Ajankohtaista

03/2017

Esite uusista kansainvälisen työyhteisön valmennuksista on julkaistu. Tutustu siihen linkistä -->

 

02/2017

EUROPEAN Online Job Day Nordic Perspectives, Oulu

Täältä löydät tapahtuman videoidut esitykset! 

Kansainvälinen rekrytointitapahtuma ystävänpäivänä Oulussa klo 10-16

Meille on tärkeää, että yritysten ja osaajien tarpeet kohtaavat – myös yli rajojen. Kutsumme tapahtumaan yrityksiä, joilla on rekrytointitarpeita. Erityisinä teemoina tänä vuonna ovat ICT-ala, matkailu ja infrarakentaminen.

Yritykset voivat osallistua tapahtumaan paikanpäällä Hotelli Radisson Blu -hotellissa, verkkoyhteydellä omasta toimipaikastaan tai molemmilla tavoilla yhtä aikaa.

Tapahtuman hyödyt yrityksellenne:

VERKOSSA (osoitteessa: www.europeanjobdays.eu)

 • Mahdollistaa kansainvälisen näkyvyyden 32 EU-maassa
 • Maksuton rekisteröityminen ja osallistuminen
 • Yritysesittely (yrityksen esittelyteksti ja video/dia esittely)
 • Avoimien työpaikkojen esittely
 • Chat-keskustelumahdollisuus työnhakijoiden kanssa
 • Haastattelujen sopiminen ja toteuttaminen verkossa

LIVENÄ (Radisson Blu –hotellissa, Oulussa)

 • Yhteinen aamukahvitilaisuus klo 8-10 eri maista tulevien EURES-ammattilaisten kanssa
 • Esittelypiste työnhakijoiden kohtaamiseen (pöytäpaikkoja rajoitettu määrä)
 • Verkkoyhteydet, online mahdollisuus (omalta laitteelta)
 • Tila yrityksen sähköiselle mainokselle tapahtumatilassa (1-2 diaa)
 • Mahdollisuus lyhyeen yritysesittelyyn verkossa (10-20 min.)
 • Maksuton osallistuminen

Nordic Perspectives on Suomen virallinen European Job Days -tapahtuma 2017 ja osa ympäri Eurooppaa järjestettävien rekrytointitapahtumien ketjua. Nordic Perspectives tuo pohjoisen näkökulman äärelle yrityksiä, uutta työtä etsiviä sekä kansainvälisen liikkuvuuden ammattilaisia useista eri Euroopan maista. Verkkoyhteyksillä tapahtuma palvelee myös messupaikan ulkopuolella, Suomessa ja Euroopassa.

Messuvideo

Ilmoittaudu tapahtumaan!

Varaa paikkasi pian! Paikan päällä tilaa on rajoitetusti, mutta verkossa osallistujamäärä on rajaton ja sinne ennakkoon ilmoittautuneille lähetämme suomenkielisiä osallistumisohjeita. Otamme teihin yhteyttä ja välitämme lisätietoa tapahtumaan osallistumisesta viimeistään viikon kuluessa ilmoittautumisesta.

Lisätietoja ja ohjelma: www.te-palvelut.fi/europeanjobday

Tapahtuma on osa EURES (European Employment Services) -verkoston toimintaa ja sitä koordinoivat Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun TE-toimistot yhteistyössä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen "Työvoiman liikkuvuus Euroopassa" -hankkeen kanssa.

 

01/2017

Postia Maatalousyrittäjille! 

TE-palvelut ja EURES lähestyvät maatalousyrittäjiä ympäri maan kirjeellä tammikuussa 2017. Kyseessä on valtakunnallinen markkinointikampanja, jolla markkinoidaan TE-palveluita ja erityisesti kansainvälisen työnvälityksen palveluita (EURES) maatalousalan yrityksille. Kampanja on kohdennettu toimialaluokituksen 011 – 015 mukaisiin yrityksiin (yksivuotisten ja monivuotisten kasvien viljely, taimien kasvatus, kotieläintalous, sekatilat). Kampanjalla tavoitellaan näkyvyyttä yritysten keskuudessa, uusia asiakkuuksia ja uusia toimeksiantoja.  

Kampanja koostuu suoramarkkinointikirjeestä, joka postitetaan noin 30 700 maatalousalan yritykselle viikolla kolme. Viestin kärkenä on EURES ja kansainväliset työnantajapalvelut. Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta TE-palveluista, kansainvälisistä työnantajapalveluista sekä saada yrityskontakteja. Kirjeestä löytyvät oman TE-toimiston asiantuntijan yhteystiedot. Ottamalla yhteyttä häneen tai TE-toimistoon yritys saa rekrykartoituksen, jonka avulla tunnistetaan palvelutarve ja löydetään ratkaisuja yritystoiminnan edistämiseksi. Kampanjan toteuttaa Työvoiman liikkuvuus Euroopassa (ESR) –hanke Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta.

Suoramarkkinointikirjeen viestiä tukevat valtakunnallisesti tammikuussa toteutettava lehti-ilmoitussarja Maaseudun Tulevaisuudessa, digitaalinen mainonta ja sosiaalisen median kanavat.  

Linkki TE-palvelut.fi -uutiseen.

 

01/2017

Työvoiman liikkuvuus Euroopassa-hanke järjestää yhdessä TE-toimistojen kanssa nuorille suunnattuja kansainvälisen työnhaun valmennuksia alkuvuodesta 2017 seuraavilla paikkakunnilla:

Jyväskylä, Pori, Seinäjoki, Turku ja Lahti.

Uutinen Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston sivuilla.

Oikopolut

Työnantajille suunnatut uudet kansainvälisen työnvälityksen palvelut saatavilla TE-toimistoista!

 

Kansainvälinen työyhteisö -valmennus yrityksen henkilöstön kehittämiseen muuttuvissa kansainvälisissä tilanteissa.

 

Lähtömaakoulutus = kieli-ja kulttuurikoulutus ulkomailta rekrytoitavien lähtömaassa

 

Työpaikkasuomi tai -ruotsi = kielikoulutusta Suomessa, työsuhteen aikana

 

Ammattitaidon testaus = tarvittaessa rekrytoinnin yhteydessä

 

Palvelut tukevat työnantajia osaavan työvoiman rekrytoinnissa ulkomailta ja lisäävät työyhteisöjen ja yritysten kansainvälistymisvalmiuksia. Työnantaja maksaa 30 – 50 % koulutuksen kokonaishinnasta.

 

Lue lisää esitteestämme (pdf)