Navigointivalikko
Wiima Logistics Oy

Wiima Logistics Oy - Vauhdilla kansainväliseksi toimijaksi

Wiima Logistics Oy on vuonna 2010 perustettu 4PL logistiikkayritys, jonka omistavat sen toimitusjohtaja Lauri Heiliö ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Heinonen. Työskennellessään samassa työpaikassa he oivalsivat, että markkinoilta ei löytynyt ‘avaimet-käteen' logistiikkapalveluja tarjoavaa toimijaa, vaikka pk-sektorilla sellaiselle oli selkeä tarve. ELY-keskuksen avulla uusi yritys pääsi nopeasti kansainvälisille markkinoille.

Kattavat palvelut ilman omaa kalustorasitetta

Ulkoistaminen on järkevää, kun haetaan keskittymistä ydinosaamiseen. Wiima Logistics tarjoaa yrityksille huolitsijoiden, rekka-, laiva- ja lentoyhtiöiden sekä varastopalveluiden kilpailutuksen avoimien kirjojen periaatteella. Wiima hoitaa yhteydet valittuun toimijaan, koko rahtitoimeksiannon ovelta ovelle sekä rahtidokumenttien ja tullausten koordinoinnin. Palvelu perustuu tavarankuljetus- ja logistiikkaosaamiseen 4PL-konseptilla (fourth party logistics). Asiakkaan sitä toivoessa kokonaispalveluun sisällytetään myös laadunvarmistuspalveluita, auditointeja ja komponenttien ostoa asiakkaiden puolesta. Kansainvälisyys on olennainen edellytys toimialalla menestymiseen.

Nopea kansainvälistyminen toi nopeaa kasvua

Marraskuussa 2011 Wiima Logistics pääsi ELY-keskuksen kehittämisavustuksella aloittamaan kansainvälistymishankkeen, jonka kohdealueiksi oli määritelty Aasia (Kiina, Vietnam, Korea, Intia, Singapore) ja Brasilia. Tavoitteena oli yrityksen toimintaedellytysten ja kasvun turvaaminen luomalla luotettava, responsiivinen ja globaali toimittajaverkosto.

Aloitusvaiheessa painopisteeksi valikoitui etabloituminen Aasiaan, missä liiketoiminta onkin kasvanut yli odotusten. Singaporeen perustetussa Wiima Logistics (Asia Pacific) Pte Ltd tytäryhtiössä työskentelee nykyään 7 henkilöä. Toimipisteitä on nyt Singaporen ja Turun toimipisteen lisäksi Hong Kongissa, Miamissa, Kuala Lumpurissa ja Shanghaissa, missä nopeasti vilkastunut toiminta toi uusia asiakkaita Suomessa. Vuoden 2012 päättyneen hankkeen aikana aloitettiin liikenne myös Brasiliassa, minne sittemmin on tehty toinen, kattavampi kartoitus ja toimittajien evaluointi.

Kasvuyrityspalkinto 2014

Tänä päivänä Wiima Logistics työllistää Suomessa 14 ja kaikkiaan maailmassa 29 henkilöä. Kauppalehden kasvuyrityspalkinto myönnettiin yritykselle vuonna 2014 - kolmen vuoden annualisoitu kasvu oli 235%. Nyt verkostoa on Brasiliassakin sen verran, että Etelä-Amerikan kasvutavoite, reilut 10%, tuntuu realistiselta. Kansainvälinen palveluvalmius tuo lisäarvoa ja säästöjä asiakkaille niin Suomessa kuin maailmalla.

- On hienoa, että Suomessa tuetaan kansainvälistymistä. Se avaa pk-yrityksille aivan uusia mahdollisuuksia, sanoo Heikki Heinonen. Hankkeisiin tulee kuitenkin valmistautua huolella. Suosittelen kontaktien tarkkaa evaluointia ja yhteistyökokeilua ennen virallista sitoutumista.

 

Vuonna 2014 Wiima Logistics Oy:lle myönnettiin Kauppalehden Paras Kasvuyritys 2014 -palkinto. Kuvassa palkinnon vastaanottaneet toimitusjohtaja Lauri Heiliö ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Heinonen. (Kuva: Kauppalehti)

 


Alueellista tietoa


oikopolut

Päivitetty: 10.09.2015