Waltti

Waltti on joukkoliikenteen matkakortti, joka perustuu vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun. Waltti on tällä hetkellä käytössä seuraavasti:

Pitkämatkainen Waltti-liikenne

Pohjois-Savon ELY-keskuksen järjestämä maaseutuliikenne Iisalmen, Kuopion, Mikkelin ja Joensuun seuduilla:

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämä seutuliikenne Kainuun alueella:

Keski-Suomen ELY-keskuksen liikenne yhteysvälillä Jyväskylä-Hankasalmi.

Aikataulut:

Vyöhykkeet ja lippujen hinnat:

Kaupunkiseutujen paikallisliikenne

Kaupunkien paikallisliikenteen aikataulutiedot ovat ao. kaupunkien joukkoliikennesivuilla

Matka.fi -palvelu

Matka.fi -palvelun reittioppaasta voi hakea kaikkia joukkoliikenteen aikatauluja lukuun ottamatta kaupunkien paikallisliikennettä. Palvelu on Liikenneviraston ylläpitämä:

Muu kuin Waltti-liikenne

Muun kuin Waltti-kaukoliikenteen aikataulut löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta ja liikenteenharjoittajien omilta internet-sivuilta.

Kuntien sisäisten muiden kuin Waltti-liikenteiden, koulukuljetusten ja asiointivuorojen aikataulut löytyvät kuntien internet-sivuilta.

TIETOA ALUEELTA

Waltti - Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

(Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus vastaa joukkoliikenneasioista Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella)

Kajaanin seudun joukkoliikenne

Kajaanin seudun joukkoliikenne –nimeä käytetään Kainuun maakunnan alueella liikennöitävästä joukkoliikenteestä, joka koostuu Kajaanin kaupunkiliikenteestä (linjat 1-7) sekä Kajaanin seutuliikenteestä (linjat 11-40). Linjojen 1-15 liikenteen järjestää Kajaanin kaupunki, linjojen 20-40 puolestaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Lipputuotteet

Kajaanin seudun joukkoliikenteessä on käytössä valtakunnallinen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Waltti. Lipputuotteiden hinnoittelu perustuu kirjaintunnuksin (ABCDFEGHI) merkittyihin vyöhykkeisiin. Aikuisten lippuja myydään 17-vuotiaasta ylöspäin, lasten lippuja 7 – 16-vuotiaille. Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta. Erillisiä opiskelija-, eläkeläis- tai varusmiesalennuksia ei ole.

Kausilippu ladataan Waltti-matkakortille. Lippu on voimassa asiakkaan valitsemilla vyöhykkeillä. Lipun hinta riippuu valittujen vyöhykkeiden lukumäärästä. Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä kaupunki- tai seutuliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä leimauksesta linja-autossa.

Arvolippu maksetaan Waltti-matkakortille ladatulla arvolla. Matkan hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu. Matkakortin arvolla maksettaessa matkan hinta on aina 20 % edullisempi kuin vastaava kertalippu. Kortille ladatulla arvolla ei ole viimeistä käyttöpäivää. Lisäksi arvolla voi maksaa matkoja Waltti-liikenteessä ympäri Suomen.

Kortille määritellään arvoa ostettaessa oletusvyöhykkeet, joiden välillä asiakas yleisimmin matkustaa. Matkattaessa oletusvyöhykkeiden välillä leimataan kortti lukijalaitteessa. Jos asiakas haluaa matkustaa muun kun oletusvyöhykkeiden määrittelemän matkan, annetaan kortti kuljettajalle, joka veloittaa kortilta oikean summan.

Matkakortille voi olla yhtä aikaa ladattuna sekä kausilippu että arvoa. Linja-autossa leimatessa matka veloitetaan ensisijaisesti kausilipulta. Arvolipun käyttäminen kausilipun sijasta on mahdollista suurimmassa osassa vuoroista. Tällöin on pyydettävä kuljettajaa veloittamaan matkan hinta kortille ladatulta arvolta.

Kertalippu ostetaan linja-autosta käteisellä, eikä sitä muista lipputuotteista poiketen ladata matkakortille. Matkan hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu.

Matkakortin hankkiminen ja lisälataukset

Kajaanin seudun joukkoliikenteessä on käytössä kaksi erilaista Waltti-matkakorttia. Kaupunkiliikenteen matkakorttia käyttävät asiakkaat, jotka matkustavat pääasiassa vyöhykkeiden A-C sisällä tai linjoilla 11 - 15. Seutuliikenteen matkakorttia käyttävät kaikki muut asiakkaat.

Matkakortin voi hankkia Kajaani Infosta, jossa kortin hinta on 6,00€ (sisältää korttikotelon sekä myyntipalkkion). Korttikotelon hinta erikseen ostettuna on 1,50€.

Waltti-matkakortin lisälatauksista peritään myyntipalkkio 3,00€. Lisälatauspaikkoja ovat:

  • Kajaani Info (kaikki lipputuotteet)
  • Linjojen 1-15 linja-autot sekä Pikku-Pete (kausiliput kaupunkiliikenteen matkakortille ja kaikki arvoliput)
  • Linjojen 20-40 linja-autot (kausiliput seutuliikenteen matkakortille ja kaikki arvoliput)

Kaupunkiliikenteen matkakortin voi lisäksi hankkia Waltti-nettipalvelusta osoitteesta nettilataukset.waltti.fi. Kortin hinta nettipalvelussa on 4,00€. Palvelussa voi tehdä myös lisälatauksia matkakortille. Nettipalvelussa tehdyistä lisälatauksista ei peritä myyntipalkkiota. Nettipalvelusta ei voi toistaiseksi hankkia seutuliikenteen matkakorttia tai tehdä sille lisälatauksia.

Aikataulut ja hinnat


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa