Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Löydä paikallinen Leader-ryhmäsi ja ELY-keskus

/documents/43301140/0/Pareemaaseutu-kartta.jpg/26ed004b-e302-1e31-6867-3439881b54d0?t=1618478120503&imagePreview=1

leadersuupohja.fi liiveri.net kuudestaan.net aisapari.net

Uutisjyvät (ELY)

Etelä-Pohjanmaan maaseudun ajankohtaiset uutiset Uutisjyvät-uutiskirjeessä (ely-keskus.fi)

Tilaa Uutisjyvät (kehaemail.sst.fi)

Uhoo-uutiset (Leader-ryhmät)

Paras tapa ennustaa tulevaisuutta on luoda se

Haastamme eteläpohjalaisia rakentamaan yhdessä parempaa maaseutua, sillä hyviin hankkeisiin on aina tarjolla rahoitusta.

 • Voit hakea yritystukea, jos olet perustamassa yritystä tai laajentamassa ja kehittämässä yrityksen toimintaa.

  Tukea myönnetään yrityksen perustamiseen ja investointeihin.

  (ELY-keskus ja Leader)

 • Onko sinulla idea, jolla kehittää Etelä-Pohjanmaata tai lisätä kotiseutusi vireyttä?
  Voit saada tukea uuden luomiseen, rakentamiseen, kokeiluun tai osaamisen ja yhteistyön lisäämiseen.

  Hanketukea voi hakea esimerkiksi yhdistys, oppilaitos tai kehittämisyhtiö, kunnat tai muut yhteisöt.

  (ELY-keskus ja Leader)

 • Investointitukea voidaan myöntää maatalousyrittäjille tuotannon tehokkuuden ja laadun kehittämiseen, esimerkiksi rakentamiseen, uuteen teknologiaan tai energiatuotantoon.

  (ELY-keskus)

 • Maataloudelle korvataan ympäristön tilan parantamiseksi ja hoitamiseksi tehtyä työtä, kohteena voi olla esim. perinnebiotoopit, luonnonlaitumet tai kosteikot. Luomutuotantoa tuetaan luomusitoumusten kautta.

  (ELY-keskus)

Ajankohtaista

Syksyn rahoitustilanne maaseuturahaston hanke- ja yritystuissa

Maaseudun kehittämisinto on tänäkin vuonna jatkunut vilkkaana ja kuluvan vuoden määrärahat kehittämishankkeiden osalta alkavat olla käytettyinä. Syksyn rahoituksessa painotetaan erityisesti yritysten hakemuksia ja mahdollisuuksien mukaan kehittämishankkeita.

EU:n elpymisvaroilla tuetaan Etelä-Pohjanmaan maaseudun laajakaistainvestointeja

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on rahoittanut Maaseuturahaston EU:n elpymisvaroilla maaseutualueelle yhteensä 6 kpl laajakaistahankkeita. Hakemukset jätettiin 14.6.2021 ja 30.9.2021 mennessä.

Maatilat voivat hakea valtiontakausta tilapäisiin maksuvalmiusongelmiin 31.3. asti

Haku valtiontakaukseen maksuvaikeuksissa oleville maatiloille on avoinna maaliskuussa.Takaus on haettavissa 7.2.–31.3.2022.

Hanke-esimerkit

null Voihan Vuohi maistattaa uutuudet jäätelönnälkäisillä

 

Leader Suupohjan hallitus myönsi vuonna 2021 yritystukipuolella historiansa ensimmäisen kokeilurahan. Kokeiluraha myönnettiin Kurikan Lohiluomalla suurella sydämellä vuohenmaitopohjaisia tuotteita valmistavalle Voihan Vuohi -yritykselle tuotteen kysynnän kartoittamiseen.

Kokeilurahalla Voihan Vuohi yritys aikoo selvittää, voisiko liiketoiminnan kasvua vauhdittaa vuohenmaitopohjaisella jäätelöllä. ”Kokeilutuen toimenpiteillä pyritään samalla selvittämään, että voimmeko jättää nykyiset markkinoilla olevat vuohen- ja lehmänmaitopohjaiset jäätelömme kokonaan pois valikoimastamme”, kertoo Shirin Namiq.

Uudet jäätelöt on kehitetty ravintorikkaiksi. Kevyempi jäätelö soveltuu lehmänmaitoallergikoille. Kokeilun aikana toivotaan saavan samalla kuluttajilta arvokasta tietoa, joka tukee jäätelöpuikkojen kehitystyötämme asiakaslähtöisemmäksi, edistää myynti- ja kehitystyötämme jäätelöpikareiden osalta, sekä tarjoaa lisätietoa maantieteellisestä kiinnostuksesta jäätelöitämme kohtaan. Lisäksi kokeilurahalla tullaan hankkimaan mm. maistatukseen tarkoitettuja välineitä ja asiantuntijapalveluita tuote-esittelyihin.

Tarkoituksena on maistattaa uutuustuotetta 20 000 kuluttajalla. Voihan Vuohen jäätelömaistatuksia tullaan pitämään vuoden 2022 aikana eri K- ja S-ryhmän kaupoissa.

Juttua kirjoittaessa yrityksen toimitusjohtajana toimi Shirin Namiq, mutta nyt toimitusjohtajuus on vaihtunut sisarukselta toiselle, eli Shalan Namiqille.