Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

SilverHill´s-tallilla huomioidaan hevosten ja ihmisten hyvinvointi

Ylistarossa sijaitseva SilverHill´s-hevostalli on yhteisöllinen talli, jossa keskitytään henkilökohtaiseen opastukseen, tunnetaitovalmennukseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Tallitoiminnassa mukana oleminen tuo lapsille ja nuorille positiivisia kokemuksia ja se vahvistaa itsetuntoa. Liiverin myöntämä investointituki oli tärkeässä roolissa toiminnan alkumetreillä.

Tartu Maisemaan -hankkeen aiheina talous- ja mediakasvatus

Tartu maisemaan – Grab the Landscape on kansainvälinen lasten ja nuorten aktivointihanke, jonka Kuudestaan ry toteuttaa yhteistyössä Alajärven kaupungin, Nelimarkka-museon, Leader Aisaparin sekä espanjalaisen Leader Axarquian kanssa. Yhteistyötä tehdään laajasti myös Kuudestaan alueella nuorten parissa toimivien tahojen, kuten kuntien nuorisotoimien ja 4H-yhdistysten kanssa.

LuontoOn-reppu mukaan metsäretkelle

Alajärven ja Lehtimäen kirjastoista on lainattavissa LuontoOn-reppuja, jotka sisältävät apuvälineitä luonnon tutkimiseen. Alajärven 4H-yhdistyksen LuontoOn -hankkeen tavoitteena on tutustuttaa lapset luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin ja opetta heille metsäluonnon ominaispiirteitä.

Vipinää sivukyliin, menoa ja meininkiä keskustoihin Isojoella sekä Karijoella!

Vallitseva maailmantilanne on osaltaan vauhdittanut maalle muuttoa, niin myös Suupohjaankin. Mikäpä lisäisi paremmin Suupohjan vetovoimaisuutta, kun yhdessä tekemisen meininki?

Yhteisötaideteos rakentui Wilholan pihaan Jalasjärvellä

Nuorisotalo Wilholan pihaan rakennettiin kesän 2021 aikana osana Liiverin Buustia goes Art -teemahanketta yhteisöllinen taideteos, joka kuvastaa nuoruutta. Teoksen valmistamista varten palkattiin taiteilija Mikki Paajanen, joka suunnitteli ja rakensi lopullisen teoksen yhteistyössä paikallisten nuorten kanssa.

Varautumalla turvallisuutta Aisaparin kyliin

Varautuminen on pieniä arkipäivän asioita, joista meidän on muistettava huolehtia. Kriisitilanteissa yhteiskunta ei välttämättä toimi normaalisti. Siksi kriisitilanteisiin pitäisi osata varautua ennakolta. Varautuminen on valmiutta.

Valokuidulla Digimaaseutua kehittämässä

Etelä-Pohjanmaalla tarvitaan valokuituinfraa, jotta maakunta kirisi kiinni muun Suomen tilannetta. Alueen kunnissa on jo varhain tunnistettu verkon tarve ja tuettu sen rakentamista. Verkon rakentamista edistetään alueella kuntien omistaman seutuverkkoyhtiön kautta. Suupohjan Seutuverkko Oy rakentaa avointa tietoverkkoa Suupohjan lisäksi myös Pohjois-Satakunnassa.

Kuuden tähden reitistöä laitetaan kuntoon usean hankkeen voimin

Alun perin vuosina 2004-2006 perustettua, yli 400 kilometrin mittaista Kuuden tähden reitistöä laitetaan kuntoon kolmen Alavuden Kehitys Oy:n hallinnoiman Leader-hankkeen voimin.  Tavoitteena on saada aikaan nykyistä kompaktimpi, hyvin ylläpidetty reitistö, joka tarjoaa liikuntamahdollisuuksia alueen asukkaille ja matkailijoille ympäri vuoden.

Kätkänjoen kylätalo siirtyy maalämpöön

Kätkänjoen kylätalon lämmitysmuotoa ollaan parhaillaan vaihtamassa maalämpöön. Se on osa toimenpiteiden sarjaa, jolla Kätkänjoen kylätaloa on systemaattisesti viety kohti parempaa energiatehokkuutta. Kuudestaan ry on vuosien saatossa myöntänyt rahoitusta useisiin kylätaloa ja sen ympäristöä kehittäneisiin hankkeisiin.

Seinäjoki osana tulevaisuuden ilmaliikennettä

Maaseutulentokentät hiipumassa? Ei ainakaan Seinäjoella, sillä Pojanluomalla sijaitsevalle Seinäjoen lentoasemalle on syntymässä innovatiivista uudenlaista digi-ilmailutoimintaa lähivuosien aikana.