intro


Maikki ja Max viettävät tänään yhteistä leivontapäivää. He leipovat joululeivät itselleen ja ystäville.

 

Resepti:

  • 1 dl ruisjauhoja

  • 1 tl pomeranssinkuorta

  • 2 tl fenkolia

  • 2 1/2 dl vettä tai piimää

  • 4 dl  erikoisvehnäjauhoja

  • 3 dl  sämpyläjauhoseosta

  • 2 rkl siirappia

  • 2 1/2 dl omena- tai porkkanaraastetta

  • 2 rkl öljyä

  • 2 1/2 tl kuivahiivaa

  • 1 tl suolaa

 

Ohjeet:

 

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ajasta leipäkone.

 

Käsin leivottaessa valmista taikina normaalisti liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai kuivahiiva vielä vähän lämpimämpään nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta huolellisesti taikinaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa. Leivo annoksesta 2 pitkänomaista tai pyöreää limppua. Kohota hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 min. Voitele paiston aikana siirappivedellä.

 

Reseptin lähde:

ely-updated 22.12.2014