Uutiset 2018

Sisävesillä sinilevää normaalia runsaammin, myös merialueilla paikoin runsaita sinileväkukintoja

Sinileväkukintojen määrä valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikoilla on lisääntynyt. Ajankohtaan nähden sinileväkukintoja esiintyy normaalia enemmän. Hieman sinilevää esiintyi 31:lla ja runsaasti seitsemällä havaintopaikalla. Erittäin runsaita sinileväkukintoja on ollut neljä.

Myös kansalaiset ovat havainneet sinilevää edellisviikkoa enemmän. Havaintolähetin välityksellä on ilmoitettu 24 paikkaa, joilla on esiintynyt hieman sinilevää. Runsaita sinilevähavaintoja on ollut 18, pääosin Etelä-, Keski- ja Itä-Suomen alueella. Kansalaisilta on tullut myös yksi ilmoitus erittäin runsaasta sinilevästä.

Sinilevien kukintakausi on käynnissä Etelä- ja Lounais-Suomen merialueilla. Kukinnat ovat Itämerellä yleensä runsaimmillaan heinä–elokuussa. Suomenlahden ja Saaristomeren rannikolla on paikoin havaittu runsaasti sinilevää. Myös Suomenlahden avomerialueilla on kehittymässä sinilevien pintakukintaa, joka voi voimistua jos sää pysyy tyynenä ja vesi lämpenee. Pohjanlahden rannikolla on todettu vähäisempiä levämääriä.

Lue lisää:

Alueellisia leväkatsauksia:


Päivitetty