› Takaisin graafiseen esitykseen

Reittiliikenteen lupa-asiat

Ammattimainen henkilöiden kuljettaminen tiellä linja-autolla korvausta vastaan on sallittu joukkoliikenneluvan, reittiliikenneluvan tai kutsujoukkoliikenneluvan perusteella. Reittiliikenne on markkinaehtoista, säännöllistä ja yleisesti käytettävissä olevaa liikennettä.

Näytä lisää valtakunnallista tietoa Minimoi

Reittiliikenneluvan myöntää ELY-keskus, jonka toimivalta-alueella reitti on. Jos reitti ulottuu monen keskuksen alueelle, luvan myöntää se ELY-keskus, jonka alueella pisin osa reitistä ajetaan.

Yksinomaan Hyvinkään, Imatran, Kajaanin, Kokkolan, Kouvolan, Lappeenrannan, Mikkelin, Rauman, Riihimäen, Rovaniemen, Salon, Savonlinnan, Seinäjoen tai Vaasan alueella harjoitettavaan reittiliikenteeseen luvan myöntää kyseisen kunnan viranomainen.

Seudullinen kunnallinen viranomainen myöntää luvan yksinomaan toimivalta-alueellaan harjoitettavaan reittiliikenteeseen. Seudullisia kunnallisia viranomaisia ovat:

1) Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon ja Vantaan kuntien muodostamalla alueella

2) Hämeenlinnan kaupunki Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kuntien muodostamalla alueella

3) Joensuun kaupunki Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kuntien muodostamalla alueella

4) Jyväskylän kaupunki Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen kuntien muodostamalla alueella

5) Kotkan kaupunki Haminan, Kotkan ja Pyhtään kuntien muodostamalla alueella

6) Kuopion kaupunki Kuopion ja Siilinjärven kuntien muodostamalla alueella

7) Lahden kaupunki Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän, Lahden, Nastolan, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän kuntien muodostamalla alueella

8) Meri-Lapin seudullinen kunnallinen joukkoliikenneviranomainen Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan ja Tornion kuntien muodostamalla alueella

9) Oulun kaupunki Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän muodostamalla alueella

10) Porin kaupunki Harjavallan, Kokemäen, Nakkilan, Porin ja Ulvilan kuntien muodostamalla alueella

11) Tampereen kaupunki Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven kuntien muodostamalla alueella

12) Turun kaupunki Kaarinan, Liedon, Naantalin, Raision, Ruskon ja Turun kuntien muodostamalla alueella.

Reittiliikennelupa myönnetään hakijalle, jolla on joukkoliikennelupa ja joka sitoutuu harjoittamaan liikennettä 48 §:ssä tarkoitetun laatulupauksen mukaisesti. Reittiliikenneluvan myöntävä viranomainen voi hylätä hakemuksen joukkoliikennelain 22 §:n mukaisin perustein.

ELY-keskusten alueellisille sivuille  voi siirtyä valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kohdasta halutun alueen.

TIETOA ALUEELTA

Reittiliikenneluvat - Keski-Suomi

Keski-Suomen ELY-keskus tallentaa saapuneet reittiliikennelupahakemukset liikennöitsijäsivustolle 15.6.2012 alkaen.

Reittiliikenteellä tarkoitetaan markkinaehtoista liikennettä, joka on säännöllistä, jonka palvelut ovat yleisesti käytettävissä ja jonka reitin päätepisteet, pysäkit sekä aikataulut luvan myöntävä viranomainen vahvistaa.

Markkinaehtoisessa reittiliikenteessä liikenteenharjoittaja valitsee, mitä taksa- ja lippujärjestelmää käyttää liikenteessään. Reittiliikenteessä käytössä oleviin matkalippuihin ei kuitenkaan makseta tukea julkisista varoista (vrt. seutuliput).

Tältä sivulta löytyvät saapuneet lupahakemukset pdf-muotoisina, jolloin asianosaisilla ja asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua niihin ja olla tarvittaessa yhteydessä ELY-keskukseen.

ELY-keskukselle saapuneet hakemukset ovat ohessa allekkain aikajärjestyksessä siten, että uusin hakemus on ylimpänä. Kustakin hakemuksesta löytyvät tältä sivulta seuraavat tiedot: Hakija, haetun liikenteen yhteysväli ja ajankohta, jolloin mahdollinen kannanotto on viimeistään toimitettava ELY-keskuksen kirjaamoon sekä hakemukseen liittyvä diaanumero.

Kirjaamon osoitetiedot: kirjaamo.keski-suomi(at)ely-keskus.fi tai PL 250, 40101 JYVÄSKYLÄ

KESKI-SUOMEN ELY-KESKUKSEN MYÖNTÄMIEN REITTILIIKENNELUPIEN MUKAINEN LIIKENNE LÖYTYY LIIKENNEVIRASTON YLLÄPITÄMÄSTÄ KOONTITIETOKANNNASTA

Koontitietokanta

Tiedoston koko n. 7 MB

Hakemukset:

Hakemukset, joiden käsittely käynnissä:

-

Luvan peruutushakemukset:

Pekolan Liikenne Oy, KESELY/1516/2016, Hämeenlinna - Jyväskylä
* lakkautus 15.10.2017 lukien

 

Alla hakemukset, jotka koskevat vuosina 2018 - 2019 alkavaa liikennettä ja jotka korvaavat nykyisiä siirtymäajan liikennöintisopimuksia. Näiden osalta käsittely käynnistyy myöhemmin:

Koivuranta Oy, Konnevesi - Laukaa - Jyväskylä, Jyväskylä - Laukaa - Suolahti - Sumiainen, Konnevesi - Äänekoski, KESELY/838/06.06.06/2012, haettu aloituspvm 1.6.2018
Koivuranta Oy, Jyväskylä - Viitasaari - Pihtipudas, KESELY/834/06.06.06/2012, haettu aloituspvm 1.6.2019


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa