. Samaa hankekokonaisuutta toteutettiin Suomen lisäksi myös Irlannissa ja Kreikassa. Hanketta toteuttavat maat tekivät yhteistyötä vaihtamalla kokemuksia ja hyviä käytäntöjä keskenään hankkeen aikana. Kolme toteuttajamaata laativat toimintamalliehdotuksensa Euroopan unionille vuodelle 2024.

Suunta selkeäksi -hankkeen loppuraportti antaa tilannekuvan yksinhuoltajien tilanteesta Suomessa. Se tarjoaa myös vinkkejä tulevien hankkeiden tueksi sekä suosituksia kohderyhmän tukemiseksi tulevaisuudessa. Hankkeen kotisivut ja loppuraportti ovat saatavilla sekä suomeksi että englanniksi. Kielen voi vaihtaa sivun ylälaidan valikosta.

Hankkeen loppuraportin löydät täältä.

Suunta selkeäksi -hanke tarjosi työelämävalmennusta Helsingissä ja Tampereella työttömille, perhevapaalla oleville tai pääasiassa lapsiaan kotona hoitaville yhden vanhemman perheiden vanhemmille. Yksilö- ja ryhmävalmennus tarjosi tukea perheen ja työn yhdistämiseen, työnhakuun ja urasuunnitteluun sekä arjen ja yleisen hyvinvoinnin tukemiseen. Jokaisen valmennusjakson ajan oli saatavilla myös ilmainen lastenhoitopalvelu.

Lisäksi hanke tuotti Omaperhe.fi-palveluun yksinhuoltajavanhempien hyvinvointia tukevaa sisältöä. Löydät hankkeessa tuotetut sisällöt alla olevista linkeistä:

Yhden vanhemman perheet

Lastenhoito ja varhaiskasvatus yhden vanhemman perheessä

Mistä saan apua yhden vanhemman perheelle?

Raha-asiat yhden vanhemman perheessä

Lisäksi Selkeän suunnan sisarprojekti Perhevapaalta työelämään tuotti aiemmin omia sisältökokonaisuuksia vanhempien tueksi. Omaperhe.fi-portaalin Perhevapaalta työelämään -sisältöosion löydät täältä.

Hanke osallistui myös kansainväliseen yhteistyöhön toteuttajamaiden kanssa yksinhuoltajaperheiden työllistymisen ja osallisuuden tuen kehittämiseksi.

Suunta selkeäksi -hankkeen logo, ELY-keskuksen logo. Euroopan Unionin rahoittama -logo. Kaksi piirrosta yksinhuoltajavanhemmista ja heidän lapsistaan.

Päivitetty: 08.05.2023