Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Suuntaa luontoon ja kiintorasteille

Matkailija voi Aisaparin alueella tutustua alueen luontoon reitistöjen ja vaelluspolkujen ohella suunnistamalla kiintorastiverkostolla. 

Verkostoitumisella volyymia nuorten äänille

Liiverin yhteistyö Skaraborgin kanssa käynnistyi jo 2015, mutta tiivistyi yhteisen hankkeen myötä vuosina 2019–2021.

Outdoor Leader – luontoon liikkumaan

Luonto on monipuolinen hyvinvoinnin ja terveyden lähde. Tutkimusten mukaan luonnossa liikkumisella, ja jo pelkällä luonnossa oleskelulla, on monia positiivia vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin. Hyvinvoinnin näkökulma on korostunut erityisesti nyt korona-aikana.  Korona avasi silmät katsomaan erityisesti lähellä olevaa luontoa ja luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia.

LehtoPeat Oy kehitti yritystuen avulla SuoSpan toimintaa

Tänä vuonna 25-vuotta täyttävän, vuoden 2020 luontoyritykseksi valitun ähtäriläisen LehtoPeat Oy:n yrittäjä Heikki Ruha on toiminut turvealalla yli 30 vuotta. Alun perin polttoturpeen nostoon keskittynyt yritys on laajentanut toimintaansa hoitoturpeeseen ja sen jatkojalostukseen erilaisiksi tuotteiksi. Yritys on erikoistunut myös turpeella tehtäviin hoitoihin ja alan koulutuksiin.

Tunnelmallista majoitusta Lapuanjoen Rantakeitaalla

Alahärmän Köykkärissä sijaitseva Lapuanjoen Rantakeidas valmistautuu neljänteen majoituskesäänsä.

Musta valkosipuli on superfoodia

Musta valkosipuli on jatkojaloste, ei lajike. Kun valkosipuli laitetaan uuniin muutamaksi viikoksi tiettyyn lämpötilaan, se fermentoituu luontaisesti ja syntyy musta kynsi, kertoo Vuokko Yli-Kesäniemi PureGarden Oy:stä.

Päivitetty: 27.09.2021