› Takaisin graafiseen esitykseen

Tiedotteet

Joukkoliikenteeseen liittyvät tiedotteet on suunnattu pääsääntöisesti liikenteenharjoittajille ja/tai kunnille.

Joukkoliikenteen informaatiopalvelut

Liikenneviraston tehtävänä on koota ja julkaista paikkansapitävät tiedot kaikista joukkoliikenteen reiteistä ja aikatauluista valtakunnallisesti. Liikenteenharjoittajat ja toimivaltaiset joukkoliikenneviranomaiset ovat velvollisia toimittamaan tiedot Liikennevirastoon Joukkoliikennelain 57§ nojalla. Tietoja käytetään mm. palvelutason määrittelyssä ja suunnittelussa, matkustajainformaatiopalveluissa sekä seurannassa ja tilastoinnissa. Tiedot julkaistaan avoimena datana.

Liikennevirasto pyrkii edistämään eri toimijoiden innovatiivisten ja laadukkaiden informaatiopalveluiden kehittämistä. Liikennevirasto tarjoaa myös perustason valtakunnallisen kaikki joukkoliikennemuodot kattavan reittiopaspalvelun www.matka.fi. Palveluun ei ole vielä saatu mukaan koko valtakunnan kaikkia reittejä mutta viraston tavoitteena on saada palvelu mahdollisimman kattavaksi vuoden 2016 aikana

Reitti- ja aikataulutiedon toimittaminen

  1. Reitti- ja aikataulutiedot toimitetaan Liikennevirastolle sähköisesti valtakunnalliseen koontitietokantaan joko
  2. Tallentakaa tiedostot palvelimellenne, josta Matka.fi:n tekninen operaattori hakee ne FTP- tai HTTP-protokollalla. Waltti-kaupungit voivat ilmoittaa, haetaanko tiedot Waltti-järjestelmästä.
  3. Ottakaa yhteyttä Matka.fi:n tekniseen operaattoriin sopiaksenne tiedon toimittamisen yksityiskohdista. Voitte ottaa yhteyttä käyttämällä palautelomaketta.

Näytä lisää valtakunnallista tietoa Minimoi

Sivuilta löytyy tiedotteita mm. matkustajalaskennoista, tarjouskilpailuista jne. Aluekohtaiset tiedotteet löytyvät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kohdasta halutun alueen.

TIETOA ALUEELTA

Tiedotteet - Kaakkois-Suomi

12.6.2017

Tiedote liikennöitsijöille matkustajalaskentapalvelusta kesä2017 (pdf, 10 kt)
 

31.1.2017

Tiedote liikennöitsijöille matkustajalaskentapalvelusta

PSA-liikenteen matkustajalaskennat (pdf, 5 kt)

Siirtymäajan sopimusten matkustajalaskennat (pdf, 5 kt)


7.9.2016

Tiedote liikennöitsijöille matkustajalaskentapalvelusta

PSA-liikenteen matkustajalaskennat (word, 15 kt)

Siirtymäajan sopimusten matkustajalaskennat (word, 15 kt)


Virojoki-Klamila-Hamina –liikenteessä tapahtuu muutoksia 16.8.2016 alkaen

Virolahdelta Klamilan kautta Haminaan ajettavassa työmatka- ja opiskeluliikenteessä tapahtuu matkalippuja koskevia muutoksia 16.8.2016 alkaen. Muutos johtuu siitä, että näissä vuoroissa on käytössä uusi lippujärjestelmä Waltti.

Tarkemmin asiasta löytyy tietoa tästä.

Tarvittaessa lisätietoja antaa:
Joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa, puh.0295 029 348
 

2.6.2016

Bussiliikenteen liikennöinti juhlapyhien aikana sopimuskaudella 2016-17 (pdf, 100 kt)

24.5.2016

IMATRA-JOUTSENO-LAPPEENRANTA –LIIKENTEESSÄ TAPAHTUU MUUTOKSIA KESÄLLÄ 2016

Imatra-Joutseno-Lappeenranta –runkoliikenteessä tapahtuu muutoksia 6.6.2016 alkaen. Liikenteessä vaihtuu liikennöitsijä ja vuoroja ajaa uudella sopimuskaudella Autolinjat Oy.

Viikonlopun aikatauluihin ja vuorotarjontaan tulee myös muutoksia 6.6. alkaen. Vuoroja on vähentynyt viikonlopun aamun ja illan liikenteissä. Tähän on ollut syynä näiden vuorojen vähäinen matkustajamäärä.  

Liikenteen aikataulut 6.6.2016 alkaen löytyvät tästä.

Yhteysvälillä matkustavan on hyvä huomata, että Imatra-Joutseno-Lappeenranta –runkoliikenteen lisäksi yhteysvälillä ajetaan myös muita vuoroja, joista löytyy ajanmukaista tietoa mm. liikennöitsijöiden omilta sivuilta. Näitä vuoroja ajavat Onnibus.com Oy ja Savonlinja-yhtiöt.

Lippujen hinnoittelu perustuu 6.6.2016 alkaen hintavyöhykkeisiin

Liikenteessä otetaan käyttöön kertalipuissa vyöhykepohjainen hinnoittelu aiemman matkan pituuteen perustuvan hinnoittelun sijaan. Matkustaminen onnistuu kesästä alkaen myös Lappeenrannan kaupungin paikallisliikenteessä jo käytössä olevilla Waltti-lipputuotteilla, jolloin lappeenrantalaiset voivat matkustaa seutulipun sijaan Waltin kausilipuilla Lappeenrannan keskustasta tai Joutsenosta Imatralle saakka. Imatralaisten käytössä säännölliseen matkustukseen on edelleen nykyinen kausilippu eli seutulippu, jonka uudelleenlataus ei näissä vuoroissa kuitenkaan ole enää mahdollista. Käyttöön tulee myös uusi arvolippu, johon ladatulla arvolla maksettu matka on halvempi kuin matkustettaessa kertalipulla.

Vyöhykekartta löytyy tästä.

Runkoliikenteessä käytössä olevat lipputuotteet ja niiden hinnat löytyvät tästä.

Lisätietoja antaa tarvittaessa joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa puh. 0295 029 348.

 


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa