Waltti

Waltti on joukkoliikenteen uusi matkakortti. Waltin tulevaisuuden visiona on toimia Suomen kaikki kaupunkiseudut kattavana matkakorttina. Waltti on perustettu toteuttamaan hallitusohjelmaan kirjattua yhteiskäyttöistä lippujärjestelmää, jonka tarkoituksena on lisätä joukkoliikenteen houkuttelevuutta ja myös helpottaa matkustajamäärien ja eri lipputyyppien käytön seurantaa.

Waltti-kortin kokeilu ja käyttö on alkanut seuraavissa kaupungeissa:

Kortti on pääsääntöisesti käytössä kaupunkiseuduilla, mutta esim. Kouvolassa ja Lappeenrannassa vain kaupungin alueella. Waltti-kortti on käytössä myös pidemmän matkan liikenteessä Pohjois-Savon (Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuva liikenne ja lisäksi Iisalmen paikallisliikenne), Pohjois-Pohjanmaan (Kajaanin seutu) ja Keski-Suomen (Jyväskylä-Hankasalmi) alueilla. Waltti-kortin käyttöönotto laajenee asteittain. Käyttöönotoista saa lisätietoja seuraamalla waltti.fi –sivustoa ja ELY-keskusten alueellisia Waltti-sisältöjä, joille pääsee valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue- kohdasta halutun alueen.

Waltti-matkakorttiuudistuksen myötä siirrytään vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun ja saman tyyppisiin lipputuotteisiin eri alueilla. Matkustajalle Waltti-matkakortin käyttö merkitsee tulevina vuosina aiempaa helpompaa matkantekoa, kun liput ovat samantyyppisiä eri kaupungeissa ja omaa matkakorttia voi käyttää muuallakin kuin kotikunnassa.

Waltti-liikenteen aikataulut eivät näy Oy Matkahuolto AB:n aikataulupalvelussa. Aikataulut löytyvät kaupunkien joukkoliikennesivuilta ja ELY-keskusten Waltti-sivuilta. Jokaisella Waltti-alueella on omat asiakaspalvelupisteet, josta saa aikatauluneuvontaa. Lisäksi aikatauluja löytyy Liikenneviraston ylläpitämästä  matka.fi –palvelusta. Vuoden 2017 alusta käytössä on valtakunnallinen aikataulupalvelu digitransit.fi.

Palvelua toteuttaa kaupunkien ja valtion yhdessä omistama yhtiö TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy, jolle palvelun toimittaa Tieto Finland Oy.

TIETOA ALUEELTA

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.
Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa

ota yhteyttä

ALUEELLISET LINKIT

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.