Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

LehtoPeat Oy kehitti yritystuen avulla SuoSpan toimintaa

Tänä vuonna 25-vuotta täyttävän, vuoden 2020 luontoyritykseksi valitun ähtäriläisen LehtoPeat Oy:n yrittäjä Heikki Ruha on toiminut turvealalla yli 30 vuotta. Alun perin polttoturpeen nostoon keskittynyt yritys on laajentanut toimintaansa hoitoturpeeseen ja sen jatkojalostukseen erilaisiksi tuotteiksi. Yritys on erikoistunut myös turpeella tehtäviin hoitoihin ja alan koulutuksiin.

Tunnelmallista majoitusta Lapuanjoen Rantakeitaalla

Alahärmän Köykkärissä sijaitseva Lapuanjoen Rantakeidas valmistautuu neljänteen majoituskesäänsä.

Musta valkosipuli on superfoodia

Musta valkosipuli on jatkojaloste, ei lajike. Kun valkosipuli laitetaan uuniin muutamaksi viikoksi tiettyyn lämpötilaan, se fermentoituu luontaisesti ja syntyy musta kynsi, kertoo Vuokko Yli-Kesäniemi PureGarden Oy:stä.

Liikunta-Aalto liikutti kuntalaiset kuntoon

Alajärven Liikunta-Aalto 2020 -hanke kokosi uudella tavalla yhteen liikunnan ja hyvinvoinnin palveluita, joita kaikilla kuntalaisilla on mahdollisuus käyttää. Puhumme ”Team Alajärvestä”, toteaa projektipäällikkö Henna Matintupa.

Sorkanhoitoteline tuo turvaa eläimelle ja hoitajalle

Esa Honkola kehittää Leader-perustamistuen avulla sorkanhoitotelinettä tilojen käyttöön. Vuosikymmeniä eläinten parissa työskennellyt, sorkanhoitoa tehnyt ja työssään telineitä rakentanut ja kehittänyt Honkola tietää tarkalleen, millaisia ominaisuuksia telineeltä kaivataan ja mitkä ovat tilojen tarpeet. Vielä on kuitenkin matkaa siihen, että teline on kuluttajien saatavilla. 

Päivitetty: 27.09.2021