Suunta selkeäksi -hanke

Lisätietoa yhden vanhemman perheille

Yhden vanhemman perheiden liitto

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on parantaa yhden vanhemman perheiden sosiaalista, taloudellista ja oikeudellista asemaa.

Pienperheyhdistys

Pienperheyhdistys järjestää vertaistoimintaa, vapaaehtoistoimintaa ja  vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Toiminta on avointa kaikille yhden vanhemman perheille. Perheiden iloksi järjestetään retkiä, leirejä, lomia, erilaisia tapahtumia sekä ryhmä- ja perhekahvilatoimintaa. 

Monimuotoiset perheet -verkosto

Monimuotoiset perheet -verkoston tavoitteena on yhteiskunta, jossa perheet ovat yhdenvertaisia ja jokainen perhe voi olla itsestään ylpeä.

Kela ja perhevapaauudistus

Perhevapaauudistus tuli voimaan elokuussa 2022. Muutokset vaikuttavat myös yhden vanhemman perheisiin. Lue Kelan sivuilta lisätietoa uudistuksesta ja yhden vanhemman perheen vanhempainvapaasta.

InfoFinland: Perhe-elämän ja työn tasapaino

InfoFinlandin sivuilta löytyy tietoa vanhempien oikeuksista ja lastenhoidon järjestämisestä sekä vinkkejä opiskeluun tai työllistymiseen. 

Omaperhe-portaali

Omaperhe-portaali tarjoaa tietoa ja tukea perheellesi. Portaali tarjoaa tietoa aina raskausajasta lapsen syntymään ja kasvuun täysi-ikäiseksi saakka. Portaalista löytyy myös apua vanhemmuuteen, perheiden haasteisiin sekä tietoa oman alueesi palveluista perheille.

Päivitetty: 08.05.2023