Ympäristö

Tietoa ympäristöön liittyvistä tehtävistä ja palveluista

Uutisia -Ympäristö

null Merellä huono sinilevätilanne hieman helpottanut, järvillä sinilevää vain vähän

Merellä huono sinilevätilanne hieman helpottanut, järvillä sinilevää vain vähän

 

Valtakunnallinen sinilevätilanne on hieman parantunut viime viikosta. Järvien sinilevähavainnot ovat vähentyneet tuulisen ja sateisen sään seurauksena, ja sisävesien tilanne on edelleen tavallista parempi. Merialueiden huono sinilevätilanne on helpottanut myös hieman, mutta sinilevää on havaittu edelleen enemmän kuin viime vuosina keskimäärin. Havaintoja on tehty erityisesti Saaristomeren rannikkoalueilla.

Useilla sisävesien havaintopaikoilla, joilla viime viikolla havaittiin hieman sinilevää, ei tällä viikolla ole sitä enää havaittu. Havaintopaikoista kahdella, Tohmajärven Suuri-Onkamon Ruunaluodolla ja Suomussalmen Jumalisjärvellä, on havaittu erittäin runsaasti sinilevää. Viidellä havaintopaikalla on havaittu runsaasti ja 12 havaintopaikalla hieman sinilevää.

Merialueilla levähavaintojen määrä on laskenut hieman viime viikosta, mutta sinilevää on edelleen ajankohtaan nähden paljon. Paikallisia sinileväkukintoja on tällä viikolla havaittu Selkämeren, Saaristomeren ja Suomenlahden rannikkoalueilla. Saaristomerellä havaintoja on tehty eniten. Sinilevää on havaittu sekä pieniä että runsaitakin määriä.

Lue lisää

Merellä huono sinilevätilanne hieman helpottanut, järvillä sinilevää vain vähän (Suomen ympäristökeskuksen tiedote 28.7.2022, syke.fi)

Ympäristöasiakaspalvelu

0295 020 900 (pvm/mpm)

ma-pe 9-15

Lue lisää asiakaspalvelusta

Tuulivoimaneuvonta

Asiantuntija-apua ja neuvontaa kunnille, maakunnan liitoille, toiminnanharjoittajille ja kansalaisille 0295 023 044

Lue lisää neuvonnasta

Uusiutuvan energian lupaneuvonta

Lupaneuvontaa uusiutuvan energian tuotantoa suunnitteleville

0295 020 920

ma–pe klo 9–16

Lue lisää neuvonnasta

Oikopolut
Muualla verkossa