Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Digiviestintä haltuun Kuudestaan alueella

Digiviestintä haltuun –hankkeen tavoitteena on tuoda Kuudestaan ry:n alueen toimijoille uutta osaamista ja rohkeutta digitaaliseen viestintään.

FINEST Median nuoret mediatuottajina

Suupohjalaisten nuorten kansainvälisyys- ja mediakasvatusta on tehty Leader Suupohjan FINEST Media -nuorisohankkeessa vuosina 2020-2022. Sen kansainvälisiin toimenpiteisiin kuuluivat Viron hankekumppanin Valgamaa Partnersluskogun kanssa suunnitellut mediapajat.

SaYouth kokoaa nuoria seitsemästä eri maasta

Kansainvälinen SaYouth-projekti edistää nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua päätöksentekoon. Projektin ensimmäinen opintovierailu Italiaan toteutui 26.–30.4.2022.

Valontaitaja-hankkeessa kuvataan kesäkuussa

Kansainvälisessä valokuvaukseen ja elokuvantekoon keskittyvässä Valontaitaja -hankkeessa nuoret kuvaavat Lapualla ja Irlannin Kilkennyssä kesäkuussa.

Nuorisovaihtoja valmistellaan jälleen

Nuoriin halutaan panostaa yhä enemmän maaseudun kehittämistyössä. Kansainvälinen kasvatus on luonteva tehtävä Leader-ryhmille. Kuluvalla ohjelmakaudella Leader Kuudestaan on toteuttanut nuorille suunnattuja kehittämishankkeita. Nuorten ensisijaisena toiveena on ollut mahdollisuus kansainvälistyä, niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Nuoret valokeilassa Euroopassa

Tänä vuonna on monta syytä nostaa nuorten asiat esiin Euroopassa. Euroopan unionissa on jo pitkään panostettu nuoriin, ja nyt heidät on asetettu erityiseen valokeilaan julistamalla vuosi 2022 Euroopan nuorison teemavuodeksi.

Fano auttaa somemarkkinnoinnissa

Mira Nyrhisen luotsaama Fano on kasvanut monipuolisia viestintä- ja markkinointipalveluita tarjoavaksi yritykseksi.

AP Rengastarvike palvelee monipuolisesti

Kevät ja syksy ovat evijärveläisessä AP Rengastarvike Oy:ssä kiireistä aikaa. – Rengasasiat ja autonhuolto menevät käsi kädessä. Tietyt autonhuoltotoimet ajoittuvat kevääseen ja syksyyn, jolloin myös rengasralli on kiivaimmillaan, toteaa yrittäjä Ari Sulkakoski.

Ruonan Rinkirantaa on kehitetty Leader-rahoituksella

Kuortaneella Ruonan kylässä on Leader-rahoituksen ja talkootyön voimin toteutettu monenlaista. Vuosien aikana on kyläyhdistys Ruonan ringin toimesta toteutettu niin kehittämis- kuin investointihankkeitakin. Kylän keskuspaikkana toimii Rinkiranta, kylätalosta ja saunarakennuksesta koostuva kokonaisuus. Rinkiranta tarjoaa mahdollisuuden tilaisuuksien järjestämiseen, kokoontumiseen, avantouintiin ja jopa vierailuun Suomen sodan opastuskeskuksessa.

Kun kaksi toisilleen tuntematonta palkattiin toimimaan Suupohjan alueen kesätaitelijoina, syntyy puu ja kuu

Viime kesänä Kauhajoen kaupunki aktivoi alueen kulttuurielämää uusin osallistavin ja yhteisöllisyyttä lisäävin keinoin. Suupohjan alueen asukkailta ja yhteisöiltä lähdettiin keräämää puu- ja kuuaiheisia tuotoksia (tarinoita, runoja, piirustuksia, valokuvia, musiikkia, liikettä…) kesätaiteilijoiden Saila Reiniö ja Mikki Paajanen innoittamina. 

Päivitetty: 27.09.2021