Ajankohtaista

01/2017

Postia Maatalousyrittäjille! 

TE-palvelut ja EURES lähestyvät maatalousyrittäjiä ympäri maan kirjeellä tammikuussa 2017. Kyseessä on valtakunnallinen markkinointikampanja, jolla markkinoidaan TE-palveluita ja erityisesti kansainvälisen työnvälityksen palveluita (EURES) maatalousalan yrityksille. Kampanja on kohdennettu toimialaluokituksen 011 – 015 mukaisiin yrityksiin (yksivuotisten ja monivuotisten kasvien viljely, taimien kasvatus, kotieläintalous, sekatilat). Kampanjalla tavoitellaan näkyvyyttä yritysten keskuudessa, uusia asiakkuuksia ja uusia toimeksiantoja.  

Kampanja koostuu suoramarkkinointikirjeestä, joka postitetaan noin 30 700 maatalousalan yritykselle viikolla kolme. Viestin kärkenä on EURES ja kansainväliset työnantajapalvelut. Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta TE-palveluista, kansainvälisistä työnantajapalveluista sekä saada yrityskontakteja. Kirjeestä löytyvät oman TE-toimiston asiantuntijan yhteystiedot. Ottamalla yhteyttä häneen tai TE-toimistoon yritys saa rekrykartoituksen, jonka avulla tunnistetaan palvelutarve ja löydetään ratkaisuja yritystoiminnan edistämiseksi. Kampanjan toteuttaa Työvoiman liikkuvuus Euroopassa (ESR) –hanke Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta.

Suoramarkkinointikirjeen viestiä tukevat valtakunnallisesti tammikuussa toteutettava lehti-ilmoitussarja Maaseudun Tulevaisuudessa, digitaalinen mainonta ja sosiaalisen median kanavat.  

Linkki TE-palvelut.fi -uutiseen.

 

01/2017

Työvoiman liikkuvuus Euroopassa-hanke järjestää yhdessä TE-toimistojen kanssa nuorille suunnattuja kansainvälisen työnhaun valmennuksia alkuvuodesta 2017 seuraavilla paikkakunnilla:

Jyväskylä, Pori, Seinäjoki, Turku ja Lahti (tulee pian).

Uutinen Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston sivuilla.

11/2016

Työpaikkasuomen verkostokoulutuksia Pohjois-Pohjanmaalla.

Urheilutoimialan työnantajille suunnattu työpaikkasuomi -koulutus järjestetään Oulussa (esite), kun taas Raahen koulutus (esite) painottuu metalli- ja rakennusaloille. Koulutukset käynnistyvät heti alkuvuodesta, joten ole nopea, niin saat osaajasi mukaan!

10/2016

Kansainvälistä osaamista yrityksille

Kansainvälinen työyhteisö -valmennus lisää yritysten ja organisaatioiden kansainvälisyysosaamista.  Valmennuksen sisältö ja tavoitteet sovitetaan hankkivan työnantajan tarpeiden mukaan. Valmennus auttaa työnantajaa:

  • edistämään työyhteisön kulttuurienvälistä vuorovaikutusta ja viestintää,
  • helpottamaan ulkomaisten työntekijöiden asettautumista,
  • tukemaan työnantajaa ulkomaisten työntekijöiden perehdyttämisessä,
  • lisäämään yrityksen kansainvälistymisvalmiuksia tai vaikkapa
  • nostamaan esimiesten osaamista moninaisen työyhteisön johtamisessa.

Ota yhteyttä ja sovi oman yrityksesi valmennuksista!

 

Oikopolut

Työnantajille suunnatut uudet kansainvälisen työnvälityksen palvelut saatavilla TE-toimistoista!

 

Kansainvälinen työyhteisö -valmennus yrityksen henkilöstön kehittämiseen muuttuvissa kansainvälisissä tilanteissa.

 

Lähtömaakoulutus = kieli-ja kulttuurikoulutus ulkomailta rekrytoitavien lähtömaassa

 

Työpaikkasuomi tai -ruotsi = kielikoulutusta Suomessa, työsuhteen aikana

 

Ammattitaidon testaus = tarvittaessa rekrytoinnin yhteydessä

 

Palvelut tukevat työnantajia osaavan työvoiman rekrytoinnissa ulkomailta ja lisäävät työyhteisöjen ja yritysten kansainvälistymisvalmiuksia. Työnantaja maksaa 30 – 50 % koulutuksen kokonaishinnasta.

 

Lue lisää esitteestämme (pdf)