Kuvituskuva: tyttö matkustaa, sekä Waltin logo, jossa slogan "mutkaton matkakortti".

Ajankohtaista

Siirtyminen kaupunkien Walttiin Kuopion ja Mikkelin liikennealueella

  • Kuopion ja Mikkelin Waltti-liikennealueilla siirryttiin 1.6.2020 ELY-keskuksen Waltista kaupunkien Waltti-järjestelmään. ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti Kuopion ja Mikkelin alueilla on päättynyt 31.5.2020. Liput vaihdetaan kaupunkien lipuiksi veloituksetta asiakaspalvelupisteissä. Lippujen hinnoittelu noudattaa kaupunkien hintoja. Tietoa tästä muutoksesta löytyy lipputyypit ja hinnat -sivulta.

  • Jos käytössäsi ei enää 1.6.2020 alkaen ole Waltti-liikennettä, voit hakea hyvitystä henkilökohtaisella kortilla olevista käyttämättömistä matkoista ja arvosta ELY-keskukselta oheisella hyvityslomakkeella.

  • Lisätietoa Kuopion Waltti-alueen laajenemisesta löydät Vilkun sivuilta sekä Kuopion alueen bussiesitteestä.

  • Lisätietoa Mikkelin Waltti-alueen laajenemisesta löydät Mikkelin alueen bussiesitteestä.

Koronaepidemian vaikutus Waltti-liikenteeseen

  • Ennen matkustamista kannattaa aina varmistaa liikennöitävät vuorot Matkahuollon aikatauluhausta.

  • Waltti-asiakaspalvelupisteissä voi olla lyhentyt aukioloajat tai piste voi olla koronaepidemian vuoksi kokonaan toistaiseksi suljettu. Waltti-kortteja voi ladata ELY- keskuksen linja-autoissa sekä Waltti-kaupassa.

Waltti Itä-Suomen linja-autoliikenteessä

Waltti on joukkoliikenteen vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti.

Waltti-lipuilla on voinut matkustaa Itä-Suomessa 6.6.2016 alkaen Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseutuliikenteessä sekä Waltti-kaupunkien (Iisalmi, Kuopio, Joensuu ja Mikkeli) paikallisliikenteessä. Waltti-kortti ei ole kuitenkaan käytössä kaikilla yhteysväleillä. Tarkista lipun kelpoisuus aikataulut-sivuilta.

Mistä lippuja saa?

Waltti-matkakortteja voi ostaa ja lisäladata Waltti-nettikaupassa tai Waltti-asiakaspalvelupisteissä.

Lisälatauksia voit tehdä myös ELY-keskuksen Waltti-liikenteen linja-autoissa. Huomaathan, että ELY-keskuksen Waltti-kausilippuja ei voi lisäladata kaupungin paikallisliikenteen Waltti-vuoroissa, eikä kaupungin Waltti-kortteja voi lisäladata ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä.

Ennen matkakortin hankintaa suosittelemme tutustumista lipputuotteisiin ja -hintoihin sekä maksuvyöhykkeisiin.