Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Valontaitaja-hankkeessa kuvataan kesäkuussa

Kansainvälisessä valokuvaukseen ja elokuvantekoon keskittyvässä Valontaitaja -hankkeessa nuoret kuvaavat Lapualla ja Irlannin Kilkennyssä kesäkuussa.

– Kuvaaminen sinänsä on nuorille tuttua, mutta he haluavat myös opetella ammattimaista kuvaustekniikkaa, siihen Valontaitaja -hanke antaa erinomaisen mahdollisuuden. Monet miettivät alalta ammattia, kertoo Valontaitaja – Light Artist –hankkeen projektipäällikkö Sanna Panula.

Valontaitaja on Lapuan kaupungin hallinnoima kansainvälinen valokuvaukseen ja elokuvantekoon keskittyvä nuorille suunnattu hanke. Hanketta rahoittaa Leader Aisapari.

Aisaparin alueelta työpajaan osallistuu seitsemän 18-22-vuotiasta nuorta. Nuoret ovat Alajärveltä, Vimpelistä, Kauhavalta ja Lapualta. Irlannista mukana on 10 saman ikäistä nuorta.

Elokuvatyöpaja järjestetään Irlannin Kilkennyssä kesäkuun alkupuolella. Viikon mittainen elokuvatyöpaja on Young Iris Film Makers’n vastuulla. Vain viikon tauon jälkeen saapuvat irlantilaiset puolestaan Suomeen juhannuksen tienoissa. Silloin järjestettävän valokuvatyöpajan osuudesta vastaa Pohjanmaan valokuvakeskus. Työpaja toteutetaan Lapualla.

Työpajoihin osallistuvat nuoret maksavat osallistumisestaan pienen omavastuuosuuden.

– Kokoonnumme nuorten kanssa toukokuussa, ja järjestämme etäyhteydellä tapaamisia irlantilaisten kanssa ennen matkaa, kertoo Panula.

Helmikuussa alkanut hanke päättyy jo tämän vuoden lopussa.  Sanna Panula toteaa, että hanke on hieno tilaisuus valokuvaamisesta ja elokuvaamisesta kiinnostuneille nuorille. Hankkeessa valmistuvat elokuvat esitetään syyskuussa Lapua Art & Film Festivaalilla.

Valontaitaja -hankkeen projektipäällikkönä työskentelee Sanna Panula. Kuva Valontaitaja -hanke.