Tiedotteet 2018

Toimi Hämeesi hyväksi -haastekampanja alkaa (Häme)

Hämeen ELY-keskus haastaa kaikki hämäläiset ja Hämeessä toimivat yritykset ja yhteisöt toimimaan yhteisen elinympäristömme hyväksi tekemällä sitoumuksia kestävän kehityksen edistämiseksi. Kestävän kehityksen päämääränä on, että tulevilla sukupolvilla olisi vähintään yhtä hyvät taloudelliset, ekologiset sekä kulttuuriset toimintamahdollisuudet kuin nykyisillä sukupolvilla.

Haastekampanja käynnistettiin 24.4. Tekoja tässä ja nyt -tilaisuudessa Lahden hiihtomuseolla. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Lahden kaupungin elinvoima- ja kilpailukykypalvelut-vastuualueen sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston toteuttaman Kestävän yrittäjyyden innovaatiot (KESY) -hankkeen kanssa, ja se oli samalla KESY-hankkeen loppuseminaari. Kampanja toteuttaa juuri päivitettyä Hämeen ELY-keskuksen ympäristöstrategiaa "Toimi Hämeesi hyväksi!". Hämeen toimijat voivat hyödyntää ympäristöstrategiaa ideoidessaan omia sitoumuksiaan.

Kampanja liittyy yhteiskuntasitoumukseen, joka puolestaan perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmaan, Agenda2030:een. Suomi toteuttaa yhteiskuntasitoumustaan sitoumus2050.fi –sivuston avulla. Yhteiskuntasitoumus sisältää 8 kestävän kehityksen tavoitetta. Sitoumukset ovat konkreettisia pienempiä tai suurempia lupauksia, jotka voi kirjata sitoumus2050.fi -sivustolle. Sitoumuksen voi tehdä mikä tahansa organisaatio, yritys, muu yhteisö tai yksittäinen ihminen. Sitoumus2050.fi –sivustolla kuvataan lyhyesti oma toimenpidesitoumus sekä siihen liittyvät tavoitteet, toimenpiteet ja toteutumisen seurannan mittari.

 

Tee oma sitoumus ja haasta muut mukaan!

Hämeen ELY-keskuksen oma sitoumus on edistää Sitoumus 2050 –tietoisuutta Hämeessä ja kannustaa alueen toimijoita tekemään omia sitoumuksiaan. Toimijoita ovat organisaatiot, yritykset, yksityiset ihmiset ja mitkä tahansa muut yhteisöt, kuten yhdistykset ja seurat.

Hämeen ELY-keskuksen ylijohtaja Tommi Muilu näkee sitoumuksen aidoksi työkaluksi edistää kestävää kehitystä ja kannustaa kaikkia tekemään hyviä tekoja. "Nyt on hieno mahdollisuus näyttää, mitä hämäläinen ympäristö merkitsee ja mitä teemme sen hyväksi. Olit sitten yritys, yhteisö, perhe tai yksittäinen asukas, voit toimia tämän yhteisen asiamme hyväksi ja kertoa siitä myös muille."

Kampanja näkyy mm. Twitterissä @HELYkeskus ja huipentuu kestävän kehityksen viikkoon 30.5.-5.6.2018. Hämeen ELY-keskus seuraa sitoumus2050.fi –sivustolla tehtyjen sitoumusten määrää. Tavoitteena on vähintään kymmenkertaistaa Hämeen alueella tehtyjen sitoumusten määrä. Omista sitoumuksista voi kertoa myös sosiaalisessa mediassa hashtagilla #hämesitoutuu, #Sitoumus2050.

 

Lisätietoja:

Suunnittelija Merjo Laine, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 032

 

Tiedotus:

Viestintäpäällikkö Kirsi Elomaa, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 037


Päivitetty